14 Mayıs 2013 Salı

Chill-Out Festival 2013’de Sahne’de Yeni Gruplar Mutfakta Yine Mantı Keyfi Var.

Chill-Out Festival İstanbul, 19 Mayıs Pazar günü sabah 12.00’den gecenin ilerleyen saatlerine kadar, doğanın içinde, açık havada, dünya çapında isim yapmış birbirinden ünlü sanatçı ve grupların konserleri ile unutulmayacak bir deneyimi yaşatacak.

8. kez düzenlenen Chill-Out Festival İstanbul’un yedisinde de Mutfakta Mantı Keyfi hizmet verdi müzik severlere. Rock’n Coke Festivalleri, Hıdrellez Şenlikleri, konferans kongre ve başka topluluklarda hizmet veren "Mobil Mantı Keyf" daha çok kişiyi mantı ile buluşturma faaliyetine devam ediyor.



Chill-Out Festival İstanbul  2013 / 'Heaven on Earth'
YER: Kemer Golf & Country Club
TERİH: 19 Mayıs 2013, Pazar
SAAT:12:00 - 00:00
MUTFAKTA: Mantı Keyfi Menüsü: Ispanaklı, kıymalı, kepekli kızarmış mantılar, gözleme, mini çiğbörek, çikolatalı mantı.
MANTI KEYFİ İLETİŞİM: www.mantikeyfi.com

SAHNE ALAN GRUPLAR:* Tindersticks (İngiltere), * Quantic & Frente Cumbiero Present Ondatrópica ,İngiltere / Kolombiya), * Nouvelle Vague (Fransa), * Gilles Peterson (İngiltere) , * The Archives (ABD) , * La Yegros (Arjantin), * Gigamesh (ABD), * Rayko (İspanya), * Alp Ersönmez "Cereyanlı" (Türkiye), * Mira (Türkiye), * Rahat (Türkiye),

* Lounge 96 Allstars & Red Bull Music Academy: Can Tanca, Mehmet Garan, DJ Yakuza, Style-Ist, Cem Salman, Can Ünal, Metin Barım, Murat Kanar, Doğan Aktay, Gökhan Işık, Berke Yavuz, Mao Mak, Ahu
Tüm müzikseverler tarafından yıl boyunca sabırsızlıkla beklenen ve Lounge FM 96.0 farkıyla gerçekleştirilen 

8. senesinde, genişleyen festival alanı, bir tanesi havuz başında olmak üzere 2 ayrı sahnesi ve elbette yüksek hizmet kalitesi ile benzersiz Chill-Out Festival deneyimi tüm katılımcılara yeryüzündeki cenneti vaadediyor.

Geçtiğimiz yıllar süresince 50,000’i aşkın müzikseverin katılımıyla gerçekleşen ve 'Festival' kavramına getirdiği yeni boyutu bu yıl bir sonraki aşamaya taşıyacak olan Chill-Out Festival Istanbul, gerek müzikal içeriği, gerekse hizmet kalitesi ve yaratılan eşsiz atmosfer ile müzikten daha fazlasını gerçek "Chill-Out Festival deneyimi"nde buluşturuyor.

Kesintisiz 12 saat müziğin olacağı festivalin onur konuğu, 20.yıl turnelerinin başlangıcı için Chill-out Festival Istanbul'u seçen, bağımsız müzik sahnesinin en önemli gruplarından Tindersticks! Quantic ve Frente Cumbiero’nun, arkalarına British Council’in desteğini alarak başlattıkları projesi Ondatrópica, Türkiye'deki ilk performanslarını MasterCard | Paha Biçilemez İstanbul presents Chill-Out Festival Istanbul 2013’de göstermeye hazırlanıyor. Ülkemizde hatırı sayılır bir hayran kitlesi bulunan, Bossa Nova tarzının öncüleri Nouvelle Vague, modern müzik tarihinin en önemli bestelerine getirdikleri yorumlarla festivalin en eğlenceli gruplarından biri olacak.Thievery Corporation'dan tanıdığımız Eric Hilton'ın reggae müziğine yeni bir soluk getirdiği projesi The Archives ve Güney Amerika'nın son zamanlarda çıkardığı en önemli vokallerinden biri kabul edilen La Yegros da Türk dinleyicileri ile ilk defa MasterCard | Paha Biçilemez İstanbul presents Chill-Out Festival Istanbul 2013'de buluşacak olan gruplardan. Acid Jazz akımının yaratıcısı, DJ'lerin DJ'i olarak anılan efsane isim Gilles Peterson, festivali temposu en yüksek anlarına taşımak için yerini alıyor.

