24 Ekim 2009 Cumartesi

Mantı Keyfi 2010 ve 2011 YILI BÜYÜME PLAN VE HEDEFLERİNİ KARADENİZ YAYLALARINDA HAZIRLIYOR


......................
Mantı Keyfi’nin kurucu ortaklarından Yakup Aksoy firmanın 2010 ve 2011 yılı büyüme planlarını revize etmek ve yeni aktiviteler hazırlamak için Memleketi Trabzon-Köprübaşı –Güneşli Köyü ve yaylalarında çalışma yapıyor. Yakup Aksoy “Global marka olmak için logal objeleri yaşamak ve faydalanmak gereğini vurgulamak ve uygulamak için Güneşli Köyü’mde, baba ocağımda bir haftalık dinlenme ve çalışma programı hazırladım” diyor.

• EFEKTİF FARKLAR VE SIRADIŞI UYGULAMALAR HEYECAN YARATIR, ÜRETKENLİĞİ TETİKLER
Mantı Keyfi global bir marka olma yolunda ilerleme sırasında renkli ve farklı uygulamalarla da dikkat çekiyor.. Türk mutfağının en çok sevilen ve bilinen ürünü “Mantı”yı “Keyfi” ile birleştiren firma ürün ceşiti, hızı, lezzeti, sunum farklılıkları ile dikkat çekiyor.. Mantı Keyfi marifetiyle artık Hava yolu uçuşlarında, beş yıldızlı otel ve Restaurantlarda, Rock festivallerinde, ev davetlerinde, bayi toplantılarında ve hayal edilecek ve edilemeyecek her alanda aktiviteler yapılıyor. Bu aktiviteleri oluşturulurken firma insan kaynakları ve işletme yönetimi konusunda paralel uygulamaları hayata geçiriyor.
Yakup Aksoy “İlerlemek için kendi kültürümüzden coğrafyamızdan, hava ve suyumuzdan her şeyimizden güç ve ilham almamız lazım. Güç ve kuvvet içimizde, yanımızda, yakınımızdadır. Yaşantımın en güzel ilk dokuz yılını geçirdiğim topraklarım ve baba ocağımdan alacağım manevi güç, çalışma tempomuza ivme kazandıracak. Kendimize, ismimize, dilimize, kültürümüze değer vermezsek; bize kimse değer vermez.. İstersek, inanırsak, çalışırsak başarırız.. Ülkemizde var olan doğal ve insan kaynaklarımızı kendi kültürel değerlerimizle besler sevgi ve bilgiyle işlersek GLOBAL MARKA oluşturmak için başka bir şeye ihtiyacımız olmaz.” Diyor.
• GÜNEŞLİ KÖYÜ VE YAYLALARI KURUMSAL ÇALIŞMA VE PROJE ÜRETMEK İÇİN GENİŞ İMKANLARA SAHİP
Yakup Aksoy “İstanbul’da trafik yoğunluğu, iş hayatının stresli yüksek temposu, rutin ve asosyal ilişkiler bir süre sonra insanın sürmenaj olmasına neden olabiliyor. Kendimizi “sıfırlamak” ve “yeniden kurmak-ilerlemek” için bu ortamdan uzaklaşmak gerekiyor. Bu ortamın en zıt şekli, en iyi yerdir. Dinlenmek ve çalışmak için köyüme yaylalarıma çıkarken yanıma, spor ayakkabıları, bir takım eşofman, laptop, mobil internet erişim modemi alıyorum.. Cam, meşe ormanları, su değirmeni, yayla ve mezire evleri, akan sular dereler, köyümün insanları, çocukluğumun anıları benimle birlikte olacak.. Dinlenmek ve çalışmak için bu kadar geniş alan ve imkan başka nerde olabilir ki?..”diyor.

http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com

Ömür Lokantası’nın anıları Bahçelievler Ömür AVM’de Mantı Keyfi ile yaşayacak.

Yiyecek sektöründe istikrarlı ve hızlı yükselişi devam eden Mantı Keyfi’nin yeni şubesi Bahçelievler Ömür AVM’de açıldı. Türk Mutfağının klasik marka mekanlarından Ömür Lokantası’nın hizmet verdiği alanda Mantı Keyfi hizmet verecek. Sektörde “Farklar ve İlk”leri uygulayan firma Ömür AVM’de Türkiye ve dünyanın EN küçük-elit-sağlıklı-hızlı restaurant uygulamasını yapacak. 36 m2’lik alanda Mantı Keyfi’nin tüm ürünleri sunulabilecek. Mantı Keyfi bu alanda hizmet veren Burger King, Starbucks, CarrefourSa, Hamdi Baklava yanında; masaya garsonla servis, fast food tarzı servis ve paket servis hizmetlerini verebilecek. Mantı Keyfi konsept ürünleri Türk Mutfağı kimliği ile yeni trend konsept-sunumla Türk ve Dünya müşterisi ile buluşacak..

