12 Mart 2015 Perşembe

Tulum Üstadı Remzi Bekar Canpark AVM'de Lahana Soslu Hamsili Mantı Keyfi Açılışını Yapıyor

Hamsi Karadeniz'den, Lahana Bahçemizden, 'Lahana Soslu Hamsili' Mantı 'Hepimize Afiyet Olsun' sloganıyla Ümraniye Canpark AVM'de müşteriyle buluşuyor. Mekan açılışını
Karadeniz'in yaşayan Efsane Tulum Üstadı Remzi Bekar 14 Mart 2015 Saat:14:00'deYapıyor.
Türk mutfağının en zor ve en özel anne ürünü mantı marka yolculuğuna Ümraniye Canpark AVM'de açılan Mantı Keyfi ile devam ediyor.. Ümraniye Canpark AVM'de Mantı Keyfi Şube Menüsünde çok sevilen ve bilinen klasik mantı, kızarmış mantı, kepekli mantı, karidesli kızarmış mantı, dana etli buharlı mantı’nın kıymalı ve ıspanaklı çeşitleri yanında Karadeniz Bölgesi için hazırlanan “Lahana Soslu Kızarmış Hamsili Mantı” ile de müşterilere lezzet ve heyecan yaşatılacak.. Ümraniye Canpark AVM'de Mantı Keyfi Menüsünde mantılar yanında salata, etli yaprak sarma, güveç, gözleme, çiğbörek, sevgi böreği, çikolatalı mantı, irmik helva gibi farklı özel lezzetler olacak..

Karadeniz Bölgesinin en önemli Lezzet ve kültür özelliklerini taşıyan Hamsili Mantı'nın sunulacağı mekan açılışı Karadeniz Bölgesinin en çok sevilen bilinen Tulum Üstadı Remzi Bekar yapacak.



Tulum Üstadı Remzi Bekar Hakkında:
1937 yılında Hemşin'de doğdu.Nida Tüfekçi'nin 'Tulumu temiz çalan' sanatçı diye tanımladığı Remzi Bekar 63 yıldır Tulum çalıyor.. Gurbete Erzurum'da fırıncılık ve garsonluk yaparak başladı..Divan Otel'de garsonluk ve şef garson oldu, İngilizce öğrendi.. Askerliğiniz Ankara Orduevi'nde Tulumuyla birlikte yaptı.. TRT Ankara Radyosu ve İstanbul Radyosu'nda Tulum çaldı.  Kültür ve Turizm Bakanlığı' bünyesindeki pek çok çalışmada görev aldı...

Televizyonda ilk Tulum çaldı, ilk kez Tulum plağını yapan ve 8 kez tekrarladı ve 6 adet Tulum kaseti yaptı, sazlarla ilk kez Tulum çaldı...
Remzi Bekar Tulum, Hemşin ve Karadeniz kültürünü anlattığı "Hemşin Kültürü" isimli bir kitabı yayımlanmıştır. Tulumla yaşayan ve bu kültürü yaşatan Remzi Bekar'ın sesi hep yükselsin, uzaklara gitsin her yeri kaplasın isteriz..

Soslar hazırlandıkları bölge-ülkenin kültürel kimliği, o bölgede yetişen bitki ve mutfak ürünlerinin aynası gibidir.

Markanın yeni hazırladığı 'Lahana Soslu Kızarmış Hamsili Mantı' Karadeniz bölgesinde en çok sevilen bilinen yiyecekleri hamsi, lahana ve mıhlamayı trend bir ürünle tek tabakta sunuyor. Bu yeni ürün bölge ve için yeni bir simge ve kimlik belgesi niteliği taşıyor. Mantı Keyfi’nin bu yeni ürünleri sadece karın doyurmak ve lezzet sunmakla kalmayacak turistik ve kültürel anlamda da bir ihtiyaca cevap verecek..

Kızarmış Hamsili Mantı: Izgara edilmiş taze Karadeniz Hamsileri’nin ızgara edildikten sonra kılçıklarının çıkarılması ve karabiber, tuz, soğanla yoğrularak incecik Mantı Keyfi hamuruna katlanması ile hazırlanıyor. Sağlıklı ve Hızlı bir şekilde yağda kızartılıp servis ediliyor.

Lahana Sosu: İçinde lahana, yarma, mısır unu, biber, tereyağı, tuz, barbunyadan oluşan Karadeniz’in efsane yemeği “Lahana”nın mantı keyfi mutfağında şekillenmesi ile sos haline dönüşüyor.. her iki yemek bölgenin beslenme özelliği ve lezzetini aynı tabakta trend bir ürünle birleştiriyor..

Mantı Keyfi Canpark AVM-Ümraniye 
Şubemizin Açılışını Onurlandırmanızı Rica Ederiz 
TARİH:14 Mart 2015 SAAT:14:00'de

Mantı Keyfi Canpark AVM Şubesi Adres ve Telefonu:İnkılap Mah. Alemdağ Cad. No:169 Ümraniye İstanbul

Tel:0216 5105242

Mantı Keyfi Canpark AVM Instagram: 
Mantı Keyfi Canpark AVM Facebook:
Mantı Keyfi Merkez Ofis: www.mantikeyfi.com
e-mail: info@mantikeyfi.com