12 Mart 2009 Perşembe

ÇÖZÜM var, FIRSAT var=“Yazlık Mobil Mantı Keyfi” var..

Konsept daha önce denenmiş ve karlı ve başarılı uygulamalar sergilemiştir.
Mobil Mantı Keyfi uygulamaları Mantı Keyfi’nin kurulduğu 2005 yılından itibaren açık ve kapalı alanlarda başarılı şekilde yapmıştır. Sırasıyla Boğazlar Komutanlığı Yat Yarışları (8 bin kişi), Chill Out Rock Festivali (8 bin kişi), Rock’n Coke Festivali-07 (40
bin kişi), Ramazan Ayında Sultan Ahmet Meydanı (10 binlerce kişi), İstanbul Lezzet Festivali (3 bin kişi).
En son uygulama CNR Expo Yeşilköy’de Boat Show’da bir hafta boyunca 10 m2 mobil mutfak 20 m2 salon ile binlerce kişiye hizmet vererek 8 çeşit mantı ve çiğböreklerini sunmuştur. Bütün bu alanlarda yiyecek sektöründeki benzer firmalara oranla “Hız, Sağlık, Satış Performansı ve Müşteri Memnuniyeti” acısından tam not almıştır.
Mantı Keyfi bu başarılı uygulamayı yatırımcı-girişimcilerle bu yaz ve Yazlık Mekanlar ve Turistik alanlara taşıyor.
Yazlık Mobil Mantı Keyfi”de hangi ürünler vardır?
“Yazlık Mobil Mantı Keyfi”nde Mantı Keyfi’nin temel konsept ürünleri satılacak. Bu ürünler şunlardır:
Yiyecekler= Klasik Kıymalı Mantı, Klasik Ispanaklı Mantı, Kepekli Kıymalı Mantı, Kepekli Ispanaklı Mantı, Kıymalı Kızarmış Mantı, Ispanaklı Kızarmış Mantı, Karidesli Kızarmış Mantı, Dana Etli Buharlı Mantı, Kıymalı Çiğbörek, Peynirli Gözleme, Ispanaklı Gözleme, Patatesli Gözleme, Kıymalı Gözleme.
İçecekler = Soğuk meşrubat, Limonata, Portakal Suyu, Çay.
Tatlı = Hakiki Kemal Paşa Tatlısı.
Yukarıdaki ürünler temel ürünler olup mekan konumu ve müşteri kitlesine göre Mantı Keyfi konseptine bağlı kalmak koşulu ile menü’de revizyonlar yapılabilir.
“Yazlık Mobil Mantı Keyfi” nerelerde kurulabilir, kurulacak yerin nitelikleri nelerdir?
1-“Yazlık Mobil Mantı Keyfi” yazın insanların yoğun olarak bulunduğu, plaj, tatil köyü, turistik mekanlar, çarşı ve bu güzergahlardaki mola yerleri ve benzer yerlerde kurulabiliyor.
2-“Yazlık Mobil Mantı Keyfi” kurulacak alan bir benzinlik yanı, bir otel bahçesi veya büyük bir çay bahçesi- restaurantın yanı olabiliyor.
3-“Yazlık Mobil Mantı Keyfi” kurulacak yerde temiz su, kirli su gideri, öncelikle trifaze veya monofaze elektrik hattı gerekiyor..
4-“Yazlık Mobil Mantı Keyfi” mutfağı bu alana kurulduktan sonra üstü ve çevresi yaz mevsimine uygun dekore ediliyor..
5-“Yazlık Mobil Mantı Keyfi” hazır kurulu bir işletmenin yanına monte edilebildiği gibi, müstakil alanlarda da kurulabilir.
“Yazlık Mobil Mantı Keyfi”nin yatırım tutarı ile satış ve karlılık rakamları ne kadardır? Mantı Keyfi destekleri nelerdir?
1-Yazlık Mobil Mantı Keyfi” mutfağı toplam kurulum bedeli ve franchising bedeli dahil 30 bin TL'dir.
2-Tahsil edilecek bu tutar karşılığında Franchise alan girişimciye sağlanan destekler şunlardır:Mutfak kurulum ekipmanı yaklaşık 8 bin TL, bedelsiz ürün perakende satış değerli 13,5 bin TL, tabela ve kurumsal görsel 3,5 bin TL, diğer sarf malzemesi bin TL toplam= 25 bin TL'dir..
3-Sezonun süresi ve “Yazlık Mobil Mantı Keyfi”nin kurulduğu yerdeki müşteri profilinin niteliğine göre yatırım bedelinin 2-3 katı kadar kar elde edilebilir.
4-Mantı Keyfi Konseptin kurulumu ile ilgili mutfak ve mekan kurulum danışmanlık desteğini verecek..Personel eğitimini verecek. Bunun yanında yukarıda açıklanan destek kalemleri dışındaki yatırım harcamaları franchising alan tarafından karşılanacak.
5-Mantı Keyfi her türlü ürünü -18 derece dondurulmuş zincir ile satış noktasına iletecek. Kurumsal sarf malzemelerinin teminini sağlayacak.
“Yazlık Mobil Mantı Keyfi” niçin tercih edilmeli, farklı ve üstün özellikleri nelerdir?
1-8 çeşit mantı gözleme ve çiğböreklerle “rakibi olamayan” suda pişirilen yağda kızartılan “Sağlıklı” bir ürün çeşidine sahiptir.
2-4 adet fritözde 5 dakikada 36 muhtelif porsiyon ürün pişirir. “En hızlıdır”.
3-Ürünler çiğ dondurulmuş porsiyon halindedir, müşteri sipariş verince pişirilir. “Sayılabilir ve firesi yoktur”.
4-“En az vasıflı personel ile sunulabilir”, makul personel ücreti ödenir, kolaylıkla personel bulunur.

