10 Ekim 2010 Pazar

İSTANBUL 2010 ÇEŞİT LEZZET FESTİVALİ'nde Murat Yalçıntaş Sevgi Böreğini, Hayati Yazıcı Çikolatalı Mantı Keyfi'ni Sevdi


"2.LEZZET İSTANBUL 2010 ÇEŞİT LEZZET YEMEK FESTİVALİ" mutfak kültürlerimizi Feshane’de başta Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da katılımıyla ziyretçilerle buluşturdu. Türk Mutfağı'nın en iyi ustaları ve mekanlarının hazırladığı 2010 çeşit yemeği sergilenip ziyaretçilere ikram edildi. Feshane'de yapılan etkinliğe Anadolu'dan Corum ve Elazığ Valiliği Mutfak Kültürleriyle iştirak ettiler..
Mantı Keyfi'nin 2007 yılında İstanbul Ajansına sunulan "Mobil Mantı Keyfi" projesi ret edilmiş olmasına rağmen firma kendi imkan ve gayretleri ile İstanbul 2010'da 2010 çeşit lezzetin 16 çeşidini ziyaretçilere sundu.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş Mantı Keyfi'nin "Dünyada TÜRKÇE MENÜ İle Mantı Keyfi" projesine büyük ilgi gösterdi. 16 çeşit Mantı'nın pek çoğunu test eden Murat Yalçıntaş en çok "Mantı Keyfi'nin Sevgi Böreği"ni beğendi.

Devlet Bakanı Hayati Mantı Keyfi'nin ürünlerini inceledi test etti ve en çok Çikolatalı Mantı Keyfi'ni beğendi. Karadeniz’de açılacak ilk Mantı Keyfi şubesinde sunulacak "Lahana Soslu Kızarmış Hamsili Mantı Keyfi" haberini ilgi ve tebessümle karşıladı.

Mantı Keyfi'nin ürünlerine ilgi gösterenler arasında ses sanatçısı Serap Sapaz ve İTÜ-Türk Müziği Devlet Konservatuarı-Öğretim Üyesi Prof. Nermin Kaygusuz'da vardı.. 2010 yılında Karadeniz Kemençesi çalmayı öğrenen Mantı Keyfi Kurucu Ortağı Yakup Aksoy'la ayaküstü sanat ve müzik sohbeti yaptılar.

Monad İletişim Hizmetleri, TÜRES (Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği), İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Kültür A.Ş., İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Esenler Belediyesi’nin işbirliği ile organize edilen 2. Lezzet İstanbul Festivali’nde konuşan TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl "İstanbul'un 2011 çeşit lezzet festivalini 2011 yılında Sultan Ahmet’te yapmayı planlıyoruz.." dedi..Feshande'de yapılan organizasyonun güvenlik, donanım, tasarım ve etki anlamında başarılı olduğu gözlendi..
http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com
http://www.dailymotion.com/yakupaksoy