16 Mayıs 2012 Çarşamba

Mantı Keyfi'yle Birlikte Lezzetin En İyileri İstanbul Lezzet Festivali'nde Buluşuyor

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan geleneksel İstanbul Lezzet Festivali, lezzetin en iyilerini, 05 Haziran Salı gecesi Alzheimer Derneği yararına Kemer Golf&Country Club’ta bir kez daha bir araya getiriyor.  Mantı Keyfi  6. kez festivale katılıyor. Mantı Keyfi lezzetli inovatif ürünleri ile seçici müşterilere hizmet sunacak; sponsor marka kimliği ile  Alzheimer Vakfına destek verecek bu festivalde.


İstanbul’un Dünya Kulübü, Kemer Golf & Country Club, 05 Haziran’da Türkiye’nin en iyi restoranlarını, beş yıldızlı otellerini, barlarını, pastanelerini, cafelerini ve yiyecek içecek firmalarını “7. İstanbul Lezzet Festivali”nde buluşturuyor. 


İstanbul’un en iyi mekanlarının ve firmalarının yiyecek-içecek sunumlarını yapacakları, en lezzetli tatlarını konuklarıyla paylaşacakları festivale yaklaşık 2 bin kişinin katılması bekleniyor. Gelirinin Alzheimer Derneği’ne bırakılacağı festival gecesinde ise; 1960’ların efsane şarkıcıları Frank Sinatra ve Dean Martin’i aynı sahnede buluşturan, ünlü show grubu ‘The Rat Pack Tribüte Show’ ve Marliyn Monroe yer alacak. Bu özel show grubu, şarkıları ve danslarıyla misafirlerini hem fiziksel hem de ses benzerlikleriyle yıllar öncesine götürecek. 


Bu unutulmayacak gecede, katılımcılar bir yandan Türk ve Dünya mutfaklarından çeşitli lezzetleri tadıp bir yandan da muhteşem konserler ile canlı müzik keyfini yaşayacak ve de Alzheimer Derneği’ne destek olacaklar. 


Program
YER: Kemer Golf & Country Club Kemerburgaz/İstanbul
TARİH:/SAAT: 5 Mayıs 2012 Salı19:00-22:00 Lezzetin en iyeleri'nin sunumu ile yemek 
KONSER: 21:00-24:00 The Rat Pack Tribüte Show
BİLETLER Biletix: http://www.biletix.com/etkinlik/NKKQ3/TURKIYE/tr


Mantı Keyfi İstanbul Lezzet Festivali 2011 Videosu
Kemer Golf & Country Club Web
http://www.mantikeyfi.com










Chil Out Festival 2012'de Sahne de Baaba Maal, Mutfakta Mantı Keyfi var

Chill Out Festival İstanbul 2012’a Mantı Keyfi bu yıl da yeni ve farklı lezzetleri ile katılıyor. Mantı Keyfi alanda kuracağı mobil mutfakta Klasik Mantı, Çiğ Börek, Gözleme, Çikolatalı Mantı ve diğer ürünlerini müzikseverlerle buluşturacak..


YER: KG&CC Kemerburgaz/İstanbul
TARİH: 20 Mayıs 2012 Pazar
SAHNEDE: Baaba Maal, Quantic  &Alice Russell with the Combo Barbaro, Jazzanova feat. Paul Randolph, The Cuban Brothers , Montefiori Cocktail feat. Amber Topaz, Stealing Sheep, Mao Mak
MUTFAKTA:Mantı Keyfi (Klasik Mantı, Çiğ Börek, Gözleme, Çikolatalı Mantı ve daha fazlası)
BİLETLER: Biletix 80 TL/Kişi ve avantajlar 


CHILL OUT FESTİVAL 2012 İSTANBUL İLE İLGİLİ DAHA FAZLA BİLGİ VE LİNKLER


Festival sezonu Chill-Out Festival Istanbul 2012 ile açılıyor!

Türkiye'de rafine müzikseverlerin tek radyosu Lounge FM 96.0 tarafından düzenlenen Chill-Out Festival Istanbul’un yedincisi 20 Mayıs 2012 tarihinde Kemer Golf & Country Club’da gerçekleşiyor!  



Açık alan etkinliklerinde önceki yıllarda Rock’n Coke festivalleri, İstanbul Caz Festivali, Avrupa Binicilik At Yarışları, Boğazlar Komutanlığı Yat Yarışları, İstanbul 2010 Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri ve benzer pek çok açık alan etkinliklerinde on binlerce kişi ile bulunmuştu. Açık alanlarda içecek ve mantı’yı aynı kapta taşıyan kutu bu etkinliklerde tasarlandı ve halen kullanılıyor. 

