25 Ağustos 2010 Çarşamba

20 Plakalı Denizli’de 20. Mantı Keyfi Şubesi Başlıyor


Mantı Keyfi 20.Franchise Şubesini Denizli’de Kıbrıs Şehitleri Caddesinde acıyor. Anadolu’nun her yanından gelen taleplere cevap veren firma mantı’yı Mantı Keyfi markası ile Anadolu’da Kök’leriyle buluşturuyor. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun son görev yeri olan Denizli’de değer yaratma ve yönetim konusunda benzer vizyonu üstlenen Mantı Keyfi Kıbrıs Şehitleri Caddesinde Türk Mutfağı’nın yeni, farklı ve renkli lezzetlerini trend uygulamalarla sunacak.. Daha çok sebze ve zeytin yağlı yemekleri ile ünlü Denizli Mutfağı Mantı Keyfi ile daha da renklenecek.

Gülsüm ve Alpay Soyateş çifti Ege Mutfağı'nın hizmet ve ürünlerini Mantı Keyfi'nde müşteriyle buluşturacak.
Endüstir Mühendisi Alpay Soyateş ve eşi Biyolog Gülsüm Soyateş ev ürünü Mantı Keyfi konsept ürünlerini ev sıcaklığı ve ege mutfağının zeytinyağlı ve salata çeşitleriyle müşteriyle buluşturacak. Mantı Keyfi Denizli Şubesi Adresi:Kıbrıs Şehitleri Cad. No:137/A Tel:0258 212 64 66

Denizli’de yemek kültürü ve Mantı Keyfi menüsü
Denizli’de yemek kültürü daha çok sebzeli ve sonrada tandır başta olmak üzere etli yemeklerle çoğalmaktadır. Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıçaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir.

Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb. Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir. Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür. Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir. Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen "yat geber ekmeği"dir. Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir.

Mantı Keyfi yeni trend uygulamalarıyla Denizlide olmayan ve çok sevilecek ürün konseptini hizmete sunuyor.. Denizli’deki Mantı Keyfi Cafe & Restaurant konseptinde 8 çeşit Mantı (Klasik mantı, kepekli mantı, ıspanaklı mantı, kızarmış mantı, karidesli kızarmış mantı, dana etli buharlı mantı,, 4 çeşit Gözleme, Çiğbörek, Zeytinyağlı, Salata, İrmik Helva, Çikolatalı Mantı Hakiki Kemalpaşa, Sıçak ve Soğuk içecekler, Çorba, Güveç ve Etli Yaprak Sarmayı içeren seçilmiş,sağlıklı ve hızlı bir menüsü ile hizmet verecek. Menü içeriği, klasik, diyet, diyabetik, vejeteryan, diyet vejeteryan çeşitliliğindedir.

Mantı Keyfi Kurucu Ortağı Yakup Aksoy “Denizli’ye sıra dışı uygulamalarıyla değer katan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun vizyon, heyecan ve hatırasını Mantı Keyfi markamızın sıra dışı lezzet ve sunum farklarıyla da yaşatmak istiyoruz.” Diyor.
Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu gibi Trabzon-Köprübaşı’nda doğan Yakup Aksoy açılış ile ilgili olarak: “Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun en etkin ve sıra dışı uygulamalarını yaptığı Denizli’de bulunmak, benzer uygulamaları yapmak bana ayrı bir heyecan ve gurur veriyor.. Aynı bölge ve ilçenin iki insanı olmamızdan dolayı ve sağlığında yüz yüze görüşmüş heyecan ve sıcaklığını hissettiğimiz Vali’nin Kamu İdaresi’nde yaptığını bizde Mantı Keyfi markamızla yiyecek sektöründe global marka olma yolunda yapıyoruz.. O'nun vizyonu, heyecanı ve çalışkanlığı önünde saygı ve sevgiyle eğildiğimizi ve örnek aldığımızı belirtmeyi bu aşamada görev sayıyoruz” diyor..

Vali Recep Yazıcıoğlu Denizli'de görev yaparken yeni açılacak ticari işletmelere Türkçe dışında isim verilmesini yasaklamıştı.. 2007 yılında Denizli Belediye Meclisinde kabul edilen bir karar ve çoğunluk oyuyla; "İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile her türlü pano, levha, tabela ve afişlerde Türkçe kelime kullanılması zorunluluğu" getirilmişti.
Mantı Keyfi Anadolu ve Türk Mutfağı ürünü olmayan hiçbir yiyeceği menüsüne koymuyor, Türkiye ve Dünya'da “Türkçe Menü” ile büyümeyi hedefliyor..