Chill-Out Festival Istanbul'un Red Bull Music Academy'nin katkılarıyla, bu sene ilk kez müzik severlere sunacağı havuz başındaki 2. sahnesinin yıldızları ise yeni dönem disko müziğinin son dönemlerdeki en önemli isimleri Gigamesh ve Rayko olacak. Bu muhteşem sanatçı kadrosu içinde ülkemizi temsil etme görevini de Türkiye'nin en önemli basçıları arasında yer alan Alp Ersönmez'in "Cereyanlı" projesi, Portecho'dan tanıdığımız Tan Tunçağ ile Nada'dan Miray Kurtuluş'un oluşturduğu Mira ve özgün repertuarlarının yanında dinlemeyi sevdikleri her türden parçayı da kendi tarzlarında yorumlayan Rahat üstleniyor...
MasterCard | Paha Biçilemez İstanbul presents Chill-Out Festival Istanbul 2013’ün diğer destekçileri ise Club Finans, Red Bull Music Academy, BMW, MINI, Teknosa, Bridgestone, Perrier, Vespa, Sennheiser, Nespresso, GAP, Mentos, Champion, Vivident, Tadım, Digiturk,Vatan Gazetesi, Milliyet Gazetesi ve TimeOut Istanbul...

- MasterCard Paha Biçilemez Istanbul websitesine (www.pahabicilemezistanbul.com) üye olup kupon alan ilk 1000 kişiye %20 indirim ayrıcalığı.

- Chill-Out Festival Istanbul biletlerinde Biletix perakende satış noktaları ve etkinlik gişesinde Finansbank World Signia, ClubFinans Xclusive, ClubFinans, ClubFinans Xclusive Doctors ve ClubFinans Doctors kartlara %20 indirim sunulmaktadır.

SANATÇILAR/GRUPLAR:

* Tindersticks (İngiltere)
http://www.tindersticks.co.uk
http://www.facebook.com/tindersticksofficial
Rock altyapılarını soul ve caz öğelerle birleştirdikleri farklı tarzlarıyla tanınan, 20 seneyi aşkın kariyerlerine sığdırdıkları dokuz albüm ve etkileyici sahne şovlarıyla, bağımsız müzik sahnesinin en önemli topluluklarından Tindersticks, çok uzun bir aradan sonraTürkiye’deki ilk açıkhava performansı ile Chill-Out Festival Istanbul 2013'de! 
Nottingham çıkışlı olan Tindersticks,klasikliği, özgünlüğü, içten ve insanı bambaşka diyarlara sürükleyen besteleri ile ile müzik tarihinde yanına yaklaşılamayan benzersiz bir grup. 90'ların başında, diğer İngiliz gruplarından farklı olarak İngiliz Brit-pop’undan bağımsız kendi duruşuyla dikkatleri üzerine çeken Tindersticks; melankolik ve bir o kadar da erotik şarkıları, mütevazi gitar tınıları ve bir edebiyat eseri gibi yazılmış sözleri ile müzik dünyasında yer edinmiş önemli isimlerin başında geliyor.
Çıkardıkları 9 stüdyo albüm ve 4 soundtrack ile kariyerlerine sağlam adımlarla devam grup, birçok eleştirmen tarafından tarzını taviz vermeden, ancak geliştirerek sürdürmeyi başaran ender topluluklardan biri olarak gösteriliyor.
Sesi ve tarzı ile müzik dünyasında büyük saygı gören Stuart Staples'in önderliğindeki Tindersticks; Across six leap years turnesi altında, albümlerinde yarattıkları eşsiz atmosferi eksiksiz sergilemek için 19 Mayıs'da Chill-Out Festival Istanbul sahnesindeki yerini alıyor.

