11 Kasım 2009 Çarşamba

Mantı Keyfi Kurucu Ortaklar Yakup Aksoy ve Mukadder Aksoy'un Biyografisi


Yakup Aksoy
Yakup Aksoy Köprübaşı-Trabzon’da doğdu. Gurbete göç eden pek çok Karadenizli gibi ailenin Karasu-Sakarya’ya göçü sonunda ilkokulu ve Karasu Lisesi’ni burada bitirdi. Atatürk Üniversitesi-İşletme Fakültesi’nde başlayan yüksek tahsilini Marmara Üniversitesi-İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde tamamladı. Lise ve üniversite yıllarında çizdiği karikatürler başta GIRGIR, FIRT, ÇARŞAF dergileri olmak üzere pek çok gazete ve dergilerde yayımlandı. Nisan 83’de Atatürk Üniversitesinde Musa Gümüş ile Ortak Karikatür sergisi açtı. 95-Ekim’de Beyoğlu’nda Karikatür Sergisi açtı.
Esnaf bir ailenin oğlu olarak pazarda büyüyen Yakup AKSOY, Pazarcılık, Market, Manav, Tabela, Çiçekçi Dükkanı, Grafikerlik gibi farklı ve renkli işler yanında Üniversite tahsilini bitirdikten sonra “İŞLETME YÖNETİMİ” konusunda farklı firma ve sektörlerde başarılı uygulamalar yaptı.. Tekstil, Madeni Eşya, Bilişim, Oluklu Mukavva ve Karton, Otomotiv, Gıda, sektör-konularında Mali İşler Müdürlüğü ile başlayıp Genel Müdür’lükle sona eren 1992-2002 yıllarını kapsayan başarılı çalışmalar yaptı. Bu dönem içerisinde ayrıca Yönetim Danışmanları Derneği ve İTÜ-KOSGEB’in organize ettiği eğitim-sertifika programında KOSGEB ve Farklı işletmelerde “YÖNETİM DANIŞMANLIĞI” yapmak üzere sertifika aldı. Esas işi yanında farklı sektör ve işletmelerde Yönetim Danışmalığı uygulamaları oldu.
Yakup AKSOY 2002 yılında profesyonel çalışma hayatını sonlandırarak SMMM olan Eşiyle birlikte Kavacık-Beykoz’da Maya Kahvaltılık Marketi’ni kurdu.
Fiilen çalışıp yönettiği 50 m2 lik bu işletmede yıllık 1 milyon USD satış hasılatı elde etmeyi başardı. Markette satmaya değer kaliteli bir mantı bulamamasından dolayı “Mantı Keyfi” markasını Türkiye ve Dünyada büyütmek üzere Eşi Mukadder AKSOY ile birlikte 2005 yılında kurdu. Bugün 15 franchising şube ile faaliyet gösteren Mantı Keyfi; Yakup ve Mukadder’in 12 ve 18 yaşındaki oğulları Alper-Alpcan AKSOY ile birlikte büyüyor.. (Şubat 2013 Istanbul)

Mukadder Özbayraktar Aksoy
Mukadder Özbayraktar Aksoy Eskişehir-Sivrihisar’da doğdu. Yaverören İlkokulu’nu, ve sonrasında Çamlıca Kız Lisesi’ni bitirdi. Marmara Üni. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni 1986 da bitirdi. Devlet Malzeme Ofisinde İş hayatına Bilgi İşlem sorumlusu olarak başlayan Mukadder Aksoy daha sonraki dönemlerde bilgisayar eğitim ve satış uzmanlığı yaptı. Hırdavat, Basın Yayın, Tekstil, Bilişim, Otomotiv sektörlerinde Mali İşler ve Finans Konulu görevlerle başarılı yöneticilik uygulamaları oldu.
Mukadder Özbayraktar AKSOY 2002 yılında profesyonel çalışma hayatını sonlandırarak SMMM olarak emekli oldu. Eşi Yakup AKSOY birlikte Kavacık-Beykoz’da Maya Kahvaltılık Marketi’ni kurdu.
Fiilen çalışıp yönettiği 50 m2 lik bu işletmede yıllık 1 milyon USD satış hasılatı elde etmeyi başardı. Markette satmaya değer kaliteli bir mantı bulamamasından dolayı “Mantı Keyfi” markasını Türkiye ve Dünyada büyütmek üzere Eşi Yakup AKSOY ile birlikte 2005 yılında kurdu. Bugün 15 franchising şube ile faaliyet gösteren Mantı Keyfi; Yakup ve Mukadder’in 12 ve 18 yaşındaki oğulları Alper-Alpcan AKSOY ile birlikte büyüyor.. (Kasım 2009 Istanbul)