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Denizli'deki sıra dışı uygulamaları hakkında birkaç kısa not.
Merhum Vali Yazıcıoğlu, Denizli-Sarayköy'de bir okul açılışında da çevresindekileri şaşırtmıştı. Törenin başlamasının hemen ardından, ayakta bekleyen öğrencilere, yerini vermek için ayağa kalkınca, diğer protokol üyeleri de mecburen kendisini izlemek zorunda kalmıştı. Yazıcıoğlu, boşalan koltuklara öğrencileri oturtmuştu. Böylece öğrenciler töreni, protokol koltuklarından izlemişti.

İşte Yazıcıoğlu uygulamalarından bir demet daha :
Vilayette ve vali konağında polis nöbet tutmayacak.
* Yazın kravat takma mecburiyetleri bulunan müze memurları isterlerse takmayacak.
* Geçtiğim yol güzergahlarında polis eskortu olmayacak.
* Ehliyet alımı sırasında vatandaştan bağış alınmayacak.
* Tüm kahvehanelere en az iki gazete girecek.

Turizmin önemi ve bu konudaki uygulamalar:
Denizli ve Pamukkale'ye gelen turistlerin yüzde 90'dan fazlasının günübirlikçi olduğu gerçeğinden hareketle, turistleri bu bölgede eğleyecek tesislerin önemini kavrayan Yazıcıoğlu, kentin tüm değerlerini sergileyecek adımlar atmış sonraki yıllarda bölge bu anlamda gelişmeyi sürdürmüştü..

Merhum Vali Denizli’deki sanayi hakkında şunları söylüyordu:
"Denizli burada sağlanan gelişmeden çok büyük heyecan duyuyorum. Buna öncülük yapan, sanayii bu noktaya götüren insanlara da teşekkür ediyorum. Milliyetçilik de budur zaten. Yani üretmek, katma değer yaratmak, ihracat yapmak, Bunların hepsi burada var. Denizli bu yönüyle örnek bir model."
Yazıcıoğlu, Denizli'de kaldığı kısa süre içinde, kentin gelişmesi bir ufuk hattı da çizmişti.

Mantı Keyfi Denizli Şubesi: Kıbrıs Şehitleri Cad. No:137/A Tel:0258 212 64 66 Denizli
http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com
http://www.dailymotion.com/yakupaksoy

Mantı Keyfi “Amacımız para kazanmak, kazandırmak ve dünya markası olmak.” diyor


Mantı Keyfi’nin 2011 Kurumsal Gündemi “Dünyada Türkçe Menü ile Mantı Keyfi” olarak belirlendi..
Her yıl bir sonraki yıl için çalışma planlarını hazırlarken mantı keyfi genel faaliyeti yanında o yıl içinde çalışılacak konuları belirlemek ve gereğini yapmakla da biliniyor. 2008 yılında “Mantı Keyfi başlıyor.”, Global krizin olduğu 2009 yılında “kriz yok, Mantı Keyfi var” sloganı ile büyüdü. 2010 yılında ise “Mantı Keyfi 100 Yıllık Büyüme Planlarını Uyguluyor” sloganı ve gündemi ile girdi.. 2011’de ise “Dünyada Türkçe Menü İle Mantı Keyfi” çalışma konusu konuldu…

Mantı Keyfi 2011 yılında Türkiye'de 60 franchise şube kurmayı planlıyor.
Konusunda en iyi olmayı hedefleyen Mantı Keyfi en iyilerle çalışarak birlikte yükseliyor.. Mantı Keyfi 2011 ve sonraki yıllar için çalışma planı ve hedeflerini güncelledi.. 2010 Yılı Aralık sonuna kadar 35 franchise şubeye ulaşmayı hedefleyen firma; 2011 yılında 60 şubeye ulaşmayı planlıyor.
Mantı Keyfi daha önce denenmemiş her yönüyle yeni ve farklı olan; Türkiye ve Dünyada trend olabilecek bir konsept çalışmayı geliştiriyor..Yükselen bu faaliyette üretmek ve paylaşmak karakter ve heyecanına sahip girişimcilerle faaliyetini sürdürmek istiyor.