Tüm müzikseverler tarafından yıl boyunca sabırsızlıkla beklenen ve Lounge FM 96.0 farkıyla gerçekleştirilen Chill-Out Festival İstanbul, 20 Mayıs Pazar günü sabah 12.00’den gecenin ilerleyen saatlerine kadar, doğanın içinde, açık havada, dünya çapında isim yapmış birbirinden ünlü sanatçı ve grupların konserleri ile unutulmayacak bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. 

Geçtiğimiz yıl 10,000’i aşkın müzikseverin katılımıyla gerçekleşen ve 'Festival' kavramına yeni bir boyut getiren Chill-Out Festival Istanbul, gerek müzikal içeriği, gerekse hizmet kalitesi ve yaratılan eşsiz atmosfer ile her yıl olduğu gibi katılımcılardan yine tam not almıştı.

Kesintisiz 12 saat müziğin olacağı festivalin onur konuğu, günümüz Afrika müziğinin en büyük efsanesi, Senegal barış elçisi, 15 kişilik muhteşem orkestrası eşliğinde Baaba Maal! Kolombiya kökenli Combo Barbaro grubu ve benzersiz sesiyle sayısız başyapıta hayat vermiş olan Alice Russell ile birlikte funk, caz ve latin tarzlarını harmanlayarak downtempo dünyasının öncü isimlerinden biri haline gelen Quanticde kaçırılmaması gereken Türkiye'deki ilk performansları için Chill-Out Festival İstanbul 2012’yi seçti. Nu-jazz tarzının yaratıcısı ve başlı başına bir akımın ilham kaynağı, Almanya'nın medar-ı iftiharıJazzanova, muhteşem enerjisi ile grubun performansını bir üst seviyeye taşıyan Paul Randolph’un vokallerinin katkısıyla ve 7 kişilik kollektif orkestrasıyla festivalin temposu en yüksek anlarına imza atarken İtalya’dan lounge müziğin gelmiş geçmiş en sevilen markası Montefiori Cocktail ve bu kokteyli burlesque şovuyla dayanılmaz bir lezzete dönüştüren Amber Topaz, kalp atışlarını yükseltecek. Festivalin bu sene müzikseverlere takdim edeceği yeni yetenekler ise 70'lerın folk müziğine modern sesler katarak yeni nesil hippi ruhunu yaşatan ve son dönem Avrupa festivallerinin en aranılan üçlüsü, Ingiltere'den Stealing Sheep.  Ayrıca, dünyanın 4 bir köşesinden gelen sanatçıların oluşturduğu, fantastik sahne performanslarıyla festivalin büyük sürprizi The Cuban Brothers... Bu muhteşem sanatçı kadrosu içinde ülkemizi temsil etme görevini de Türkiye’nin gelecek vaddeden en yetenekli gruplarından Mao Mak üstleniyor.

Chill-Out Festival Istanbul 2012’un destekçileri ise Garanti Flexi, Turkcell Platinum, Smirnoff Vodka, BMW, Coca-Cola, Bridgestone, Tuborg Gold, Gordon’s, MINI, Puma, Echo Falls, Burn, Nespresso, Point Hotel, Toirent, Ajanspress, Time-Out Istanbul, Size Magazine...

Uzanın, gözlerinizi kapayın ve unutamayacağınız bir Pazar gününe daha tanık olmaya hazırlanın çünkü Chill-Out Festival Istanbul sizlere müzikten ötesini de vaat ediyor…

Baaba Maal
http://www.baabamaal.tv/ 

Afrika'nın yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olan Senegal'li Baaba Maal, 1988’den beri dünyaya müzikleriyle keyif vermekten ve sosyal mesajlarıyla da bilinç taşımaktan vazgeçmeyen eşsiz bir sanatçı. Toplum bilinci ve duyarlılığını müzikal yolculuğuyla iç içe yaşayan Baaba Maal, kariyerinin başından beri Afrika ve çevre coğrafyanın sorunlarını kendine has şarkılarıyla mercek altına alıyor. 

Baaba Maal’in müziği bir yandan memleketinin asırlarca uzanan, toplumunun inançlarıyla iç içe geçmiş olan ruhununu barındırırken bir yandan da Amerikan'dan türeyen siyahi müziklere ve Jamaika'dan çıkan ezgilere yer veriyor.