“Yazlık Mobil Mantı Keyfi” ile bu yaz çok daha lezzetli, karlı ve renkli olacak..
Daha fazla bilgi için:
info@mantikeyfi.com
1yakupaksoy@gmail.com
http://www.mantikeyfi.com

Mantı Keyfi Franchising Çalışması

En iyi mantıyı anneler yapar, sonra biz.
Konusunda en iyi olmayı hedefleyen Mantı Keyfi en iyilerle çalışarak birlikte yükseliyor.. Firmamız daha önce denenmemiş her yönüyle yeni ve farklı olan; Türkiye ve Dünyada trend olabilecek bir konsept çalışmayı geliştiriyor..Yükselen bu faaliyette sizlerle birlikte çalışmak ve paylaşmak dileklerimizle konseptimizle ilgili özet ve önemli bilgileri sunuyoruz.

Size bu iletimizle özetle şu mesajı vermek istiyoruz:
A-Hizmet sektöründe faaliyet gösterebilecek nitelikteyseniz,
B-80 bin TL ile 120 bin TL civarında öz kaynak finansmanınız var ise,
C-Uygun bir yerde Mantı Keyfi kurup çalıştırarak, ayda en az 8 bin TL kazançla mutlu olabilecekseniz,
D-Sizi Mantı Keyfi ailesinde görmek istiyoruz.