Mantı Keyfi’nden Franchise almanın en özet hali:
A-Hizmet sektöründe faaliyet gösterebilecek nitelikteyseniz,
B-80 bin TL ile 120 bin TL civarında öz kaynak finansmanınız var ise,
C-Uygun bir yerde Mantı Keyfi kurup çalıştırarak, ayda en az 8 bin TL ve daha çok kazançla mutlu olabilecekseniz,
D-Sizi Mantı Keyfi ailesinde görmek istiyoruz.

Mantı Keyfi’nin emsal firmalara göre üstün özellikleri ve franchising prensipleri:
“Mantı” ve “Mantı Keyfi” niçin tercih edilmeli?.. Yatırım, Satış, Karlılık Rasyoları
1-“Mantı” Türk ve dünya mutfağının en zor, en bilinen, en sevilen, en sağlıklı ürünüdür.
2-“Mantı Keyfi” bu ürünü geliştirmiş, Türkiye ve Dünyada trend olabilecek; çok farklı lokasyonlarda rekabet edebilecek bir konuma getirmiştir. Mantı Keyfi bu gün (Ağustos 2010) 20 adet franchise şube ile Türkiye ve Dünyanın ilk ve tek zincir mantı cafe&restaurant konseptidir.
3-Mantı Keyfi 8 çeşit Mantı, 4 çeşit Gözleme, Çiğbörek, Zeytinyağlı, Salata, İrmik Helva, Çikolatalı Mantı Hakiki Kemalpaşa, Sıçak ve Soğuk içecekler, Çorba, Güveç ve Etli Yaprak Sarmayı içeren seçilmiş,
sağlıklı ve hızlı bir menüsü vardır.. Menü içeriği, klasik, diyet, diyabetik, vejeteryan, diyet vejeteryandır.
4-Mantı Keyfinin en iddialı olduğu konu ürünün çeşiti ve lezzetidir. Bu konuda en iyi olma ve bunu devam ettirme iddiasındadır..
5-Mantı Keyfi ürünleri emsallerine göre çok daha hızlıdır. Ön pişirme yapılmadan geliştirdiği üretim ve sunum şekliyle 3 fritözle, 5 dakikada 36 porsiyon muhtelif ürünü pişirerek sunabilir.
6-Mantı Keyfi’nin öğünlerde tüketilme esnekliği çok yüksektir. Ürün konsepti 24 saat, her öğün iştahla yenilebilecek niteliktedir. Bu anlamda emsal işletmelere göre daha çok satış yapma imkanı vardır.

8-Mantı Keyfi çok geniş bir müşteri kitlesine hitap etmektedir. Müşteri kitlesinin %80’i hanımlardan oluşmaktadır. Bunun yanında çalışan kesim, çocuklu aile, gurmeler, turistler ve yabancı konuklar, iş adamları, gençler, çocuklar, maaile (bütün aile birlikte) ürünleri tüketmektedir. Müşteri kitlemizin bir diğer profil açıklaması: B, A, A plus’dır..
9-Mantı Keyfi ürünleri normal vasıflı personel tarafından sunulabilir. Personele bağımlılık yoktur (Usta, usta yardımcısına ihtiyaç yoktur.). Normal ücret ödeyerek yönetim ve idari anlamda kontrol ve hakimiyet daha kolaydır.
10-Ürünler de fire toktur. Tüm ürünler -18 derece dondurucu zincir ile Satış noktasına iletilir ve stoklanır. Raf ömrü 6 aydır. Müşteri sipariş verdikten sonra 4 dakikada pişirilir ve 5.dakikada servis edilir.
11-Ürünler A kalite ilk madde ve malzeme kullanılarak hazırlanmıştır. Tamamı Tarım Ve Köy İşleri Bakanlığı izniyle üretilmektedir. Kimyasal katkı maddesi içermez. Midede hazımsızlık yapmaz..Vücutta ağırlık oluşturmaz.
12-Sektördeki diğer marka olan ürün alternatifi olan bir ürün konseptidir. Rakibi yoktur..
13-Mantı Keyfi “Küçük, Elit-Sağlıklı ve Hızlı” bir Cafe-Restaurant konseptidir. 6m2 ile 60 m2’lik alanlarda; paket servis, açık alana (fast food tarzı) tepside servis, masaya servis, elde taşınan yiyecek ve içecek taşıma kabı ile servis (bu kap Mantı Keyfi’nin açık alanlardaki etkinlikleri için ihtiyaç üzerine tasarlanmıştır.) seçenekleri vardır. Fonksiyonel nitelikleri üstündür..

