10 Ekim 2017 Salı

BEYKOZ KOMŞULUK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK MÜZESİNDE AŞURE GÜNÜ 2017

AŞURE GÜNÜ BULUŞMASI FOTOĞRAFLARI ☺
YER: Mantı Keyfi Beykoz Komşuluk Kültürünü Yaşatmak Müzesi
TARİH: 8 Ekim 2017 Pazar SAAT: 14'00
MENÜ: Aşure, Mantı, Bakır Semaverde odun ateşiyle demleme cay.
Anadolunun lezzet ve Kültürünü hatıra eşyalarla bezenmiş müze ve mekanımızda yaşatmaya çalışıyoruz. Beykoz'daki  Paşabahçe ve Çiğdem Mahallesindekikomşularımız olmak üzere tüm dostlarımızla heyecan neşe ve sergiyle buluştuk
Bayramlar, temalı günler toplumun bir araya gelip hakettiği konuştuğu rahatlatığı barıştığı günlerdir. Önemli ve kıymetlidir yanı.

















AŞURE GÜNÜ HAKKINDA
AŞURE GÜNÜ Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü. Muharrem ayı, Kur'an-ı kerimde kıymet verilen aylardan biridir. Aşure bu ayın en kıymetli günüdür. Allahü teala bir çok duaları bugün kabul etmiştir. Hazret-i Adem'in tövbesinin kabulü, Nuh aleyhisselamın gemisinin tufandan kurtulması, Yunus aleyhisselamın balığın karnından çıkması Aşure günü olmuştur. ... Aşure bu ayın en kıymetli günüdür. Allahü teala bir çok duaları bugün kabul etmiştir. Hazret-i Adem'in tövbesinin kabulü, Nuh aleyhisselamın gemisinin tufandan kurtulması, Yunus aleyhisselamın balığın karnından çıkması Aşure günü olmuştur. İbrahim aleyhisselam Nemrud'un hazırlattığı ateşte o gün yanmadı. Aşure gününde İdris aleyhisselam diri olarak göğe çıkarıldı. Yakub aleyhisselam o gün hazret-i Yusuf'a kavuştu ve gözleri açıldı. Eyyub aleyhisselam hastalıktan iyi oldu. Hazret-i Musa Kızıldeniz'den geçti, Fir'avn ve askerleri Kızıldeniz'de boğuldular. İsa aleyhisselamın doğumu, Yahudilerin elinden kurtulup göğe çıkarılması hep Aşure günü olmuştur.
BAYİM OLURMUSUN FUARI 2017'DE MANTI KEYFİ FARKI YAŞANACAK Anadolunun kültür sanat ve lezzetleri mimari ve ticari bir konseptle girişimcilere sunuluyor. Farkı fark etmek ve birlikte yaşamak için DAVETLİSİNİZ:
TARİH: 12-15 Ekim 2017  YER: CNR EXPO Yeşilköy Istanbul
www.mantikeyfi.com
info@mantikeyfi.com
Mantı Keyfi Beykoz Istanbul INSTAGRAM Profil Linki: https://www.instagram.com/manti.keyfi.beykoz.istanbul/
 Mantı Keyfi Bayim Olurmusun Fuarına yeni konseptini öne çıkararak giriyor. Farklı renkli lezzetli ve enerjisi yüksel bu konseptin uygulaması kolay kazancında yüksel oluyor.

 -Mantı Keyfi Kuzine - Anadolu Mutfağı 

- AVM, Çarşı ve çok caddelerde kurulur.

- 100 m2 ile 500 m2 alan için uygulanır.

- Karlılık oranı, yatırım bedelinin % 10 ile % 20' si kadardır.

- Mekanda temiz su, kirli su gideri ve mutfak ile ilgili baca havalandırma imkanı stand içinde kompakt olarak kurulur.

- Mantı Keyfi Kuzine Konsepti Franchising Bedeli ve Kurulum Maliyeti dahil yer ve uzaklığa göre anahtar teslim proje bazlı uygulanır. Franchising Bedeli Dahil konsept 200 Tl ve daha fazla bir yatırım bedeli ile kurulur.

MANTI KEYFİ KUZİNE-ANADOLU MUTFAĞI HAKKINDA
2005 yılında Kavacık Beykoz'da kurulan Mantı Keyfi bugün Türkiye Genelinde 24 franchise şube ile devam ediyor. "Mantıyı fast food tarzı ile sunan marka" olarak Mantı Keyfi yiyecek sektöründe bu karakteri ile Türkiye ve Dünyanın mantı konulu ilk ve tek markasıdır.
Mantı Keyfi Kuzine Anadolu Mutfağı konsepti Anadolu’nun kültürel objeleri ve geleneksel lezzetlerini anne baba dede ata evi konsepti ile servis ediyor. Anadolu’nun pek çok yerinden temin edilen hatıra eşyalar ziyaretçilere huzur sevinç enerji veriyor. "Komşuluk Kültürünü Yaşatmak Müzesi" hatıra eşyaların sergilenmesi kültürel etkinlikler ve mekânda sunulan lezzetli Anadolu yemekleri çay kahve ve tatlılarla destekleniyor.  Bu farkı yaşamak için mekanı ziyaret etmeniz gerekiyor. Mekan ayrıca kültür sanat ve eğitim konularında da aktivite ve uygulamalar yapıyor.


NOT : YUKARIDAKİ BROŞÜRDE
MANTI KEYFİ BEYKOZ MENÜSÜ 
MANTI KEYFİ KINSEPT VE FRANCHISING BILGISI 
MANTI KEYFİ KUZİNE- ANADOLU MUTFAĞI KINULU AÇIKLAMA VE KÜÇÜK HİKÂYELER MEVCUTDUR 
Yakup Aksoy
11 Ekim 2017 Beykoz Istanbul


BAYİM OLURMUSUN FUARI 2017'DE MANTI KEYFİ FARKI YAŞANACAK

BAYİM OLURMUSUN FUARI 2017'DE
MANTI KEYFİ FARKI YAŞANACAK
 Anadolunun kültür sanat ve lezzetleri mimari ve ticari bir konseptle girişimcilere sunuluyor. Farkı fark etmek ve birlikte yaşamak için DAVETLİSİNİZ:
TARİH: 12-15 Ekim 2017  YER: CNR EXPO Yeşilköy Istanbul

www.mantikeyfi.com
info@mantikeyfi.com

Mantı Keyfi Beykoz Istanbul INSTAGRAM Profil Linki: https://www.instagram.com/manti.keyfi.beykoz.istanbul/