• Anılardaki Ömür Lokantası / Kafeteryası
Ömür'e yoğurt yemeye gidilirdi aynı Kanlıca'ya gidildiği gibi. Ömür Lokantası / Kafeteryası 60-70 li yıllarda eski Türk filmlerinde mekan olarak seçilirdi. Muhtemelen 60'ların ortalarında çekilmiş siyah-beyaz bir filmde Londra Asfaltı olarak anılan şose bomboş... Ortası refüj, yolda 2-3 otomobil ve birkaç kamyon mevcut sadece. Filmin oyuncuları, Ömür'ün asfalta bakan tarafındaki bahçesinde masalara kurulmuş, yolu seyredip gazoz içiyorlar... Restoran; 1956 yılında faaliyete geçiyor.
Bina çokgen formdaydı ve bir kısmı ahşaptı. Dış cephe boyaması kırmızı-beyaz renklerdeydi. Önünde geniş bir bahçesi vardı. Üzeri brandalarla ve şemsiyelerle örtülüydü. Altına da rastgele masalar serpiştirilmişti. Dileyenler arabalarını buraya çekerek bir çay-kahve-sandviç molası verirlerdi ailecek... Geceleri yeşil-mavi-kırmızı rengârenk floresanlarla aydınlatılırdı bu bahçe... İncirli rampasının en tepesinde yer aldığı için, yaz-kış püfür-püfür eserdi... Etrafında, ilâç niyetine bir tek bina veya ev bile yoktu.
30 sene içinde belli aralıklarla ziyaret ettiğimiz Ömür, önündeki İETT otobüs durağına da ismini vermişti. Restoranın bir diğer özelliği de, yıllar içinde artık burada bir merkez adres olma konumuna yükselmiş olmasıydı. Başka yerlere gitmek için burada buluşma yapılırdı.. Yakın yerler “Ömür” yanı, sonu, yakını diye tarif edilirdi..
Ömür Lokantası bu kadar özel kılan sebepler zamanına göre içinde bulundurduğu “ilk ve fark”lardı. Bir sosisli sandviç yer ömür ayran içerdik. Piliç çevirmeleri özellikle çok güzeldi. Ama Amerikan filmlerinde gençleri çocukları izlemişiz bir kere, yemeklerini arabada yiyorlar. Bizim neyimiz eksik. Biz de arabada yiyebilirdik elbet!. İşte buydu oranın özelliği. “Hadi çabuk giyinin, gidiyoruz, giderken Ömür’de duracağız! Hadi!” Eniştemin kaplumbağa voswosu lokantanın önüne çekilir, siparişler verilir, tıklım tıkış arabanın içinde, anlatıldığı zaman kulağa eziyet gibi gelen, bu yemek yeme şekli bize çok keyif verirdi. Arada bir içeriye girilip oturulsa da aynı etkiyi yapmazdı üzerimizde. . Çocukluğumuzun gençliğimizin anılarının olduğu bir yer olduğundan mıdır nedir, uzun yıllar marka olarak Ömür yoğurdu, Ömür ayranı aldık alışveriş yaparken…
• “Ömür AVM’de Mantı Keyfi’ni açmak bize hüzünlü bir mutluluk veriyor..”
Mantı Keyfi’nin Kurucu Ortağı Yakup Aksoy yaptığı açıklamada: “Ömür AVM’de Mantı Keyfi’ni açmak bize hüzünlü bir mutluluk veriyor..Eşim Mukadder Aksoy’la bu mahallede Marmara Üniversitesi-İktisadi İdari Bilimler Fakültesini bitirdik.. 1994-2002 yılları arasında bu mahallede yaşadık.. Ömür Lokantası’ndan beslendik.. Artık bu lokantanın hatırasını Türk Mutfağı sevgisi ve bilgisi ile yaşatmak bizim için görev olacak.. Franchisingle ilerleyen Mantı Keyfi’nin menüsüne bu mekanda “Ömür Lokantası’nın sosisli sandviç ve ayranı”nı ekliyoruz” dedi.