12 Mart 2009 Perşembe

Mantı Keyfi Hakkında Açıklamalar..

Konusunda en iyi olmayı hedefleyen Mantı Keyfi en iyilerle çalışarak birlikte yükseliyor. Mantı Keyfi’nin açıklamaları: Öncelikle Mantı Keyfi hakkında bilgi verir misiniz? Mantı Keyfi Kısa Öyküsü:

Mantı Keyfi’nin Kurucu Ortakları Yakup ve Mukadder AKSOY 2004 yılında firma fikrini oluşturmuşlar. Mantı Keyfi markası kurucu ortakların Kavacık Beykoz’da işlettikleri Maya Kahvaltılık Marketi’nde satılan bir çeşit ürünün geliştirilmesiyle hayat bulmuştur. Kurucular kurup işlettikleri Maya Kahvaltılık Marketi’nde satmak üzere müşterilerinin ağzına layık A kalite bir mantı bulamamalarından dolayı bu işe başlamışlar..Mantı gibi Türkiye ve Dünya Mutfağının en zor ve en çok bilinen ürününü marka yapmak için çalışma başlatmışlar.. Önceleri Marketle birlikte 5 m2 lik ev mutfağında başlayan çalışma, bir yıllık Ar-Ge çalışması sonunda 2005 yılında ilk Restaurantın açılmasıyla büyümeye başlamış. Sonrasında Kavacık’da ikinci Restaurant açılmış, bir yıl sonra Etilerde üçüncüsü açılmış.. Çok kısa sürede Hedef kitle ile gerekli buluşma ve memnuniyet sağlanmıştır. 2007 yılında artan franchising taleplerini karşılamak üzere bu konuyla ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Eş zamanlı olarak Mantı Keyfi ürünleri Türkiye de pek çok elit restauarant ve 5 yıldızlı otellerden talep görerek müşteriyle buluşmuştur.. Mantının Marka prensipleri ile her türlü lokasyonda satılabilir bir ürün olması, ürün ve hizmet kalitesinin en üst seviyede tutularak; fast food pazarından pay alacak bir fiyatla satılmasını hedeflemişler öncelikle.. Sağlıklı ve doyurucu bir porsiyon mantı fiyatı hamburger menü seviyelerinde tutulmuştur. Mantı Keyfi Yeni Trend Dünya Mutfağı örneği olup 30-70 m2 lik alanlarda “ Küçük, Elit, Sağlıklı ve Hızlı “Restaurant zincirini büyütmeye devam etmektedir.

Oluşturduğunuz bayilik modeli hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl bir bayilik modeli uyguluyorsunuz?

Mantı Keyfi 30-70 m2 lik “Küçük, Elit Sağlıklı ve Hızlı” Restaurant zincirini büyütmektedir. Mantı Keyfi Cafe&Restaurant Konsepti ile birlikte Express hizmette verebilmektedir. Bir vardiyada 4 personel ile hizmet verebilmekteyiz. Oluşturulan Konsept; sektörel küresel hertürlü kriz ve olumsuzluklardan etkilenmeyecek şekilde planlanmıştır.. En az fire ile satılan ürünler en az personel gideri, en az kira gideri, en az aydınlatma ve temizlik gideri ile Sağlıklı ve Hızlı hizmet vermektedir. Bir taraftan fast food pazarına uygun sunum yaparken paket servisle de alternatif olmaktadır. Küçük alanda elit bir ortamda a plas müşteriye garsonla servis yapabilmektedir. Mantı Keyfi bütün bu aktiviteleri 30 ile 70 m2 lik alanlarda başarıyla uygulayabilmektedir.

Şu an için kaç noktada bulunuyorsunuz? Hangi şehirler? Bu konudaki hedefleriniz neler? Kaç adet franchising vermeyi planlıyorsunuz?