“Mantı” ve “Mantı Keyfi” niçin tercih edilmeli?.. Yatırım, Satış, Karlılık Rasyoları
1-“Mantı” Türk ve dünya mutfağının en zor, en bilinen, en sevilen, en sağlıklı ürünüdür.
2-“Mantı Keyfi” bu ürünü geliştirmiş, Türkiye ve Dünyada trend olabilecek; çok farklı lokasyonlarda rekabet edebilecek bir konuma getirmiştir.
3-Mantı Keyfi 8 çeşit Mantı, 4 çeşit Gözleme, Çiğbörek, Zeytinyağlı, Salata, İrmik Helva, Hakiki Kemalpaşa, Sıçak ve Soğuk içecekler, Çorba ve Etli Yaprak Sarmayı içeren seçilmiş,
sağlıklı ve hızlı bir menüsü vardır.. Menü içeriği, klasik, diyet, diyabetik, vejeteryan, diyet vejeteryandır.
4-Mantı Keyfinin en iddialı olduğu konu ürünün ceşiti ve lezzetidir. Bu konuda en iyi olma ve bunu devam ettirme iddiasındadır..
5-Mantı Keyfi ürünleri emsallerine göre çok daha hızlıdır. Ön pişirme yapılmadan geliştirdiği üretim ve sunum şekliyle 3 fritözle, 5 dakikada 25 porsiyon muhtelif ürünü pişirerek
sunabilir.
6-Mantı Keyfi’nin öğünlerde tüketilme esnekliği çok yüksektir. Ürün konsepti 24 saat, her öğün iştahla yenilebilecek niteliktedir. Bu anlamda emsal işletmelere göre daha çok
satış yapma imkanı vardır.
8-Mantı Keyfi çok geniş bir müşteri kitlesine hitap etmektedir. Müşteri kitlesinin %80’i hanımlardan oluşmaktadır. Bunun yanında çalışan kesim, çocuklu aile, gurmeler, turistler
ve yabancı konuklar, iş adamları, gençler, çocuklar, maaile (bütün aile birlikte) ürünleri tüketmektedir. Müşteri kitlemizin bir diğer profil açıklaması: B, A, A plus’dır..
9-Mantı Keyfi ürünleri normal vasıflı personel tarafından sunulabilir. Personele bağımlılık yoktur (Usta, usta yardımcısına ihtiyaç yoktur.). Normal ücret ödeyerek yönetim ve idari
anlamda kontrol ve hakimiyet daha kolaydır.
10-Ürünler de fire toktur. Tüm ürünler -18 derece dondurucu zincir ile Satış noktasına iletilir ve stoklanır. Raf ömrü 6 aydır. Müşteri sipariş verdikten sonra 4 dakikada pişirilir ve
5.dakikada servis edilir.
11-Ürünler A kalite ilk madde ve malzeme kullanılarak hazırlanmıştır. Tamamı Tarım Ve Köyişleri Bakanlığı izniyle üretilmektedir. Kimyasal katkı maddesi içermez. Midede
hazımsızlık yapmaz..Vücutta ağırlık oluşturmaz.
12-Sektördeki diğer marka olan ürün alternatifi olan bir ürün konseptidir. Rakibi yoktur..
13-Mantı Keyfi “Küçük, Elit-Sağlıklı ve Hızlı” bir Cafe&Restaurant konseptidir. 30m2 ile 60 m2 lik alanlarda; paket servis, açık alana (fast food tarzı) tepside servis, masaya servis seçenekleri vardır. Fonksiyonel nitelikleri üstündür..
14-Toplam satış hasılatının % 40’ını paket servis oluşturmaktadır. Kutu tasarımı ve sunum şekliyle Mantı’yı paketle bu derece başarılı sunabilen başka bir marka yoktur..
15-Yatırım tutarı, yatırım hızı ve karlılık rasyoları emsal işletmelere göre çok avantajlıdır.
16-Mantı Keyfi Ar-Ge sürecinde oluşturduğu niteliklerle her türlü yöresel ve küresel krizlere karşı dayanaklı ve krizler için alternatiftir. kriz yok Mantı Keyfi var!..
17-Mantı Keyfi %100 bir “sosyal sorumluluk” projesidir. Çalışanlarının % 100’ü ev hanımı olup % 60’ı okur-yazar değildir. En iyi mantıyı anneler yapar, sonra biz!..
18-Mantı Keyfi ürün niteliklerini insan kaynakları ve yönetim prensiplerini kendi toplum kültürü ve değerlerinden alır. Bu değerleri sevgi, sabır ve bilgi ile yoğurarak evrensel bir
Konsept-Ürün haline getirir. Logomuz, ismimiz, ürünlerimiz, sloganlarımız “% 100 BİZ” olup; Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde aynen değiştirilmeden kullanılabilir. Evrensel ve barışçıl bir bakış acımız vardır. Bir olguya karşı olmanın ve onu eleştirmenin en güzel yolu alternatifler üretmektir. Biz bizimle çalışan herkesin çalıştığı bölge, ülke, yörede işini doğru yaparak değer-istihdam üretmesini gerekli ve anlamlı buluyoruz. Evimi, işimi, ülkemi seviyorum. Sloganlarımız dünyanın her yerinde söylenip uygulanabilir.
19-Mantı Keyfi kurulacak mekanda temiz su, kirli su gideri, baça havalandırma gideri olmalıdır.

