26 Ağustos 2011 Cuma

Aksaray Efor AVM Mantı Keyfi’yle Açıldı


Türk Mutfağının en zor ve özel anne ürünü mantıyı Türkiye ve Dünyada Franchising ile markalaştırmayı hedefleyen Mantı Keyfi İç Anadolu bölgesine Aksaray Efor AVM’de açılan yeni şubesiyle girdi..

Aksaray’da açılan Efor AVM iç Anadolu bölgesine Türkiye ve Dünyadan yeni ürün ve markaları getirerek hem residence hem de alışveriş ve eğlence merkezi olma özelliği ile bölgeye yeni bir heyecan ve canlılık getirdiği görülüyor..

25 Ağustos 2011’de kapılarını müşteriye açan Efor AVM’nin yiyecek katında ilk açılan ve “sağlıklı, hızlı” menüsüyle müşteriye hizmet veren marka Mantı Keyfi oldu.


MANTI KEYFİ TÜRK MUTFAĞI VE ANADOLU MİMARİSİNİ KONSEPTİNDE BULUŞTURDU, DUVARLARINA İÇ ANADOLU BÖLGESİNİ ANLATAN TABLOLARI ASTI
Her yeni açılan şubede inovatif farklılıklar uygulayan Mantı Keyfi Aksaray Efor AVM’de açtığı yeni şubesinde mekanın duvarlarına özellikle İç Anadolu Bölgesi’ni anlatan temalı tablolar ile süsledi.. Kendi kültür ve tarih değerlerimizden beslenerek ilerlemenin markalaşmada en önemli “olmazsa olmaz” lardan olduğunu uygulayan Mantı Keyfi vizyonu bu tavrıyla da hem beğeniliyor hem de fark ediliyor..


EFOR AVM BAŞTA AKSARAY OLMAK ÜZERE NEVŞEHİR, KIRŞEHİR, KONYA VE İÇ ANADOLU’DAKİ DİĞER YERLEŞİM MERKEZLERİNİN YENİ, MODERN VE AYDINLIK YÜZÜ OLUYOR.
Aksaray şehir merkezinde yapımına 2009 yılında başlanılan EFOR Avm'nin açılış törenine Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren ve davetliler katıldı.

EFOR Avm Müdürü Murat Şimşek, Efor Avm'nin 44 bin metrekare inşaat alanı üzerinde iki kule arasında yer alan, benzerlerine İstanbul ve Avrupa'da rastlanılan, Anadolu'da ise ilk olan özel bir proje olduğunu belirtti.

Efor Avm'de ulusal ve uluslararası ünlü markalar bulunduğunu kaydeden Murat Şimşek, şunları ifade etti: " Efor Avm olarak Aksaray ve bölge halkına yaşamadıkları farklı bir dünyanın kapılarını açmayı hedefliyoruz. Efor Avm'yi müşterilerimize güvenli, huzurlu ve temiz bir ortamda, aradıkları her şeyi bir çatı altında bulabildikleri, alışveriş yapıp eğlenebildikleri, aileleri ile birlikte zaman geçirebilecekleri bir mekan sunarak, kendilerini özel hissetmelerini sağlayan bir yaşam merkezi olarak planlanmıştır. "

Efor Gayrimenkul Yatırım A. Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şener ise Efor Avm ve Sosyal Yaşam Merkezi'nin yapımına 2009 yılı başında Aksaray Belediyesi'nin katkılarıyla başladıklarını söyledi.

Alışveriş merkezi, ofis ve konutlarla Aksaray'da bir yaşam merkezi inşa ettiklerine dikkati çeken Şener, şunları kaydetti:"Toplam 44 bin metrekare kapalı alanı olan projemizin, 15 bin metrekaresi kiralanabilir Avm, 5600 metrekarelik alanında 40 adet konut, 5600 metrekarelik alanında ise 56 adet ofis bulunuyor. Ofislerimiz hizmet vermeye başladı ve Avm'nin ön açılışını gerçekleştirdik. "


AKSARAY AVM’DE MANTI KEYFİ MENÜSÜNDE ÇORBA, GÜVEÇ, İÇLİ KÖFTE YANINDA 10 ÇEŞİT MANTI VE DAHA FAZLASI VAR..
Mantı Keyfi kıymalı, ıspanaklı, karidesli, kepekli, çikolatalı, klasik, kızarmış çeşitlerden oluşan 10 çeşit mantıyı Aksaray Efor AVM’deki şubesinde sunacak..

Mantı Keyfi’nde mantı çeşitlerimizin yanında her gün zeytinyağlılar, çorba ve etli yaprak sarma, güveç, içli köfte, çok özel tatlı çeşitleri ( İrmik Helva, Hakiki Kemal Paşa Tatlısı, Tahinli Kabak Tatlısı ) salatalar, ara sıcaklar ( Kıtırlı Sos Tabağı, Çiğ Börek, Paçanga, Gözleme, Sigara Böreği, İçli Köfte ) ürünleriyle de hizmet verecek.


AKSARAY TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ
Aksaray tarihinde pek çok uygarlığa beşik olmuş. Şehre Aksaray denmesinin sebebi Kılıç Arslan'ın taht merkezi olması dolayısı ile ona büyük bir saray yaparlar. Saray giriş kapısının sağında ve solunda tunçtan iki adet heybetli arslan heykeli varmış. Bu saraya bir kötülük yapılmak istense, yapmak isteyen kişi, bu arslanların ağızlarından saçtığı kıvılcımlardan helâk olurmuş. Bu saray uzaktan bembeyaz göründüğünden, bulunduğu şehire de Aksaray demişler.

Aksaray içi ve çevresinde gezilip görülecek onlarca tarihi ve kültürel miras mevcut. Bunların başlıcaları şöyledir: Aksaray Kalesi, Keçi Kalesi, Orta Kuyu Kalesi ve Harabesi, Tavşanlı Kale, Zincirli Kale, Eyüphisar Kalesi (Kale Balta, Aksaray, Eğri Minare (Kızıl Minare, Selime Camii, Ulu Camii, Bedriyye Medresesi, Zincirli Medresesi, Cemaleddin-i Aksarayi Türbesi, Somuncu Baba Türbesi (Hamid-i Aksarayi), Hangah ve Darphane, Alay Han, Sultan Han, Ağzı Kara Han, Aşıklı Höyük, Acem Höyük , Ağaçaltı Kilisesi , Ihlara Vadisi , Hamamboğazı Tuzlusu Kaplıcası , Ziga Kaplıcası,
http://www.mantikeyfi.com