19 Temmuz 2010 Pazartesi

Karasu Limanı'nda Turizm Patladı(!) İT’ini, AT’ını OT’unu Kamyona Yükleyen Turistler Kumda Güneşlenip Hep Birlikte Denize Giriyor..


Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı olan Karasu ilçesinde 1994 yılında balıkçı barınağı olarak başlanıp 2002 yılında ticari gemilerin yanaştığı liman olarak değiştirilen Karasu Limanı; liman olarak değil ama yerli ve yabancı turistlerin denize girdiği bir plaj olarak hizmet veriyor..
2010 yazının en sıcak günlerini yaşandığı temmuz ortalarında trilyonlarca lira harcanarak tamamlanan Karasu Liman Plajı’nda aynı anda yerli turistler ve atı, iti, otuyla limana kamyon dolusu turist gelerek Karasu’ya turizmle ilgili girdi sağlıyorlar..

“Dolaştığımız hiçbir yerde atımızla, otumuzla ve köpeğimizle ve tüm mahalle halkı birlikte denize girebileceğimiz Karasu Liman Plajı’ndan başka hiçbir yer yok..”
Turist Kafilesinin reisi Alican Kalay:”Karasu Liman Plajının eşi emsali yok, bunun için Karasu’yu çok seviyoruz.. Arkadaşlarımıza tavsiye ederek kamyonlar dolusu başka turist kafilelerinin gelmesini sağlayacağız” diyor..
Kafile plaj esnafından satın aldığı karpuz, peynir, zeytin, domates ve ekmek bedellerini nakit ödeyerek esnafa para bıraktı… Ot ve karpuz kabuklarını yiyen ve denizde serinleyen atlarda Karasu Belediyesi’ne bağ ve bahçelerde kullanması için yüksek fosfat içeren gübre bıraktı..

Karasu Limanında patlayan turizmin parça tesirleri plaj boyunca görüldü.. Liman yapımından sonra kaybolan sahilin kırıntıları üzerinden denize giren turistler kayalara tutunarak kıyıya çıkabiliyorlar..
Büyük hayaller ve ümitlerle yapılan liman Karasu’da denize girmeyi imkansız hale getirmekle birlikte Liman olarak da hizmet verememektedir. Karasu limanı hizmet vermese de ne hikmettir bilinmez yanındaki tersane yapmakta olduğu gemiyi tamamlamak üzeredir. Liman asıl hedeflenen amacına uygun olarak mı yapılmış yada Tersanenin çalışabilmesi için devlet eliyle, millet parasıyla altyapı amaçlımı inşa edilmiştir bilinmez..

Karasu halkı Karasu Liman Plajı’nda keyif süren; ot’unu yiyen ve denizde serinleyen atlar, kumda dolaşan itler kamyon gölgesinde ziyafet çeken yerli turistler kadar şanslı değil…
Ama görünen resim çok basit ve anlaşılır haldedir.. Karasu bugüne kadar eğer bir gelişme kaydetmişse yaşayan herkes bilir ki ya FINDIK PARASIYLA, ya hatıralarımızda yaşayan 100 metre eninde 10 km genişliğinde DENİZ ve KUMSALININ TURİZM GELİRİYLE sağlamıştır.. Şimdi fındık para etmiyor, Kumsalı Liman yuttu, bitirdi… Bu tabloyu Karasu halkına yaşatan Politikacı ve İdareciler utanmadan sıkılmadan seçim zamanı oy istiyor alıyor…
Yakup Aksoy 17.07.2010 Cumartesi