5 Ocak 2011 Çarşamba

Kurucu Ortaklar "Kızarmış Hamsili Mantı Keyfi"nin "Lahana Sosu"nu Trabzon-Güneşli Köyünde Çalışıyorlar


Karadeniz'de Trabzon ve çevresinden gelen franchising taleplerini görüşüp değerlendiren Mantı Keyfi Kurucu Ortaklar Yakup ve Mukaddder Aksoy Karadeniz’de kurulacak ilk şubede lanse edilecek Hamsili Mantının Sosu'nu Lahana ve Hamsi diyarı Karadeniz'de çalışıyorlar.. Bir yıl önce hazırlanan ürün test edenler tarafından çok beğenilmesine rağmen müşteriyle buluşmak için açılacak ilk Karadeniz şubesine saklanıyor…

"Kök'lerimin olduğu Trabzon topraklarında Mantı Keyfi'mize içinde "Hamsi ve Lahana" olan mükemmel bir ürün hediye etmek için Güneşli Köyümde bu işin merkezinde çalışıyoruz."
Trabzon ve çevresinde bayilik görüşmeleri yapan Mukadder ve Yakup Aksoy Güneşli Köyü'nde baba ocağında köy sakinleriyle hem o kültürü, havayı soluyor hem de en iyi "Lahana Sos"u yerinde çalışıp deneyerek oluşturuyorlar.. Yakup Aksoy "Bu topraklarda olmak bu ülke ve bölge için yeni bir şeyler üretmek kültür ve lezzet ile birlikte istihdam yaratmak bizim bölge ve ülkemize hem borcumuz hem de işimiz olur.. Bizi anlatan bize benzeyen yeni inovatif işlerle global yiyecek Markaları'nın alternatif Mantı Keyfi markasını kendi bölge ve kültürümüzden aldığımız güçle büyütüyoruz..Onun için Kradeniz'den hamsiyi, bahçemizden lahanayı aldık Mantı Keyfi farkı ve uzmanlığı ile inovatif bir ürün daha kazandırdık Türk Mutfağı'na.." diyor.


Mukadder Aksoy "On yıl önce ailece Türkiye Seyahatimiz sırasında 35 gün Karadeniz'de kalmıştık.. Doyumsuz doğa, lezzet ve güzellikleri seyretmek ve bunlardan beslenmek çok keyif veriyor" diyor.
Mantı Keyfi mutfağında ürün geliştirme işinde devamlı yenilikler yapan Mukadder Aksoy "Izgara edilmiş, soğan ve karabiberle mix edilen hamsiyi ince ve lezzetli hamurumuzun içinde katladık çok lezzetli bir ürün yaptık.. Ama söz konusu Karadeniz ve Trabzon ise Lahana mutlaka bu işin içinde olmalı Lahana Sos'un en iyisini yapmak için daha çok çalışıyoruz.. Çünkü lahana yemeğinde lahana, barbunya, mısır unu, iç yağı, kırmızı biber, yarma var.. Bu bileşenlerle yapacağımız yeni ürün hem lezzetli hem çikolata sosu gibi akıcı hem de görsel anlamda keyif verici olmalı ayrıca herkesçe lezzetle yenilmeli.. Bu nitelikte bir sos yani hem lahana yemeği hem de çikolata sos gibi akıcı bir yemek orjinaline uygun ve fast food tarzı ile her kesimin yiyeceği bir ürün zor bir üründür.. Onun için Güneşli Köyümüzde bol bol lahanalı yemekler yapıp deneyip en iyisini bulmak için çalışıyoruz.." diyor.


"Başarı ayrıntılarda saklıdır, bizi temsil eden bizden olan her şey güzeldir. "Lahana Soslu Kızarmış Hamsili Mantı" hazır olduğunda bu yıl çalmayı öğrendiğim Kemençem eşliğinde ürünü tanıtacağım."
Yakup Aksoy "A'dan Z'ye kendi değer, malzeme ve kültürümüzle oluşturduğumuz ürünler bize keyif verdiği gibi bizim gibi düşünen ve yaşayan herkese heyecan ve lezzet sunuyor.. Daha keyifli yaşamak ve işler yapmak adına bu yıl çalmayı öğrendiğim Kemençemle bu ürünü tanıtmam bana ayrı bir heyecan veriyor. Trabzon ve çevresinde yaptığımız görüşmeler yakın zamanda bir şube açmamız ile neticelenecek.. Mantı Keyfi ürün konseptimiz ve "Lahana Soslu Kızarmış Mantı" ile bu bölgeye ayrı bir değer, lezzet ve renk katacak.." diyor..

http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com
http://www.dailymotion.com/yakupaksoy