22 Aralık 2010 Çarşamba

MANTI KEYFİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU VE 2011 YILI HEDEFLERİ


2010 Yılında Kurumsal Yapısını Güçlendiren Mantı Keyfi
2011’de “Dünyada Türkçe Menü İle Mantı Keyfi” Hedefiyle Çalışacak.

Mantı Keyfi; Mantı Keyfi 6 yıl önce 5 M2’lik mutfakta başlayan “Global Yiyecek Markası” olma faaliyetini 2010 yılında Üretim, İnsan Kaynakları, Kurumsal Kimlik oluşumunu gerçekleştirerek sürdürdü.. Dünyanın “EN küçük, elit, sağlıklı ve hızlı” yiyecek markası Mantı Keyfi geleceğe yönelik faaliyetleri yaparken bir taraftan da yeni ürünler ve yeni bayilerle Pazar ve müşteri nezdinde gelişmesine devam etti. Her gecen gün yeni ürün sunum farklılıkları oluşturan Türkiye ve Dünyanın “Franchise Mantı Keyfi Zinciri” bugün 21 Franchise şube ile 200 kişiyi istihdam ediyor.

MANTI KEYFİ’NİN 2010 YILINDA MÜŞTERİYLE BULUŞTURDUĞU YENİ ÜRÜNLERİ:
Faaliyete başladığı ilk günden Türk mutfağı ve annelerimizin ürünü mantıyı inovatif ve trend ürün ve sunumlarla müşteriyle buluşturan Mantı Keyfi 2010 yılında Türk ve Dünya kültüründe çok bilinen gün ve bayramlarla özdeşleşebilecek ürünler yapmayı planladı ve hazırladığı 4 çeşit ürün müşterilerin sevgi ve beğenisiyle Mantı Keyfi menüsüne dahil edildi.

1-14 Şubat Sevgililer Gününde “İçi dışı Çikolatalı Mantı” ve “Sevgi Böreği”:
Minik kalp şeklinde içinde peynir yada kıyma dolgulu çiğbörekler hazırlandı, Sevgi Böreği oldu.. Yanında zar gibi ince hamurun içine akıcı çikolata dolgu kondu ve kapatıldı. Yağda kızartılan mantı çikolata sos ile servis edildi, “çikolatalı mantı” oldu her iki ürün “Valentine’s day”den başlayarak sonrası günler menüde sunuldu..


2-Hayvancık Şekilli Mantı Keyfi Çocuk Menüsü:
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaştığında çocuklarımızı Mantı Keyfi ile daha çok buluşturmak için içi kıyma ve peynir dolgulu hayvancık şekilli mantılar yaptık.. Fil, deve, ayı, ,inek, tavşan gibi en çok bilinen ve sevilen 9 çeşit hayvancık şekilli mantı, klasik mantı, mantı hamurundan kıtır, ve çikolatalı ve yoğurt ile aynı kapta çocuklarımıza sunduk.. Bu üründe çok beğenildi ve menümüze eklendi.


3-Remziye Ana Ev Tarhanası:
Müşterilerden gelen yoğun talep sonrasında iyi bir Tarhana Üretmemiz gerektiğine inandık.. Bildiğimiz en iyi tarhanayı Yapan Mantı Keyfi’nin Kurucu Ortağı Mukadder Aksoy annesiyle mutfağa indi. Yapılan çalışma sonunda en iyi malzemeler kullanılarak en iyi karışım yapıldı Mantı Keyfi’nin “Remziye Ana Ev Tarhanası” doğdu.. Ürünü hazırlayan Remziye hanımın ismi ve resmi ile tarhana müşteriyle buluştu, buluşmaya devam ediyor.


MANTI KEYFİNİN 2010 YILI ETKİNLİK, FESTİVAL VE SPONSORLUKLARI:
Kurulduğu günden beri farklı sunumlarla ve farklı mekanlarda Mantı ile Müşteriyi buluşturma faaliyetini sürdüren Mantı Keyfi açık alan etkinlikleri ve festivallerde on binlerce kişiyle buluştu.


1-Festivallerde Mantı Keyfi: Mobil Mantı Keyfi 2010 yılında Koç Üniversitesi Öğrenci Şenliklerinde 8 000 kişi, Kocaeli Üniversitesi öğrenci Şenliklerinde 6 000 Kişi, Chill Out Rock festivalinde 1o bin kişi ile buluştu. KG&CC'de Horse Show'da, ve Capitol Cup' Kupası-Kalamış'ta binlerce kişiyle buluştu. Marka Danışmanı Engin Yıldırım’ın Mavi-Beyaz evinde de 60 davetliye hizmet verdi.