Mantı Keyfi Diğer Özet Bilgiler:
Faaliyet Alanı……………: Küçük, Elit, Sağlıklı ve Hızlı Cafe & Restaurant Konsepti. (Fast Food Tarzı Servis, Paket Servis, Masaya Garsonla servis)
Bayilik Şartları…………..: B, A, A Plus müşteri kitlesinin bulunduğu lokasyonlarda 30-60 m2’lik mekanlarda hizmet verir.Müşteri kitlesinin %80’i
hanımlardan oluşmaktadır. Bunun yanında çalışan kesim, çocuklu aile, gurmeler, turistler ve yabancı konuklar, iş adamları, gençler,
çocuklar, maaile (bütün aile birlikte) ürünleri tüketmektedir. Hizmet sektöründe faaliyet gösterebilecek vizyona sahip Mantı Keyfi müşterisi
ile iletişim kurabilecek işletmeciye ihtiyaç vardır. Bir porsiyon ürün bedeli; hamburger-menü bedeli kadardır (mantı+cola=8-12 TL gibi).
Bayilik Paketinin içeriği..:Mantı Keyfi satılacak ürünlerin % 95’ini -18 dereceli soğuk zincir ile satış noktasındaki deepfreez’e teslim ediyor. Raf ömrü 6 ay, fire oranı
sıfırdır. 10 günlük stokla çalışılır. Mantı Keyfi mimari donanım, eğitim, reklam, Ar-Ge ve her türlü lojistik desteği veriyor. Satış hasılatının %
2’sini reklam ve lojistik bedeli olarak alıyor.
Bayilik verilecek iller…..: Tüm Türkiye (Öncelikli iller:Bursa, İzmir, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Alanya, Antalya, İzmit, Adapazarı, Bodrum, Marmaris.), Balkanlar,
Avrupa.
Yatırım Maliyeti…………: 30m2 ile 60 m2’lik bir Mantı Keyfi C&R’ın franchising dahil yatırım tutarı 80 bin TL ile 120 bin TL arasındadır. Franchising
bedeli 30 bin TL olup, bu bedelin 15 bin TL ile 20 bin TL’lik kısmı Mantı Keyfi tarafından satış noktasına destek olarak geri döndürülüyor.
(Destek Mantı Keyfi C&R’nin kurulacağı yerin kira tutarına göre artıp yada eksilebiliyor.)
Ortalama Kar Marjı…….: Toplam satış Hasılatının % 30’-35’i Vergi Öncesi Kar olarak işletmeye kalıyor. Yatırım 12 ay ile 15 ay arasında geri dönüyor.

Aşağıdaki linklerle HAKKIMIZDA daha fazla bilgiye ulaşınız.
Tanıtım yazımızda edindiğiniz bilgiler sonrasında Mantı Keyfi şubesi açmak fikri size uygun gelir ise bir sonraki görüşmelere geçebiliriz.
Sizi Kavacık Mantı Keyfi restaurantında misafir eder ürünlerimizi test ederken etraflıca mikro ve makro anlamda hesaplamalar yapar konuyu olgunlaştırırız.
Hayırlı ve bol kazançlı çalışmalarda görüşmek dileklerimizle..

