1 Mart 2010 Pazartesi

ÖMÜR AVM'DEKİ 36 M2'LİK "MANTI KEYFİ" İÇİN 145 M2 BİLBOARD REKLAM ÇALIŞMASI YAPILIYOR


Bahçelievler-Bakırköy sapağında bulunan ÖMÜR AVM'nin dış cephesine Mantı Keyfi ürün ve görsellerinin bulunduğu 13 adet toplam 145 m2 bilboard takıldı. Görsel malzemeler Mart 2010 ayı boyunca görev yapacak. Mantı Keyfi daha önce yaptığı “mantı konusundaki sıra dışı ve farklı uygulamalarına” 145 m2 lik bilboard reklam çalışmasıyla bir yenisini daha eklemiş oldu.

Mantı Keyfi’nin Kurucu Ortağı Yakup Aksoy “Ömür AVM’deki Mantı Keyfi Türk Mutfağı’nın efsane klasiklerinden Ömür Lokantası’nın da hatırasını yaşatmak adına bize ayrı bir heyecan ve mutluluk veriyor...Eşim Mukadder Aksoy’la bu mahallede Marmara Üniversitesi-İktisadi İdari Bilimler Fakültesini bitirdik.. 1994-2002 yılları arasında bu mahallede yaşadık.. Ömür Lokantası’ndan beslendik.. Ömür AVM’deki bu lokantanın hatırasını Türk Mutfağı sevgisi ve bilgisi ile yaşatmak bizim için görev olacak.. Franchisingle ilerleyen Mantı Keyfi’nin menüsüne bu mekanda “Ömür Lokantası’nın sosisli sandviç ve ayranı”nı da ekleyeceğiz” dedi.

Anılardaki Ömür Lokantası / Kafeteryası
Ömür'e yoğurt yemeye gidilirdi aynı Kanlıca'ya gidildiği gibi. Ömür Lokantası / Kafeteryası 60-70 li yıllarda eski Türk filmlerinde mekan olarak seçilirdi. Muhtemelen 60'ların ortalarında çekilmiş siyah-beyaz bir filmde Londra Asfaltı olarak anılan şose bomboş... Ortası refüj, yolda 2-3 otomobil ve birkaç kamyon mevcut sadece. Filmin oyuncuları, Ömür'ün asfalta bakan tarafındaki bahçesinde masalara kurulmuş, yolu seyredip gazoz içiyorlar... Restoran; 1956 yılında faaliyete geçiyor.

Bina çokgen formdaydı ve bir kısmı ahşaptı. Dış cephe boyaması kırmızı-beyaz renklerdeydi. Önünde geniş bir bahçesi vardı. Üzeri brandalarla ve şemsiyelerle örtülüydü. Altına da rastgele masalar serpiştirilmişti. Dileyenler arabalarını buraya çekerek bir çay-kahve-sandviç molası verirlerdi ailecek... Geceleri yeşil-mavi-kırmızı rengârenk floresanlarla aydınlatılırdı bu bahçe... İncirli rampasının en tepesinde yer aldığı için, yaz-kış püfür-püfür eserdi... Etrafında, ilâç niyetine bir tek bina veya ev bile yoktu.

30 sene içinde belli aralıklarla ziyaret ettiğimiz Ömür, önündeki İETT otobüs durağına da ismini vermişti. Restoranın bir diğer özelliği de, yıllar içinde artık burada bir merkez adres olma konumuna yükselmiş olmasıydı. Başka yerlere gitmek için burada buluşma yapılırdı.. Yakın yerler “Ömür” yanı, sonu, yakını diye tarif edilirdi..

Ömür Lokantası bu kadar özel kılan sebepler zamanına göre içinde bulundurduğu “ilk ve fark”lardı. Bir sosisli sandviç yer ömür ayran içerdik. Piliç çevirmeleri özellikle çok güzeldi. Ama Amerikan filmlerinde gençleri çocukları izlemişiz bir kere, yemeklerini arabada yiyorlar. Bizim neyimiz eksik. Biz de arabada yiyebilirdik elbet!. İşte buydu oranın özelliği. “Hadi çabuk giyinin, gidiyoruz, giderken Ömür’de duracağız! Hadi!” Eniştemin kaplumbağa voswosu lokantanın önüne çekilir, siparişler verilir, tıklım tıkış arabanın içinde, anlatıldığı zaman kulağa eziyet gibi gelen, bu yemek yeme şekli bize çok keyif verirdi. Arada bir içeriye girilip oturulsa da aynı etkiyi yapmazdı üzerimizde. . Çocukluğumuzun gençliğimizin anılarının olduğu bir yer olduğundan mıdır nedir, uzun yıllar marka olarak Ömür yoğurdu, Ömür ayranı aldık alışveriş yaparken…