* Quantic & Frente Cumbiero present Ondatrópica (İngiltere / Kolombiya)
http://ondatropica.com/en/
http://www.facebook.com/ondatropica
Quantic ve Frente Cumbiero’nun, arkalarına British Council’in desteğini alarak başlattıkları projesi Ondatropica; son zamanların en heyecan verici çalışmalarından bir tanesi olarak gösteriliyor.
Kolombiya’nın tropikal müzik mirasını araştırmak, genişletmek ve yeniden düzenlemek adına çıktıkları bu yolda, yanlarına aldıkları birbirinden yetenekli müzisyenlerle deyim yerindeyse bir super grup kuran Quantic ve Frente Cumbiero; bir anlamda bu müziğin Londra’daki elçisi oldu.
Cumbia, Porro, Gaita ve Champeta gibi klasikleşmiş Kolombiya tarzları üzerine ekledikleri Ska, Hip Hop, Dub ve Funk elementleriyle 60’ların tınılarını 21. Yüzyıla uyarlayan Ondatropica; geçen yıl yayınladıkları ve kendi adlarını taşıyan debut albümleriyle bütün müzik otoritelerinden tam not aldı.
Ülkemizde hatırı sayılır bir kitlesi bulunan Quantic’in 2 kıta arasındaki kültürel köprüyü oluşturan bu projesi, ülkemizde ilk defa Chill-Out Festival Istanbul 2013 sahnesinde.

*Nouvelle Vague (Fransa)
http://www.nouvellesvagues.com
http://www.facebook.com/nouvellevagueofficial
Müzik tarihine yön vermiş grup ve sanatçıların eserlerine getirdikleri bossa-nova yorumuyla dinleyicilerini şaşırtıcı ve sürprizlerle dolu bir zaman yolculuğuna çıkaran Nouvelle Vague; 19 Mayıs'da Chill-Out Festival Istanbul sahnesini fethetmeye hazırlanıyor.
Joy Division’dan The Clash’e, Depeche Mode’dan Echo & the Bunnymen’e kadar bir çok kült grubun parçalarına repertuarlarında yer veren Fransız müzisyenler Marc Collin ve Olivier Libaux 'un başını çektiği Nouvelle Vague, ülkemizde en fazla talep gören gruplarının başında yer alıyor. Grupla aynı adı taşıyan ilk albümleriyle dünya çapında 200.000 adetlik satış rakamına ulaşarak büyük bir başarı yakalayan, kuruldukları 2003 yılından bu yana kariyerlerine 4 albüm ve 2 compliation sığdıran Nouvelle Vague; yaptıkları cover'lar ile de birçok dizi ve filmde yer aldı.
Zaman zaman otoriteler tarafından "orijinallerinden daha güzel" olarak nitelendirilen cover'larıyla Nouvelle Vague; bir görsel şölen olarak adlandırabileceğimiz performansıyla Chill-Out Festival 2013'ün en fazla ses getirecek gruplarının başında geliyor.

*The Archives (ABD)
http://www.thearchivesdc.com
http://www.facebook.com/arkivesband
The Archives, Thievery Corporation'dan tanıdığımız Eric Hilton’ın reggae müziğin köklerine doğru yapmak istediği bir yolculukla başladı. Roots, Rock Steady, Early Dub ve Dancehall akımlarının en iyilerini sunan The Archives; geçmiş dönemlere atfen müziklerine caz flüt, melodika ve organ gibi enstrümanları da entegre ederek klasik ancak bir yandan da taze ve bilinçli bir sound sunuyor.
2 yıl boyunca Washington DC klubü Patty Boom Boom'da sahne alanThe Archives, performanslarında 60’ın üstünde parça çalarak sound'larını oturturken, sadık bir takipçi kitlesi kazanmayı da başardılar. Yeni tatlar yaratmanın bir süreç olduğunu vurgulayan grup, her hafta bir arada çalarak sound'larını harmanlamak ve oturtmak fırsatına sahip oldular.
The Archives'ın, Eric Hilton ve Chris Garrett'in tecrübeli gözleri altında kaydettikleri 13 parçalık albümleri reggae dünyası tarafından yeni dönemin sound'u olarak görüldü. "Ghetto Gone Uptown", "Music is My Prayer" gibi sosyal bilinçlilik ruhunu eksik etmezken, yeni dönem reggae sound'unu yaratan parçalarla dolu olan The Archives albümü, kritikler tarafından da genre'da yeni bir soluk olarak karşılandı.