2-Mantı Keyfi İstanbul 2010 AJANSI’na sponsor oldu.
Bono ve Opera'ya sponsor olan İSTANBUL 2010’un sponsoru Mantı Keyfi’ydi: Mantı Keyfi İSTANBUL 2010 AJANSI’na 2007 yılında sunduğu “Mobil Mantı Keyfi Projesi” ajans tarafından “Yemek İstanbul’u temsil eden kültürel bir değer değildir” gerekçesi ile ret edilmişti.. Aynı Ajans 2010 yılında Yaptığı İstanbul 2010 etkinliklerinde OPERAYI İstanbul sokaklarına indirmiş BONO’nun Olimpiyat konserini daha çok kişi izlesin diye milyon dolarlık bütçe desteği vermişti. Daha sonra yemeğinde İstanbul’u temsil eden kültürel bir değer olduğunu anlayan İstanbul Ajansı “İstanbul 2010 Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri” ve “İstanbul 2010’da 2010 Çeşit Lezzet Festivali”ne katılmıştı.. Mantı Keyfi ret edilmesine rağmen her iki etkinliğe de kendi maddi imkanları ve gayretleri ile katıldı. Böylece Mantı Keyfi İstanbul 2010 AJANSI’na sponsor oldu

Mantı Keyfi vizyonu gereği bu ve benzer etkinliklerde geçmişte olduğu sonraki yıllarda da olmaya çalışacak.


MANTI KEYFİNİN “100 YILLIK BÜYÜME PLANLARI”NIN İLK 30 YILLIK KISMININ ALTYAPISI TAMAMLANDI:
Marka 2010 yılına girerken “Mantı Keyfi Yüz Yıllık Büyüme Planlarını Uyguluyor” sloganını kullanmıştı.. Bunu gereği olarak Beykoz Kavacık’ta farklı noktalarda olan üretim, yönetim, depo ve benze departmanları tekbir çatı adlında topladı. Yine Beykoz’da iki katlı müstakil bir bina ve yanındaki depo tefriş edildi. Mantı keyfi’nin ilk 5 yıllık üretim ve yönetim üssü oluştu. Beş yıl sonunda da sonraki 25 yıllık planların taslak planı çıkarıldı..

İlk 18 şubeyi ofis kullanmadan oluşturan Kurucu Ortaklar Yakup ve Mukadder Aksoy artık Mantı Keyfi’ni Franchising, İnsan Kaynakları, eğitim, denetim, lojistik ve Muhasebe Departmanı ve kadronsun bulunduğu ofisten yönetiyor..

Mantı ve Mantı Keyfi’nin daha çok müşteriyle buluşması için danışman kadro güçlendirildi. PR-Reklam Ajansı, Marka Danışmanı, Hukuk Danışmanı, Danışman Şefler-Aşçılar, İnsan Kaynakları Danışmanı, Yatırım ve Ticaret Danışmanı hizmetlerini almak için konusunda en iyi kişi ve kurumlarla var olan çalışmalar güçlendirildi.

Oluşturulan “Teknik Ekip”le anahtar teslim franchise Mantı Keyfi şubeleri hizmeti verilmeye başlandı.


2010’DA 11 TANE YENİ MANTI KEYFİ ŞUBESİ EKLENDİ:
Mantı Keyfi 2010 yılında Kurumsal Kinlik ve üretim-lojistik altyapı oluşturma önceliğiyle çalıştı. Yiyecek sektöründe “Mantıyı fast food yapan marka” olarak bilinen Mantı Keyfi şubeleşme faaliyetini 2010 yılında katlayarak artırdı. Çorlu Orion AVM, Bursa FSM Bulvarı, Denizli, Batı Ataşehir, Sarıyer, Çekmeköy, Gayrettepe, Balmumcu, Profilo AVM, Evcılar Pelikan AVM, Antalya Tera City Mantı Keyfi Şube anlaşmaları yapıldı. 2011 yılında Mantı Keyfi 60 Franchise şubeye ulaşmayı hedefliyor.


2011’DE “DÜNYADA TÜRKÇE MENÜ İLE MANTI KEYFİ” ÇALIŞMASI UYGULANIYOR.
Mantı Keyfi yurtdışından gelen talepleri karşılamak için “Dünyada TÜRKÇE MENÜ ile Mantı Keyfi” çalışmasını yapıyor. Yurdiçinde 60 franchise şubeye ulaşmayaı hedefleyen Mantı Keyfi Bulgaristan'da kuracağı üretim tesisi ile AB ülkerlerinde franchise şubeler açmayı planlıyor.Nasıl ki farklı yurt dışı firmalar kendi isimleri ve kendi dilinde menüleriyle Türkiye’de hizmet verebiliyorsa yurt dışında da ürün ve kültürümüzü Türkçe olarak sunma hedefi koyduk ve çalışıyoruz.
http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com
http://www.dailymotion.com/yakupaksoy