3 Mart 2011 Perşembe

İnovasyon: Protesto etmek için pişmiş yumurta atın!..


Konuşmacıların en büyük korkusudur protestocuların yumurta atma eylemi.. Eylemin kaynağı İngiltere ve tedarikçisi tavuklar olup oradan dünyaya dalga dalga yayılmıştır zamanla.. Yıllardır yapılan bu eylemi daha keyifli, daha etkin ve daha kullanılır hale getirmek lazım.. Yapılacak inovatif uygulamalarla protesto konusu ve tepkimizi daha geniş kitlelere duyurmamız lazım..

Protesto amaçlı yumurta atma eylemleri "planlı eylem ve kişiye saldırı sucu" sayıldığından cezai işlemlere de neden olmaktadır ki o zaman bu durumu aşmak içinde yenilik şart oldu!.. Hem protesto etmeliyiz hem de ceza almamalıyız, hatta ödül almalıyız..

Eğer Protesto etmek için pişmiş yumurta atar, ardından da tuz ve kırmızı biber gönderirsek daha etkili bir eylem yapar meramımızı gerçekleştirebiliriz.

Şimdi konuşmacı olsam bana birileri çiğ yumurtayı protesto etmek için atsa daha çok sinirlenir yapacağım bir iyileştirme varsa onu da yapmazdım her halde.. Ama atılan "suda pişmiş yumurta" ise ve arkasından da "tuz-karabiber" gönderilmişse bu eylemde ayrıca protesto amaçlıysa ona daha bir ilgiyle bakarım.. dikkate alırım..

Bu yumurta eylemini daha da çeşitlendirmek mümkün... Eğer siz etiketlenmiş bir grup iseniz ve sizi salona almıyorlarsa o zaman salona yakın bir yerde, parkta toplanın tüpünüz tavanızı alın sahanda yumurta yapın, pankart açın, türkü söyleyin, halay cekin.. Sokakta pişirdiğiniz yumurtaları iyi bir garsonla salona-konuşmacı ve katılımcılara servis yapın.. yaparken de bu konuşmacıyı protesto etmek için yaptığınızı belirtin bir şekilde anlatın..

Amacımız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?. Tabii ki üzüm yemek ve yetirmek o zaman "yumurta atma protesto etme" eylemini çeşitlendirmeye devam:

Yumurta eyleminde hep tavuk yumurtaları kullanılıyor, bu eylemi bıldırcın ve deve kuşu yumurtasi ile de yapmak lazım..

Deve kuşu büyüklüğünde en az 8-10 tane yumurta maketi yapmak ve bu hazırlanan maket yumurtayı konuşmacıya protesto etmek için atmak lazım, yada atmak için eller üzerinde taşımak lazım.. Öyle tavuktan çıktığı haliyle yumurtayı alıp konuşmacıya atmak hazırcılıktır.. Tavuğun emeğine yazık..

"Hayvancık şekilli Mantı Keyfi çocuk menüsü" konuşmacıya pişmiş yumurta atma eylemidir.

Mantı Keyfi markamız bir taraftan Türk Mutfağı ürünü mantıyı global marka yapma faaliyetidir ama diğer taraftan da bir tepki-karşı koyma ve alternatif yaratma hareketidir. Aslında bir çeşit "protesto etmek için pişmiş yumurta atma eylemi" yapan bir markadır Mantı Keyfi...

Onun için mantının çikolatalısını yaptık, karidesli, kepekli ve kızarmışını hazırladık.. Hem fast food hemde cafe & restaurant konsepti yaptık.. Yaptığımız hayvancık şekilli çocuk menü, sevği böreği, lahana soslu kızarmış hamsili mantı "konuşmacıya pişmiş yumurta atmak" eyleminin ta kendisidir.. Biz bu eylemi yaparken hem eğleniyor, hem para kazanıyor, hem de çok dikkat çekiyoruz..

Kolay işi herkes yapar ve batar.. Mantıklı olan emek, sevgi, bilgi ile işi ciddiye alarak çalışmak ve büyütmektir. Zor işler yapmak lazım.. Alışkanlıklarımızı ve yaşam tarzımızı gözden geçirmek lazım daha efektif ve akılcı, eğlenceli para eden işler yapmamız lazım..

Yakup Aksoy
Mantı Keyfi
Kurucu Ortak
http://www.mantikeyfi.com