9 Haziran 2010 Çarşamba

KG&CC-Istanbul Horse Show'da Mantı Keyfi Hizmet Veriyor


Açık alan etkinliklerinde ilk uygulamaları 2007 İlkbaharında KG&CC'da başlayan Mantı Keyfi aynı yerde 4 yıl sonra görev yapacak.. Aynı yıl Avrupa Yıldızlar Binicilk At Yarışları'nda da hizmet veren Mantı Keyfi sonraki yerlerde açık alanlarda yapılan festival ve etkinliklerin vazgeçilmezi olmuştu.
Türkiye Binicilik Federasyonu’nun etkinlik takviminde yer alan ve KGCC ile birlikte ortaklaşa organize edilen Istanbul Horse Show CSIO3*-W yarışmaları 10-13 Haziran tarihlerinde KGCC’de koşulacak. Ulusal ve uluslararası yarışmaların düzenleneceği organizasyon ayrıca 2010 sezonunda Türkiye’de gerçekleştirilen ilk Uluslararası Engel Atlama yarışması olma özelliğini de taşıyor.

Istanbul Horse Show kapsamında koşulacak olan yarışmalar genç biniciler için Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı sunarken ayrıca koşulacak olan FEI Milletler Kupası ve Istanbul Horse Show Grand Prix'si Dünya Kupası'na puan kazandıracak.
11 Haziran Cuma günü koşulacak olan Milletler Kupası yarışmalarına Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Belarus, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere toplam 8 ülke katılıyor. Yarışmalar genelinde ise Kemer Golf and Country Club yaklaşık 110 at ve 58 binici ağırlayacak. Dünyaca ünlü biniciler Marcus Fuchs Italya takımının ekip şefi olarak, Olimpiyat Şampiyonu Peter Waylde ise Amerika adına yarışacak takımın şefi olarak Horse Show için İstanbul'da olacaklar. Türkiye'yi temsil edecek olan Milli Takım ise ekip şefi Frederic Cottier tarafından 10 Haziran Perşembe akşamı açıklanacak.

Dört gün sürecek olan Istanbul Horse Show her gün ulusal yarışmalar ile başlayacak. Pist şefi olarak Frederic Cottier'in görev alacağı yarışmalar 13 Haziran Pazar günü saat 16.00'da başlayacak olan FEI World Cup Grand Prix'si ile sona erecek. Istanbul Horse Show CSI03*-W'da SIEC Takımından Burak Azak (SIEC Janico, SIEC Dusty Star, SIEC Lanjaron, SIEC Dolce Inocenta) ve Oktay Sezek (SIEC Castlekelly Finn, SIEC Samantha, SIEC Pinot Grigio) katılacaklar

http://www.binicilik.org.tr
http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com