*La Yegros (Arjantin)
http://www.zzkrecords.com/artist/la_yegros
http://www.facebook.com/layegros.fans
Geleneksel ritimlerimodern tınılarla birleştiren ve son dönemlerde Güney Amerika’dan çıkan en önemli seslerden biri olarak görülenLa Yegros; 19 Mayıs’da Chill-Out Festival Istanbul 2013’e konuk oluyor.
Uzun yıllar Buenos Aires’de küçük-büyük birçok grupla sahne alan Mariana Yegros’un yıldızının parlaması, Arjantin’in en saygıdeğer müzisyenlerinden Gaby Kerpel’in elinden tutmasıyla başladı. Sahip olduğu eşsiz sesi ve vizyonu ile kendi müzik kültürüne getirdiği yenilikçi yorumlar, ismini ülkenin en önemli müzisyenleri arasına soktu.
2009 yılında La Yegros ismiyle çıkardığı Trocitos de Madera EP’si ile dünya çapında bir üne kavuşan Mariana; bu başarısı ile Buenos Aires’in gururu haline geldi.
Deneysel elektronik müzik öğeleri ve Güney Amerika ritimlerinin oluşturduğu altyapılar üzerine yaptığı benzersiz vokali ile La Yegros, kıtasının tropik havasını ülkemizde ilk defa Chill-Out Festival Istanbul 2013 dinleyicileri ile buluşturuyor.

*Gilles Peterson (İngiltere)
http://www.gillespetersonworldwide.com
http://www.facebook.com/gillespeterson 
“DJ’lerin DJ’i” olarak bilinen, sadece sahip olduğu plak arşiviyle bile kendinden söz ettiren,kurucusu olduğu Acid Jazz, Talkin’ Loud ve Brownswood Recordings isimli plak şirketleri ile jazz, funk downtempo ve lounge müziklerinin trendlerini belirleyen yaşayan efsane Gilles Peterson son 25 yılın en önemli müzik adamlarının başında geliyor.
90’lı yılların başında patlayan Acid Jazz akımının yaratıcısı olarak görülen Peterson; eklektrik stiliyle sanatçılar, prodüktörler ve tarzlar arasındaki noktaları ustalıkla birleştirerek, müziğe kültürler ve sınırlar ötesi bir bakış getirdi.
Underground ve ana akım müziklerini büyük bir ustalıkta ve ince bir çizgide harmanlayıp bize sunan Peterson; sahibi olduğu plak şirketleriyle Erykah Badu, Roni Size, Questlove ve Jamiroquai gibi isimleri de bizlere tanıttı.
Gilles Peterson, bir korsan radyoda başladığı radyoculuk kariyerine BBC Radio 1, Kiss FM, Radio Helsinki, FM4 ve Radio Nova gibi radyolarda ismini duyurarak devam etti. Şu sıralar BBC Radio 6’in en fazla talep gören programlarından birini sunan Peterson; dub, reggae, jazz, soul, hip-hop, R&B, drum and bass ve house’un en nacizane eserlerini bizlerle paylaşıyor.
Dünyanın dört bir yanındaki festival ve kulüplerde sergilediği performansıyla kendisine ön görülen “DJ’lerin DJ’i” sıfatını her daim hak eden Gilles Peterson, 19 Mayıs’da Chill-Out Festival Istanbul 2013’de kabindeki yerini alıyor.

*Gigamesh (ABD)
http://gigameshmusic.com
http://www.facebook.com/Gigamesh.Music
http://soundcloud.com/gigamesh/
Son dönemlerin en kaliteli label’larından biri olan Kitsune’nin göz bebeği Gigamesh de Chill-Out Festival Istanbul’un en gözde konuklarından bir tanesi.
Radiohead, Michael Jackson, Fleetwood Mac, Two Door Cinema Club gibi isimlere yaptığı remix’lerle kısa bir sürede yeni dönem Disco sound’unun temsilcisi haline gelen Gigamesh; eski dönem disco ve house sound’larını modern tınılarla birleştirerek harikalar yaratıyor.
Ülkemizde de sıkı bir takipçi kitlesi bulunan Gigamesh; gerek kendi prodüksiyonları, gerek de yaptığı remix’lerle haftalarca liste başında kalırken, insanı oturduğu yerde dans ettiren DJ performansı ile de dünyanın en önemli klüp ve festivallerinde boy gösteriyor.