Mantı Keyfi iki tanesi Edirne’de, diğer 6 tanesi İstanbul’da Hizmet veren 8 şube ile çalışmaktadır. Şubelerden Kavacık şubesi hariç diğer 6 tanesi franchisingdir. 2008 yılı için 10 şube planlanmış 7si gerçekleşmiştir. Yıl bilmeden 10 şubeye ulaşılması öngörülmektedir. Şube açma görüşme ve çalışmaları devam ediyor. Mantı Keyfi 2009 da 15 şube, 2010 da 30 şube açmayı planlamaktadır. 2010 yılı sonunda Mantı Keyfi 60 şube ile hizmet vermeyi planlamaktadır.

Menünüz hakkında bilgi verir misiniz?

Mantı Keyfi menüsü ilk restaurant açılmadan önce bir yıllık ar-ge çalışması sonunda oluşmuştur. Menünün oluşmasında konusunda uzman pek çok aşçı ve entelektüelin katkısı olmuştur. Hedef kitle olarak çalışan kesim, çocuklu aile, elit kesim planlanmıştır. Küçük ve Elit restauranlarda Sağlıklı ürülerin Hızlı sunulabileceği bir altyapı oluşturulmuştur. Mantı Keyfi ürünleri Klasik Mantı, Kepekli Mantı, Kızarmış Mantı, Buharlı Mantı lardan oluşmaktadır.Mantıları içeriği Ispanaklı, Kıymalı ve Karideslidir.Çeşitlerin nitelik özeti klasik, diyet, diyabetik ve vejeteryandır. Mantılar yanında Arasıcaklar, Zeytinyağlı ve Salata ve Tatlılar mevcuttur. Sıcak ve soğuk içeceklerle cafe formatı desteklenmektedir. Mantı Keyfi ürünleri Çeşit, Lezzet, Hız ve sunum farklılıklarından dolayı diğer rakiplerinden üstündür. Ürünlerimiz doğal olarak makine kullanılmadan üretilmektedir. Kimyasal katkı maddesi içermez. Hafif ve lezzetlidir. Midede ve vücutta ağırlık yapmaz. Kullandığımız ilk madde ve malzemeler a kalite olup sağlık sertifikalıdır. Ürünlerimiz Tarım Ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından sertifikalıdır.

Hangi bölgelere öncelik veriyorsunuz?

Günde en az 100 porsiyon mantı satabilecek lokasyonlar Mantı Keyfi’nin açılabileceği yerler olabiliyor. Alışveriş Merkezleri, Çarşılar öncelikli tercih edeceğimiz yerlerdir. Hedef kitlemizin olduğu Türkiye içinde her yerler bizim için önemli ve önceliklidir. Bayilik için ne gibi yatırımlar yapılması gerekiyor? Bayilik için 30-70 m2 lik Cafe&Restauranlar için farnchising bedeli dahil 80 000 YTL ile 120 000 YTL arasında finansman gerekiyor. Mantı Keyfi için uygun yer seçildikten sonra gerekli sermayeye sahip olan girişimci ile Franchising anlaşması imzalanıyor. Bir sonraki aşamada anahtar teslim mekan hazırlanıyor. Eş zamanlı olarak girişimci ve personeline eğitim veriliyor.

Bayilik verirken belli kriterleriniz var mı? Mantı Keyfi bayiliği alacak olan girişimcilerde aranan nitelikler:

1- Hizmet sektöründe faaliyet gösterebilecek vizyona sahip olmak. 2- Müşteri odaklı çalışmak, ekip yönetimi konusunda deneyim-yetenek sahibi olmak. 3- Finansal yönetim konusunda tecrübeli olmak. 4- Şube büyüklüğü ve konumuna uygun olarak finansal imkanları karşılayabilecek mali yapıya sahip olmak.

Mantı Keyfi bayiliği için temel şartlarımız aşağıdaki gibidir.

