8 Nisan 2010 Perşembe

Mantı Keyfi Dünya’da “Türkçe Menü” İle Büyüyecek


Mantı Keyfi Kurucu Ortaklar Yakup & Mukadder Aksoy Expochannel Tv'de "Reel Sektörle Mesai Saati Programı"nda Nilgün Bakkaloğlu'nun Canlı Yayın Konuğu Oldu. Yeni ve farklı ürünlerin girişimci ve müşteriler tarafından ilgi ve sevgiyle karşılandığını belirten ortaklar “2011 yılında Bulgaristan veya Yunanistan'da üretim tesisi kurmayı planlıyoruz. Mantı Keyfi Türk Mutfağı'nı dünyada "Türkçe Menü" ile büyütecek.. İhtiyaç duyulursa başka dillerde alt açıklamalar yazılabilecek” diyor..

“Çikolatalı Mantı” ve “Sevgi Böreği” ticari ürün kıvamına geldi. Sırada “Lahana Soslu Hamsili Mantı” var.
Mukadder Aksoy:”Sevgililer gününde müşterilerimizle buluşturduğumuz Çikolatalı mantı ve Sevgi Böreği ticari ürün kıvamına geldi..
Bu ürünler sevgililer gününden sonrada tekrar tekrar sipariş alıyor. Lahana Soslu Mantı’yı hazırladık çok da başarılı oldu, ama sadece kendimiz yedik, kimseye de yetirmiyoruz.. Samsun, Trabzon, Rize ve Karadeniz bölgesinde vereceğimiz ilk franchising şube ile bu ürünü öne çıkaracağız..” diyor.

Hayvancık şekilli mantılarla “Mantı Keyfi Çocuk Menüsü” hazırlanıyor.
Yakup Aksoy: “Zaman zaman, absürd kararlar alabiliyoruz, hedefler koyabiliyoruz.. Şimdi Mantı Keyfi’nin Çocuk Menüsünü oluşturmamız lazım.. Çocuk Menümüz hayvancık şekilli mantılardan yapılsın istiyorum..” diyor..
Mukadder Aksoy: “Koyduğumuz hedefleri gerçekleştirme yönünde zorlansak da başarıyoruz. Yakup Aksoy bu yönümü bildiği için hedef koymaktan çekinmiyor.. 2008 yılında Yakup Aksoy telefon ederek bana “Enginarlı Ravyoli yapacağız araştır numune hazırla” dedi.. 2 saat sonra numune hazırdı. İkinci gün 110 kg ravyoliyi İstanbul Park’ta Formula yarışlarındaki VİP müşterilere sunulmak üzere hazırlayıp teslim ettik..” diyor.

Anadolu'dan çok başarılı uygulamalar yapan ve çok sayıda yeni talepler alan Mantı Keyfi hedef bölgeleri arasında Kayseri, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Eskişehir, Samsun, Trabzon, Rize, İzmit'i gösteriyor..
Yakup Aksoy: “Mantı Keyfi İstanbul’da doğdu büyüyor ama bize ilginç geleni Anadolu’dan gelen Mantı Keyfi franchising talepleri İstanbul’u geçecek gibi.. Anadolu’da ulusal ve global pek çok franchising markasının giremeyeceği yerlerden Mantı Keyfi’ne bayilik talepleri geliyor.. İsimde verebilirim: Malatya, Diyarbakır, Batman, Mardin, Van, Gaziantep, Kahraman Maraş, Kütahya, Uşak bunların başında geliyor.. Onlar Mantı Keyfi’ni Global Yiyecek markalarının alternatifi olarak görüyor.. Girişimci adayları Mantı Keyfi’nin Türk Mutfağını, Anadolu lezzet ve Kültürü’nü temsil etmesini çok beğeniyor.. Bu yanımızla çok fazla kabul görüyor, seviliyoruz.. Bu durum bize daha ağır bir sorumluluk yüklüyor.” diyor.

"2011 yılında Bulgaristan veya Yunanistan'da üretim tesisi kurmayı planlıyoruz. Mantı Keyfi Türk Mutfağı'nı dünyada "Türkçe Menü" ile büyütecek.. İhtiyaç duyulursa başka dillerde alt açıklamalar yazılabilecek.."
Mukadder Aksoy: “2011 yılında Bulgaristan veya Yunanistan'da üretim tesisi kurmayı planlıyoruz. Başarabilirsek ilk şubemizi de İtalya’da açmak istiyoruz.” Diyor.
Yakup Aksoy: “Yurtdışından gelen franchising taleplerinde bizim “Olmazsa Olmaz”ımız; Anneanne logomuz ve Türkçe Mantı Keyfi ismimiz ve Türkçe Menümüz mutlaka olacak. İsterlerse Türkçe açıklamanın altına, İngilizce, Almanca, Fransızca, veya başka lisanlarla tercüme yazabilecekler. Bu gün Türkiye’de de şubesi olan “şılotzkıys” ismini telaffuz edip bir sandviç satın alabiliyoruz. 10 tane sessiz harf bir tane de sesli “o” harfini yan yana koyup (schlotzsky’s) bize okutabiliyorlar bir sandviç satmak için.. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.. Bu pencereden bakıldığında “Mantı Keyfi” yazılışı ve okunuşu ve lezzet çeşitliliği ile çok daha efektif bir marka olarak görünüyor.” diyor.

http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com