*Rayko (İspanya)
http://www.theunityagency.co.uk/portfolio/rayko/
http://www.facebook.com/Rayko.Rare.Wiri
http://soundcloud.com/mrkrokett
70 ve 80’lerin disko, electrofunk ve rock gibi tarzlarının etkisi altında klasikleşmiş ve zamanla unutulmuş popüler parçalara yaptığı edit’lerle bilinen Rayko, sahibi olduğu Rare Wiri isimli plak şirketiyle de adından söz ettiriyor.
2008’den bu yana İspanya’nın Nu-Disco elçiliğini üstlenen Rayko; Candi Staton’nun Broadway parçasına yaptığı remix ile Juno tarafından 2011 yılının en iyi Disco Parçası ödülüne layık görüldü.

Alp Ersönmez “Cereyanlı Project” (Türkiye)
http://alpersonmez.net
http://www.facebook.com/AlpErsonmezMusic
Türkiye'nin önde gelen basçılarından biri olarak kabul edilen besteci ve aranjör Alp Ersönmez, son projesi Cereyanlı ile Chill-Out Festival 2013’e konuk oluyor.
Bornova Anadolu Lisesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü ve Bilgi Üniversitesi Jazz Kompozisyon Bölümü’nü bitiren Alp Ersönmez, kendi grupları olan “Yazısız”, “Cereyanlı” ve İlhan Erşahin’le oluşturdukları İstanbul Sessions dışında, Türk pop müziğinin dünyada en çok tanınan ismi Tarkan ile başarılı sanatçı Nil Karaibrahimgil’in de bas gitaristliğini yapmakta.
2011′de çıkan ilk solo albümü “Yazısız” daki bestelerinin genel havası, birbirinden ayrı ve bağımsız gibi görünen tarzların, günümüz armoni anlayışlarının sunduğu olanaklarla yorumlanması olarak tanımlanabilir.
Yeni projesi “Cereyanlı” ile de,caz bestelerinin bilgisayar ve elektronik altyapılarla hazırlanmış düzenlemelerini, dörtlüye konuk olan enstrumanist veya şarkıcılarla seslendiren Alp Ersönmez’insahnede ve albümlerde çalıştığı isimler arasında Kangroove, Quartet Muartet, Erkan Oğur, Erik Truffaz, Wax Poetic, Bugge Wesseltoft, Aydın Esen, Alexandre Tassel, Butch Morris, Eddie Henderson bulunuyor.

*Mira (Türkiye)
http://www.mira-muzik.com
http://www.facebook.com/mirabandofficial
İlk albümü "Eve Dönmeliyim"i 2008'de çıkaran, Nada grubundan Miray Kurtuluş ve Portecho'dan tanıdığımız Tan Tunçağ'dan oluşan Mira, ikinci stüdyo albümü "Ayda Kahvaltı"yı Mayıs 2012’de çıkardı.
Adını ölmekte olan bir yıldızdan alan Mira, bu albümde hikayelerini saf melodiler, kalp atışına denk synthler ve çarpıcı sözlerle anlatıyor. Gruba gitarda Arda Erboz, davulda Ulaş Özbiçer eşlik ediyor.
Psychedelic düşsel bir yolculuk olan "Ayda Kahvaltı", Weplay etiketiyle dinleyicilerle buluşuyor.

*Rahat (Türkiye)
http://www.facebook.com/rahatofficial
Mavi göğün altında, yeşil çimin üstünde, tüm güzel düşünceleri içine doldurup bir kilim üzerine uzandığın o rahat an. İşte RAHAT o anın hislerini benimseyen, ezgilerini alan ve müziklerine yansıtan bir beşli ve onların şarkıları o tatlı hisleri ya da herkesi o tatlı hislerden alıkoyan şeyleri kulaklara taşıyor.
Rahat, eğlenceli ve mutlu bir bahar gününün tatlı kokuları içinde, aklına gelen hisleri besteleri ile anlatırken; dinlemeyi ve çalmayı sevdiği her türden parçayı da kendi tarzı ile yorumluyor.
2012 yılında aradıkları Rahat'ı müzikte yaratmak; onu eğlenerek yaşamak için bir araya gelen grup; Klavyede Gonca Varol, Vokalde Dilara Keskin, Perküsyonda Doğan Aktay, Bas Gitarda Cenk Dereli ve Davulda Serkan Esencan'dan oluşuyor. Bir araya geldiklerinden beri Alt Caz Bar ve Propaganda gibi mekanlarda çalan grup, eğlenceli, müzikalitesi yüksek ve adı gibi rahat performansları ile ilgi topluyor.
Scroll upScroll down