1- Bayilik düşünülen iş yerinin hedef kitlemize uygun bir lokasyonda olması. (Çalışan Kesim, Çocuklu Aile, Elit-Gurme Kesimin olabileceği lokasyon.)
2- Yatırım maliyetinin karşılayabilecek finansal yapıya sahip olmak.
3 -Mantı Keyfi Cafe & Restaurant için ise en az 40- 70 m2 olmalıdır. İşyeri içinde temiz su, kirli su gideri, havalandırma imkanı olmalıdır.
4- Bayilik İstanbul ve yurtiçi ve yurtdışında uygun lokasyonlarda verilmektedir.
5- Bayilik sözleşmesinin taraflarca imza altına alınıp uygulanması gerekmektedir..
6- Franchising bedeli Mantı Keyfi Cafe&Restauran konsepti için 30000 ytl tutarında olup sözleşme sonrası ödenmesi gerçekleşmelidir..

Eğitimler veriyor musunuz? Bahseder misiniz?

Personel ve Girişimci için gerekli işin yürütümü ve yönetimi konusundaki eğitimi başlangıç aşamasında ve sonrasında veriyoruz. Mantı Keyfi açıldığı günden itibaren yapılan eğitim ve uygulamalarla tam faal çalışır duruma getiriliyor. İhtiyaç duyuldukça faaliyet süresince de eğitim desteği veriliyor.

Mantı Keyfi’ne olan ilgiyi değerlendirir misiniz?

Mantı Keyfi faaliyete başladığımız ilk günden beri her kesimden büyük ilgi görüyor. Yurtiçi ve yurtdışından ürün ve hizmetlerimizi satın almak için çok talep görmekteyiz. Talep oluşturma noktasında agresif pazarlama yapmak yerine marketing faaliyeti yapıyoruz. Birde işimizi doğru yapıyoruz. Öncelikli hedefimiz hızlı büyümek değil iş ortaklarımızla istikrarlı büyümektir.

Bayilerinize neler tedarik ediyorsunuz?

Bayilerimizin sattığı ürünlerin %90 nı Mantı Keyfi temin ediyor. İlk madde ve malzemeler satış noktasına kadar Mantı Keyfi tarafından teslim ediliyor. Çorba ve Salata dışındaki Tüm ürünler Mantı Keyfi tarafından temin ediliyor. Ürünler dondurulmuş olarak -18 derecede sevk edilip stoklanıyor. Müşterilerin sipariş vermesinden sonra pişirilerek sunuluyor. İlk madde ve malzemelerimizde fire yoktur..

Bir bayinin aylık elde edebileceği tahmini ciro nedir? (Lokasyona göre alt ve üst sınırı verebilirsiniz.)

Bayilerimiz günde 100 porsiyon Mantı satabilecek lokasyonlarda iş kurabilmektedir. Günde en az 100 porsiyon mantı satarak aylık 30 000 YTL satış yapabilecek yerlere onay veriyoruz. Bu satış hasılatını yapan Mantı Keyfi’nin aylık en az 8 000 YTL kar elde edebileceğini planlıyoruz. Satış yerinin niteliğine göre satış hasılatı aynı mekanda günlük 2000 YTL ile 3000 YTL seviyelerine ulaşıyor. Karlılık bu aşamada çok daha cazip ve yüksek olabiliyor.

Bu işin kar marjı hakkında bilgi verir misiniz?

Mantı Keyfi ürünleri Alış Fiyatı X 2,70 kar marjı ile satılıyor. Kar marjımız pek çok ürün ve firmaya göre yüksektir. Marjı yüksek tutmamızın nedeni Franchise alana daha çok gelir sağlamak daha fazla heyecan yaratmaktır. Satış hasılatının 1/3 ü kadar kar etmek mümkündür.

Son olarak bayilerinizde ne gibi özellikler arıyorsunuz?

Bayilerimizin vizyonu olmalı, hizmet sektöründe faaliyet gösterecek karaktere sahip olmalı. İşini yaparken para kazanmak yanında sosyal ve kültürel bir hizmet vermenin bilinci ve heyecanını taşımalı. İşinin başında olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder