23 Mart 2010 Salı

OGM TARAFINDAN GASPEDİLEN, HATIRA İLAN EDİLEN, TÜRLÜ SEBEPLERLE PEŞKEŞ ÇEKİLEN "ORMAN HAFTASI"NI KUTLUYORUZ.


Ormanlarımız hatıra olmasın..Bırakın yerli yerinde kalsın.. Eğer hatıra ormanı yapmak istiyorsanız bir şekilde zarar görmüş, kaybolmuş eskiden orman olan alanlara ağaç dikin ve büyütün o yerler "HATIRA ORMANI" olsun..

DİĞER AĞAÇLARI EKOLOJİK DENGEYİ KORUMAK İÇİN KESTİK (!)..CEZALARINI CEKTİLER BÖYLECE..BU AĞAÇ EKOLOJİK DENGE İÇİN BIRAKILMIŞTIR (OGM=Orman Genel Müdürlüğü)..
Bu resim Oylat Kaplıcalarının bulunduğu Uludağ'ın arka yamacında İnegöl'e 26 km mesafede Oylat Şelalelesine giden patika yolda çekilmiştir.. 30.11.2009 günü çekilen bu fotoğraf OGM'nin bu konuya bakışını yansıtmaktadır.. Allahdan Oylat Kaplıcalarının cevresindeki ormanlarda kontrollu istihsal yapıldığından hasar çok büyük değil..
KARADENİZ ORMAN KÖYLÜLERİNİN yüz yıllardır kullandığı ormanlarını elinden alan ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ kendi sahip olduğu ormanlarıda EKOLOJİK DENGEYİ KORUMAK adına ziyan etmektedir..
BU FOTOĞRAFI GÜNEŞLİ KÖYÜ ORMANLARINI GASPEDEN, KÖYLÜNÜN ELİNDEN ALAN OGM'YE (ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ) HEDİYE EDİYORUM..(Artık nerelerine asarlar bilmiyorum)
1700 m rakımlı Kacalah Dağı ve yamaclarında yaşam mücadelesi veren Güneşli Köy'lüler ata ve dedelelerinin dikip yaşattığı ormanlarını OGM ve İDARE'ye kaptırdılar.. Toprağa düşen her çalı ve tohumun AĞAÇ olduğu GÜNEŞLİ KÖYÜ'NDE İNSANLAR KIŞIN YAKACAK ODUNUNU KİLOMETRELERCE UZAKTAN; ORMAN İÇLERİNDEN.. İŞE YARAMAYAN ÇALI ÇIRPI VE ODUNLARI SEÇER VE ESKİDEN PATİKA YOLLARAN ŞİMDİ OTO YOLDAN SIRTINDA TAŞIR..Bu durum benim çocukluğumda şahit olduğum ve bizzat uyguladığım bir ekonomik-kültürel etkinlikdir.. Ne mutlu halen devam ediyor..
Karadeniz insanı, doğayı, ağacı, insanı herşeyi sever...Güneşli Köyü ve ormalarını çayır çimenlerini GASPEDEN OGM acaba bu köyün asıl sakinleri kadar ormanı ve doğayı seviyormu.. Bu ormanları muhafazamı edecek yoksa zamanı gelince 3-5 kuruşa birilerine peşkeşmi çekecek... Ben bu yaklaşımın kötü niyetli olduğuna inanıyorum.. Ve Güneşli Köy'ümü orman, çayır çimen ve dereleriyle seviyorum..

ORMANLARIMIZ "HATIRA" OLMASIN.. BIRAKIN YERLİ YERİNDE KALSIN..Bu fotoğrafı içinde bulunduğumuz "Orman Haftası"nda Kavacık'tan Acarkent istikametine, eski orman yoldan devam ederken hemen yol kenarında durarak çektim.. On yıldır kullandığım bu güzergahtaki ormanın büyük bir bölümü "GÖZTEPE MESİRE YERİ" olarak birilerine tahsis edildi.. Hemen onun bittiği yerdeki ormanlık alan kesilip tel örgülerle kapatıldı ve "HATIRA ORMANI "olarak ilan edildi..
Büyüklerimize sesleniyoruz. Ormanları rahat bırakın.. onları "HATIRA" etmeyin.. Eğer illaki "HATIRA ORMAN" oluşturmak istiyorsanız uçsuz bucaksız, ağaçsız alanlara ağaç dikin oraları "HATIRA ORMANI" yapın..