Uluslararası platformda, birbirinden başarılı 20 seneye yayılan albümleri ve konserleri sayesinde elde ettiği saygı ve yakaladığı başarıyı yardımseverlik adına kullanarak Nelson Mandela ve diğer kayda değer Birleşmiş Milletler sözcüleri ve ikonlarıyla aynı sahneleri paylaşırken barış mesajını dünyaya yaymayı hep en önde tutmuş. Ritmin ve ezginin beşiği olan Afrika'nın zengin müzikal tarihini benimseyen Baaba Maal, köklerine sadık kalan ancak dünyevi elementlerle bezenmiş, geliştirilmiş ve 20 senelik tecrübeyle harmanlanmış tamamiyle kendine has bir müzik ortaya koyuyor.

Baaba Maal'in müziğindeki sıcaklık ve hareketlilik ruhunuza işlerken, namelerdeki derinlik ve yaşanmışlık zihninizi de cezbedecek. Müziğe kendini adamış bu dünya insanından eşsiz bir konsere hazır olun.

Quantic & Alice Russell with the Combo Barbaro
http://www.quantic.org 
http://alicerussell.com 

İngiltere’nin en sevilen iki bağımsız müzik sanatçısı, müzikal ruh ikizleri, Alice Russell ve Quantic son 10 yıl içerisinde hem solo hem de diğer sanatçılarla yaptıkları projeleri ile uluslararası funk, soul ve alternatif dans sahnesinin en önemli 2 figürü haline geldiler.

Vizyonları, yaratıcılıkları ve en önemlisi yaptıkları işe duydukları tutkuları ile Tru Thoughts’un en fazla satan 2 sanatçısı oldular.  11 yıllık müzik kariyerine 14 albüm sığdıran Quantic ve 5.  albümünü yayınlamaya hazırlanan Alice Russel’ı ortak bir projede buluşturan Quantic & Alice Russel with the Combo Barbaro, bu iki harika müzisyenin birlikteliğinden de fazlasını müzik severlere sunuyor.

İkilinin 2 Nisan’da yayınlanan birinci albümleri Look Around The Corner’la aynı adı taşıyan ilk single, BBC başta olmak üzere gerek Avrupa gerek Amerika radyolarında en fazla çalınan parçalar arasında yerini aldı.

Quantic’in uzun süredir beraber çalıştığı Kolombiya’lı 5 kişilik Combo Barbaro grubuyla kaydettikleri album, tarzın duayenleri tarafından yılın en fazla beklenen albümlerinin başında gelirken, Quantic, Alice Russel ve Combo Barbaro’nun Türkiye’de ilk kez beraber gösterecekleri performansları da Chill-Out Festival Istanbul 2012’nin unutulmazları arasına girecek.


Jazzanova feat. Paul Randolph
http://www.jazzanova.com/ 

Nu-jazz tarzının yaratıcısı ve başlı başına bir akımın ilham kaynağı Jazanova 15 yılı aşkın süredir müziğe getirdiği yeniliklerle öncü konumunu kolaylıkla korumayı başardı. Jazzanova’nın yeni yayınladığı ve şimdiden 2012’nin başyapıtlarından biri olan ‘I Human’ parçasında vokal yapan Paul Randolph ile başı çektiği 9 kişilik orkestra Nu-jazz ve acid jazz müziğin en zengin formunu müzik severlerle buluşturuyor.

Sürekli değişim ve gelişim içerisinde olan Jazzanova, zamanında başladıkları sampling ağırlıklı prodüksiyonlarının ortaya çıkardığı ‘In-Between’ albümünden, tam bir orkestra ve grup ile kaydedilen ‘Belle Et Fou’ya, oradan da akustik ruhlu, 2008 çıkışlı, ‘Of All The Things’e gelerek seslerini zamanın ötesinden günümüze taşıdılar. Son üç seneden beri uluslararası performanslarında beraber müzik yaptıkları dokuz kişilik topluluğun sinerjisi, bu turnelerde en çok beğenilen 14 parçalarının canlı performans yorumlarıyla, son albümleri ‘The Funkhaus Studio Sessions’a kusursuz şekilde yansıdı.

Jazzanova tarihinin en güçlü birlikteliğini oluşturan orkestra, Paul Randolph’un büyüleyici sesi ve enerjisinin de katkısıyla Chill-Out Festival Istanbul 2012’de festival katılımcılarını dans ettirmeye hazır.