Yakup Aksoy
Mantı Keyfi

Tel : 0216 413 99 66
Fax : 0216 680 19 59
GSM1: 0533 924 64 54
GSM2: 0532 447 69 22

Mantı Keyfi Hakkında Açıklamalar..

Konusunda en iyi olmayı hedefleyen Mantı Keyfi en iyilerle çalışarak birlikte yükseliyor. Mantı Keyfi’nin açıklamaları: Öncelikle Mantı Keyfi hakkında bilgi verir misiniz? Mantı Keyfi Kısa Öyküsü:

Mantı Keyfi’nin Kurucu Ortakları Yakup ve Mukadder AKSOY 2004 yılında firma fikrini oluşturmuşlar. Mantı Keyfi markası kurucu ortakların Kavacık Beykoz’da işlettikleri Maya Kahvaltılık Marketi’nde satılan bir çeşit ürünün geliştirilmesiyle hayat bulmuştur. Kurucular kurup işlettikleri Maya Kahvaltılık Marketi’nde satmak üzere müşterilerinin ağzına layık A kalite bir mantı bulamamalarından dolayı bu işe başlamışlar..Mantı gibi Türkiye ve Dünya Mutfağının en zor ve en çok bilinen ürününü marka yapmak için çalışma başlatmışlar.. Önceleri Marketle birlikte 5 m2 lik ev mutfağında başlayan çalışma, bir yıllık Ar-Ge çalışması sonunda 2005 yılında ilk Restaurantın açılmasıyla büyümeye başlamış. Sonrasında Kavacık’da ikinci Restaurant açılmış, bir yıl sonra Etilerde üçüncüsü açılmış.. Çok kısa sürede Hedef kitle ile gerekli buluşma ve memnuniyet sağlanmıştır. 2007 yılında artan franchising taleplerini karşılamak üzere bu konuyla ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Eş zamanlı olarak Mantı Keyfi ürünleri Türkiye de pek çok elit restauarant ve 5 yıldızlı otellerden talep görerek müşteriyle buluşmuştur.. Mantının Marka prensipleri ile her türlü lokasyonda satılabilir bir ürün olması, ürün ve hizmet kalitesinin en üst seviyede tutularak; fast food pazarından pay alacak bir fiyatla satılmasını hedeflemişler öncelikle.. Sağlıklı ve doyurucu bir porsiyon mantı fiyatı hamburger menü seviyelerinde tutulmuştur. Mantı Keyfi Yeni Trend Dünya Mutfağı örneği olup 30-70 m2 lik alanlarda “ Küçük, Elit, Sağlıklı ve Hızlı “Restaurant zincirini büyütmeye devam etmektedir.

Oluşturduğunuz bayilik modeli hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl bir bayilik modeli uyguluyorsunuz?

Mantı Keyfi 30-70 m2 lik “Küçük, Elit Sağlıklı ve Hızlı” Restaurant zincirini büyütmektedir. Mantı Keyfi Cafe&Restaurant Konsepti ile birlikte Express hizmette verebilmektedir. Bir vardiyada 4 personel ile hizmet verebilmekteyiz. Oluşturulan Konsept; sektörel küresel hertürlü kriz ve olumsuzluklardan etkilenmeyecek şekilde planlanmıştır.. En az fire ile satılan ürünler en az personel gideri, en az kira gideri, en az aydınlatma ve temizlik gideri ile Sağlıklı ve Hızlı hizmet vermektedir. Bir taraftan fast food pazarına uygun sunum yaparken paket servisle de alternatif olmaktadır. Küçük alanda elit bir ortamda a plas müşteriye garsonla servis yapabilmektedir. Mantı Keyfi bütün bu aktiviteleri 30 ile 70 m2 lik alanlarda başarıyla uygulayabilmektedir.

Şu an için kaç noktada bulunuyorsunuz? Hangi şehirler? Bu konudaki hedefleriniz neler? Kaç adet franchising vermeyi planlıyorsunuz?

