25 Ağustos 2016 Perşembe

MANTI KEYFİ ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ'NDE 130 YIL ÖNCE KIRIM'DAN GETİRİLEN "ŞÖYÜN KAZANI" İLE ÇİBÖREK PİŞİRİP SUNACAK

Mobil Mantı Keyfi Hazır😀
MANTI KEYFİ ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ'NDE 130 YIL ÖNCE KIRIM'DAN GETİRİLEN "ŞÖYÜN KAZANI" İLE ÇİBÖREK PİŞİRİP SUNACAK
Kırım Tatar Türklerinin Düğün dernek ve toplantilarda başta cibörek olmak üzere yemeklerini pişirtikleri "Şöyün Kazanı" döküm ve pikten yapılmış bir kazandır.
Kırım'dan Balkanlar ve Türkiye'nin pek çok yöresine göç eden Kırım Türkleri yanlarında getirdikleri temel malzemelerden biriside bu "Şöyün Kazanı" dır.
Mantı Keyfi Kurucu Ortağı Mukadder Özbayraktar Aksoy'un Büyük Dedeleri de Kırım'dan Eskişehir'in Sivrihisar'a bağlı Yaverören köyüne göç etmiş yıllar önce. İşte o göç sırasında Kırım'dan dan getirdikleri dede yadigarı "Şöyün Kazanı" yıkandı paklandı ve  Cibörekleri pişirmeye hazır hale getirildi.

ULUSLARARASI ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ 26-27-28 AĞUSTOS 2016'DA . K.CEKMECE'DE YAPILACAK
İstanbul’da, yaklaşık 30 bin m2’lik bir alanda yapılması planlanan festivalde katılımcıları; sportif faaliyetler, kültürel aktiviteler, konser, mehteran gösterisi gibi çeşitli eğlenceler, Orta Asya-Anadolu mutfağından zengin yiyecek-içecek seçenekleri ile birlikte pek çok etkinliği bir arada yaşayacak.
TÜRES- Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneğ üyesi seçkin Türk Mutfağı'ni temsil eden marka alanda yemek ve içmek hizmeti verecek...

2005 YILINDA KURULAN MANTI MANTI KEYFİ
22 FRANCHISE ŞUBE ILE YURT GENELİNDE HIZMET VERIYOR
Mantı Keyfi Franchise şubeleri yanında acik alanlardaki kültür ve spor etkinliklerinde de başarılı hizmetler veriyor. Rock'n Coke Festivalleri,  IstNbul 2010 Lezzet Festivali ve pek çok etkinlikte daha önce on binlerce kişiye başarılı hizmetler sundu.

VIDEO HAKKINDA: Paylaşılan video-fotoğraf 20 Agustos 2016 Pazar günü Mantı Keyfi Kurucu Ortaklar Mukaddder ve Yakup Aksoy'un Beykoz'daki bağ evinde çekilmiştir. Şöyün Kazanı hazır haĺe getirildikten sonra test edilirken kayıt edilmiştir.

ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ HK. BİLGİ LİNKİ:
Festival web sitesi : http://etnosporfestivali.com/program/