14-Toplam satış hasılatının % 40’ını paket servis oluşturmaktadır. Kutu tasarımı ve sunum şekliyle Mantı’yı paketle bu derece başarılı sunabilen başka bir marka yoktur..
15-Yatırım tutarı, yatırım hızı ve karlılık rasyoları emsal işletmelere göre çok avantajlıdır.
16-Mantı Keyfi Ar-Ge sürecinde oluşturduğu niteliklerle her türlü yöresel ve küresel krizlere karşı dayanaklı ve krizler için alternatiftir. kriz yok Mantı Keyfi var!..
17-Mantı Keyfi %100 bir “sosyal sorumluluk” projesidir. Çalışanlarının % 100’ü ev hanımı olup % 60’ı okur-yazar değildir. En iyi mantıyı anneler yapar, sonra biz!..
18-Mantı Keyfi ürün niteliklerini insan kaynakları ve yönetim prensiplerini kendi toplum kültürü ve değerlerinden alır. Bu değerleri sevgi, sabır ve bilgi ile yoğurarak evrensel bir
Konsept-Ürün haline getirir. Logomuz, ismimiz, ürünlerimiz, sloganlarımız “% 100 BİZ” olup; Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde aynen değiştirilmeden kullanılabilir. Evrensel ve barışçıl bir bakış acımız vardır. Bir olguya karşı olmanın ve onu eleştirmenin en güzel yolu alternatifler üretmektir. Biz bizimle çalışan herkesin çalıştığı bölge, ülke, yörede işini doğru yaparak değer-istihdam üretmesini gerekli ve anlamlı buluyoruz. “Evimi, işimi, ülkemi seviyorum” Sloganlarımız dünyanın her yerinde söylenip uygulanabilir.
19-Mantı Keyfi kurulacak mekanda temiz su, kirli su gideri, baça havalandırma gideri olmalıdır.
20-Mantı Keyfi girişimciden 30 000 TL franchising bedeli alır. Franchising bedeli karşılığında girişimciye tabela kurumsal malzeme ve perakende değerli ürün olmak üzere toplam 23 000 TL franchising desteği verir. Bununla birlikte Mantı Keyfi kurulum ve işletme ile ilgili her türlü mimari, eğitim ve yönetim danışmalık hizmetini verir.

Mantı Keyfi’nde Franchise olma yol haritası:
1-Mantı Keyfi bayisi olmak isteğindeki aday İstanbul merkez ofisde ve yeni kurulacak Mantı Keyfi’ne örnek olacak mekanlarında ağırlanır..
2-Bayiinin önerdiği yer veya Mantı Keyfi’nin önereceği yerin fizibilitesi yapılır.. Eğer bu mekanda iş yapılabilecekse “Proforma Yatırım ve Karlılık Tablosu” çıkarılır..
3-Yatırımcının hizmet sektöründe faaliyet gösterebileceği ve Mantı Keyfi’ni finansal ve nitelik açısından gerçekleştirebileceği değerlendirilir.
4-Yer, yatırımcı, yeterli öz kaynak finansman var ise ve işi yapmak konusunda karşılıklı mutabakat sağlanmış ise “Franchising Sözleşmesi” imzalanır.. Aynı anda franchising bedeli tahsil edilir. Yapı ve Mantı Keyfi franchising destek uygulamaları başlar.
5-Mantı Keyfi Yapı Teknik Ekibi mekan inşasına başlar. Anahtar teslim yapı uygulama işinde Mantı Keyfi yatırım tutarının % 10’u kadar “Mekan Yapı Hizmet Bedeli” alır.
6-Mantı Keyfi Cafe & Restaurant’ları Türkiye genelinde her nerede kurulursa kurulsun eğitim ve uygulama desteği aynı mekanda ve Mantı Keyfi merkez tarafından verilir.

İletişim bilgileri :
Mukadder AKSOY GSM: 0532 447 69 22
Yakup AKSOY GSM: 0532 462 26 59
Tel : 0216 425 51 78
Fax : 0216 425 51 79
http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com
http://www.dailymotion.com/yakupaksoy