23 Ocak 2011 Pazar

Lahana Soslu Hamsili Mantı Keyfi Forum Trabzon'da Başlıyor


Hamsi Karadeniz'den, Lahana Bahçemizden, 'Lahana Soslu Hamsili' Mantı 'Hepimize Afiyet Olsun' sloganıyla Forum Trabzon’da müşteriyle buluşuyor Mantı Keyfi'nin yeni inovatif ürünü..


Türk mutfağının en zor ve en özel anne ürünü mantı marka yolculuğuna Trabzon Forum’da açılan Mantı Keyfi ile devam ediyor.. Trabzon Forum Mantı Keyfi Şube Menüsünde çok sevilen ve bilinen klasik mantı, kızarmış mantı, kepekli mantı, karidesli kızarmış mantı, dana etli buharlı mantı’nın kıymalı ve ıspanaklı çeşitleri yanında Karadeniz Bölgesi için hazırlanan “Lahana Soslu Kızarmış Hamsili Mantı” ile de müşterilere lezzet ve heyecan yaşatılacak.. Trabzon Forum’daki Mantı Keyfi Menüsünde mantılar yanında salata, etli yaprak sarma, güveç, gözleme, çiğbörek, sevgi böreği, çikolatalı mantı, irmik helva gibi farklı özel lezzetler olacak..


Soslar hazırlandıkları bölge-ülkenin kültürel kimliği, o bölgede yetişen bitki ve mutfak ürünlerinin aynası gibidir.

Aynı iklimde yaşayan ve yetişen tarım ve hayvancılık ürünleri o bölge insanın damak tadına da hitap eder. Dünya mutfağında yemekler ve soslar incelendiğinde bu nitelik çok net anlaşılır..

Mantı Keyfi mantı ve erişteyi Türk Mutfağı kimliği ile farklı ve inovatif ürünlerle daha çok müşteriyle buluşturuyor. Markanın yeni hazırladığı 'Lahana Soslu Kızarmış Hamsili Mantı' Karadeniz bölgesinde en çok sevilen bilinen yiyecekleri trend bir ürünle tek tabakta sunuyor. Bu yeni ürün bölge ve için yeni bir simge ve kimlik belgesi niteliği taşıyor. Mantı Keyfi’nin bu yeni ürünleri sadece karın doyurmak ve lezzet sunmakla kalmayacak turistik ve kültürel anlamda da bir ihtiyaca cevap verecek..


Kızarmış Hamsili Mantı: Izgara edilmiş taze Karadeniz Hamsileri’nin ızgara edildikten sonra kılçıklarının çıkarılması ve karabiber, tuz, soğanla yoğrularak incecik Mantı Keyfi hamuruna katlanması ile hazırlanıyor. Sağlıklı ve Hızlı bir şekilde yağda kızartılıp servis ediliyor.

Lahana Sosu: İçinde lahana, yarma, mısır unu, biber, tereyağı, tuz, barbunyadan oluşan Karadeniz’in efsane yemeği “Lahana”nın mantı keyfi mutfağında şekillenmesi ile sos haline dönüşüyor.. her iki yemek bölgenin beslenme özelliği ve lezzetini aynı tabakta trend bir ürünle birleştiriyor..

Mantı Keyfi Trabzon Forum Yatırımcısı Raif Metin KANBER “Trabzon’a pek çok yerli ve yurtdışı marka ile hizmet verdim. Mantı Keyfi bunlardan çok farklı ve renkli olacak” diyor..

Trabzon ve çevresinde başta taşımacılık, gıda ve yiyecek konuları olmak üzere farklı yatırımları olan Raif Kanber Mantı Keyfi’nin hem ticari hem de nitelik anlamında Trabzon için bir ihtiyaç olduğuna inanıyor. “Açılan yeni şube gerek bölge gerekse Trabzon dışından gelenler Türk Mutfağı’nın trend Mantı Keyfi ürünleriyle ağırlanacak..” diyor.


Kurucu Ortakların Trabzon-Güneşli Köyü'nde bölgede yaşayanlarla birlikte oluşturdukları "Lahana Sosu" tadım yapan bölge insanın %100 beğendiği bir ürün oldu..

"Gücümüzü kendi kültür ve coğrafyamızdan alıyoruz." diyen Kurucu Ortak Yakup Aksoy "Anne mutfağımız, baba ocağımızın en özel yemekleri lahana ve hamsiyi bu denli özel ve lezzetli bir ürün yapmaktan dolayı çok gururluyuz. Bizden olan bizi temsil eden her şey çok değerlidir Lahana ve Hamsi bu anlamda Karadeniz insanı için hem lezzet, hem kültür hem de kimlik değeri taşır, bütün bunları bir tabak yiyecekle müşteriye sunmak vizyonumuz acısından bize heyecan veriyor" diye devam ediyor..

Mantı Keyfi Kurucu Ortağı Mukadder Aksoy "Ben Eskişehir'de annemin mutfağında Kırım-Tatar yemekleri ve daha çok hamurlu ürünlerle büyüdüm.. Mutfağımızdaki hamur, lahana ve hamsiyi "mantı" konusu ile çalışmak bana büyük keyif ve heyecan verdi" diyor..

Forum Trabzon'da Kızarmış Hamsili Mantı Keyfi Şube Adres Ve Telefonu:
Trabzon Forum AVM N0:1/4 Kalkınma Mah. 100.Yıl Parkı Yanı TRABZON
Tel: 0462 330 03 44


http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com
http://www.dailymotion.com/yakupaksoy