The Cuban Brothers
http://www.thecubanbrothers.com 

Dünyanın en eğlenceli grubu nasıl olur diye kurulan bir hayalin sonucu olarak hayat bulmuş eşsiz bir proje... The Cuban Brothers! Her biri breakdance şampiyonu olan üyelerinin benzersiz danslarıyla kalabalık orkestrasının soul, funk, disco ve hip-hop müziklerini birleştiren The Cuban Brothers sürprizlerle dolu bir şov ortaya koyuyor.

Müzik, dans ve komedi unsurlarını bir araya getirdikleri efsane niteliğindeki canlı performanslarında 70’lerin Havana’sından aldıkları ilhamı ruhani ve seksi yorumlarla birleştiren The Cuban Brothers izleyenlerin asla bitmesini istemediği anlara imza atıyor.

2002 yılında MTV Müzik Ödülüne layık görülen grup, bugün Glastonbury, Bestival, V-Festival, Homelands, Creamfields, Gumball Rally, Sonar gibi prestijli festivallerin en fazla aranılan isimlerinden biri oldu. 

Sahnedeki enerjileri ve izleyicilerle olan iletişimini, müzikal ve görsel anlamda, her performansında bir adım öteye götüren topluluk, 70’lerin çizgili eşofman takımları, retro saçları, parlak altın kolyeleri ve göz alıcı breakdance şovlarıyla, Hollywood starlarının özel partilerinden sonra, Chill-out Festival Istanbul 2012’de.


Montefiori Cocktail feat. Amber Topaz
http://www.montefioricocktail.com 
http://www.ambertopaz.co.uk/ 

Italya’dan Lounge müziğin gelmiş geçmiş en sevilen markası Montefiori Cocktail ve bu kokteyli burlesque şovuyla dayanılmaz bir lezzete dönüştüren Amber Topaz dünyanın önde gelen müzik tapınakları olan Jazz Cafe, Cargo ve Cabaret Savauge gibi mekanların ruhunu Chill-Out Festival Istanbul 2012’ye taşıyor. Muhteşem ikizler Francesco ve Federico Montefiori'den oluşan Montefiori Cocktail, 60’ların önde gelen saksafon sanatçılarından olan babalarından aldıkları müzikal mirası elektronik elementlerde harmanlayarak modern bir şekilde yorumluyor. Bu benzersiz müziğe Amber Topaz’ın nefes kesici vokali ve gösterisinin de eklenmesi festival katılımcıları için uzun süre unutulmayacak bir deneyim anlamına geliyor.


Stealing Sheep
http://www.stealingsheep.co.uk 

70'lerın folk müziğine modern sesler katarak yeni nesil hippi ruhunu yaşatan İngiliz grup Stealing Sheep, Gilles Peterson ve Rob Da Bank gibi İngiltere müzik piyasanın en önemli figürlerinin desteği ve müzik otoriteleri tarafından son zamanların en heyecan verici gruplarından biri olarak gösterilmesi sayesinde son dönem butik Avrupa festivallerinin aranılan üçlüsü haline geldi.

Geçen sene çıkardıkları 2 single, 1 EP ve  Olaf Arnalds, Silje Nes, Mice Parade, Efterklang gibi gruplarla aynı sahneyi paylaştıkları göz alıcı performansları ile, Q, NME, Rolling Stone gibi modern müziğin nabzını tutan medya tarafından da “ mutlaka dikkate alınması gereken gruplar” arasında anıldı. 

Folk rock, electronic ve soul tarzlarını alışıla gelmişin dışında bir şekilde yorumlayan Liverpool’lu trio, bu yıl sonunda çıkartacakları debut albümlerinden de parçalara yer verecekleri masalsı performansları ile ülkemizde ilk kez Chill-Out Festival Istanbul sahnesinde. 

Mao Mak
http://www.maomak.com  

Türk müzik endüstrisinde isim yapmış iki sanatçının ortak projesi Mao Mak, dinleyicileri farklı tarzlar arasında sakin bir yolculuğua çıkarıyor. Ülkemizin downbeat ve chill-out tarzlarında gelecek vaadeden grubu, batı müziğinin gitar ve piano gibi entrümanları ile günümüz teknolojisini kullanarak ortaya çıkan müzik içinde klarnet ve bağlama gibi doğu müziği enstrümanlarını ustaca harmanlıyor, rahatlamak ve festivali başlatmak için ideal bir müzik ortaya koyuyor.