7 Aralık 2014 Pazar

Yeme İçme bloger'ı Minikkuş'un Trabzon Forum AVM'deki Mantı Keyfi Yorumu'na Teşekkür Ederiz.

Yeme İçme bloger'ı Minikkuş'un Trabzon Forum AVM'deki Mantı Keyfi Yorumu:
İnternette gezinirken okuduğum bu yorum çok ilgimi çekti. Mantı Keyfi ürünlerinin önemli özelliklerini kavrayan anlatan ve vizyonunu hisseden bir yazara ait olan bu paylaşımı bloguma alarak kendisine teşekkür ediyorum. Eğer bu yazıyı kendisi bir gün okursa lütfen beni arasın ve misafirim olsun.. Sevgi ve selam ile.
Yakup Aksoy
Mantı Keyfi Kurucu Ortak
07 Aralık 2014 e-mail: 1yakupaksoy@gmail.com

"Yöresel tatlar diyip bir kuymaktan, bir yağlı pideden bile söz etmeyeceksen daha fazla devam etme bu posta" diyebilirsiniz, şimdi o konuya hemen ve tok oldugum halde agzımın suyu aka aka giriyorum.
Forum AVM içerisinde mantı üzerine harikalar yaratan, fakat diğer yöresel tatları da en kralından yaparım diyebilecek mükemellikte bir restoranla karşılaştım. Adı Mantı Keyfi.
Hem mütevazı bir yeme-içme alanı var, hem de çok iddialı sloganları var: En güzel mantıyı anneler yapar, sonra biz!
Kuymağı da inanılmaz lezzetliydi. Bol mısır unlu, peynirinin kıvamı yogun ve tereyağı sarı sarı akan bir kuymaktı.
Benim esas bahsetmek istedigim ve Mantı Keyfi'ne özgü esas lezzetin adı:
Kızarmış Mantı


Dışı çıtır çıtır hamur, içinde yumuşacık kıyma ve tabağın ortasında servis edilen sosu ile kızarmış mantı karşınızda. Yaşımı söylemekten haz etmiyorum uzun zamandır ama bu yaşıma geldim ben böyle lezzetli bir mantı yemedim
O kadar iddialı konuşuyorum, çünkü bunu hak ediyor!
Kayseri'li değilim, hiç gitmedim de, ama sanmıyorumki orda böyle bir mantı yapılsın. Hem hamur gibi midenize oturmuyor, hem de inanılmaz tok tutuyor. Çok az yağda ve hızlıca kızartılıp servis edilmesi de cabası.
Kızarmış mantıyı çok değişik içeriklerle sunuyorlar. 
İçinden nutella akan, dışı çıtır çıtır bir hamur kızartması düşünün, işte onun adı Çikolatalı Kızarmış Mantı.Allahım sana geliyorum dedirten cinsten ;)
Lahana soslu, hamsili, karidesli, kepekli versiyonları da mevcut.
Hepsi birbirinden keşfedilesi, yenilesi.