Mantı Keyfi iki tanesi Edirne’de, diğer 6 tanesi İstanbul’da Hizmet veren 8 şube ile çalışmaktadır. Şubelerden Kavacık şubesi hariç diğer 6 tanesi franchisingdir. 2008 yılı için 10 şube planlanmış 7si gerçekleşmiştir. Yıl bilmeden 10 şubeye ulaşılması öngörülmektedir. Şube açma görüşme ve çalışmaları devam ediyor. Mantı Keyfi 2009 da 15 şube, 2010 da 30 şube açmayı planlamaktadır. 2010 yılı sonunda Mantı Keyfi 60 şube ile hizmet vermeyi planlamaktadır.

Menünüz hakkında bilgi verir misiniz?

Mantı Keyfi menüsü ilk restaurant açılmadan önce bir yıllık ar-ge çalışması sonunda oluşmuştur. Menünün oluşmasında konusunda uzman pek çok aşçı ve entelektüelin katkısı olmuştur. Hedef kitle olarak çalışan kesim, çocuklu aile, elit kesim planlanmıştır. Küçük ve Elit restauranlarda Sağlıklı ürülerin Hızlı sunulabileceği bir altyapı oluşturulmuştur. Mantı Keyfi ürünleri Klasik Mantı, Kepekli Mantı, Kızarmış Mantı, Buharlı Mantı lardan oluşmaktadır.Mantıları içeriği Ispanaklı, Kıymalı ve Karideslidir.Çeşitlerin nitelik özeti klasik, diyet, diyabetik ve vejeteryandır. Mantılar yanında Arasıcaklar, Zeytinyağlı ve Salata ve Tatlılar mevcuttur. Sıcak ve soğuk içeceklerle cafe formatı desteklenmektedir. Mantı Keyfi ürünleri Çeşit, Lezzet, Hız ve sunum farklılıklarından dolayı diğer rakiplerinden üstündür. Ürünlerimiz doğal olarak makine kullanılmadan üretilmektedir. Kimyasal katkı maddesi içermez. Hafif ve lezzetlidir. Midede ve vücutta ağırlık yapmaz. Kullandığımız ilk madde ve malzemeler a kalite olup sağlık sertifikalıdır. Ürünlerimiz Tarım Ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından sertifikalıdır.

Hangi bölgelere öncelik veriyorsunuz?

Günde en az 100 porsiyon mantı satabilecek lokasyonlar Mantı Keyfi’nin açılabileceği yerler olabiliyor. Alışveriş Merkezleri, Çarşılar öncelikli tercih edeceğimiz yerlerdir. Hedef kitlemizin olduğu Türkiye içinde her yerler bizim için önemli ve önceliklidir. Bayilik için ne gibi yatırımlar yapılması gerekiyor? Bayilik için 30-70 m2 lik Cafe&Restauranlar için farnchising bedeli dahil 80 000 YTL ile 120 000 YTL arasında finansman gerekiyor. Mantı Keyfi için uygun yer seçildikten sonra gerekli sermayeye sahip olan girişimci ile Franchising anlaşması imzalanıyor. Bir sonraki aşamada anahtar teslim mekan hazırlanıyor. Eş zamanlı olarak girişimci ve personeline eğitim veriliyor.

Bayilik verirken belli kriterleriniz var mı? Mantı Keyfi bayiliği alacak olan girişimcilerde aranan nitelikler:

1- Hizmet sektöründe faaliyet gösterebilecek vizyona sahip olmak. 2- Müşteri odaklı çalışmak, ekip yönetimi konusunda deneyim-yetenek sahibi olmak. 3- Finansal yönetim konusunda tecrübeli olmak. 4- Şube büyüklüğü ve konumuna uygun olarak finansal imkanları karşılayabilecek mali yapıya sahip olmak.

Mantı Keyfi bayiliği için temel şartlarımız aşağıdaki gibidir.

1- Bayilik düşünülen iş yerinin hedef kitlemize uygun bir lokasyonda olması. (Çalışan Kesim, Çocuklu Aile, Elit-Gurme Kesimin olabileceği lokasyon.)
2- Yatırım maliyetinin karşılayabilecek finansal yapıya sahip olmak.
3 -Mantı Keyfi Cafe & Restaurant için ise en az 40- 70 m2 olmalıdır. İşyeri içinde temiz su, kirli su gideri, havalandırma imkanı olmalıdır.
4- Bayilik İstanbul ve yurtiçi ve yurtdışında uygun lokasyonlarda verilmektedir.
5- Bayilik sözleşmesinin taraflarca imza altına alınıp uygulanması gerekmektedir..
6- Franchising bedeli Mantı Keyfi Cafe&Restauran konsepti için 30000 ytl tutarında olup sözleşme sonrası ödenmesi gerçekleşmelidir..

Eğitimler veriyor musunuz? Bahseder misiniz?

Personel ve Girişimci için gerekli işin yürütümü ve yönetimi konusundaki eğitimi başlangıç aşamasında ve sonrasında veriyoruz. Mantı Keyfi açıldığı günden itibaren yapılan eğitim ve uygulamalarla tam faal çalışır duruma getiriliyor. İhtiyaç duyuldukça faaliyet süresince de eğitim desteği veriliyor.

Mantı Keyfi’ne olan ilgiyi değerlendirir misiniz?

Mantı Keyfi faaliyete başladığımız ilk günden beri her kesimden büyük ilgi görüyor. Yurtiçi ve yurtdışından ürün ve hizmetlerimizi satın almak için çok talep görmekteyiz. Talep oluşturma noktasında agresif pazarlama yapmak yerine marketing faaliyeti yapıyoruz. Birde işimizi doğru yapıyoruz. Öncelikli hedefimiz hızlı büyümek değil iş ortaklarımızla istikrarlı büyümektir.

Bayilerinize neler tedarik ediyorsunuz?

Bayilerimizin sattığı ürünlerin %90 nı Mantı Keyfi temin ediyor. İlk madde ve malzemeler satış noktasına kadar Mantı Keyfi tarafından teslim ediliyor. Çorba ve Salata dışındaki Tüm ürünler Mantı Keyfi tarafından temin ediliyor. Ürünler dondurulmuş olarak -18 derecede sevk edilip stoklanıyor. Müşterilerin sipariş vermesinden sonra pişirilerek sunuluyor. İlk madde ve malzemelerimizde fire yoktur..

Bir bayinin aylık elde edebileceği tahmini ciro nedir? (Lokasyona göre alt ve üst sınırı verebilirsiniz.)

Bayilerimiz günde 100 porsiyon Mantı satabilecek lokasyonlarda iş kurabilmektedir. Günde en az 100 porsiyon mantı satarak aylık 30 000 YTL satış yapabilecek yerlere onay veriyoruz. Bu satış hasılatını yapan Mantı Keyfi’nin aylık en az 8 000 YTL kar elde edebileceğini planlıyoruz. Satış yerinin niteliğine göre satış hasılatı aynı mekanda günlük 2000 YTL ile 3000 YTL seviyelerine ulaşıyor. Karlılık bu aşamada çok daha cazip ve yüksek olabiliyor.

Bu işin kar marjı hakkında bilgi verir misiniz?

Mantı Keyfi ürünleri Alış Fiyatı X 2,70 kar marjı ile satılıyor. Kar marjımız pek çok ürün ve firmaya göre yüksektir. Marjı yüksek tutmamızın nedeni Franchise alana daha çok gelir sağlamak daha fazla heyecan yaratmaktır. Satış hasılatının 1/3 ü kadar kar etmek mümkündür.

Son olarak bayilerinizde ne gibi özellikler arıyorsunuz?

Bayilerimizin vizyonu olmalı, hizmet sektöründe faaliyet gösterecek karaktere sahip olmalı. İşini yaparken para kazanmak yanında sosyal ve kültürel bir hizmet vermenin bilinci ve heyecanını taşımalı. İşinin başında olmalı.