25 Nisan 2010 Pazar

BULDAN'DA CİN'DEN İTHAL EDİLEN "BULDAN BEZİ" SATILIYOR...SORUMLULAR UYUYOR İŞİMİZ, AŞIMIZ AZALIYOR..


Erzurum Atatürk Üni. İşletme Fak. 1984/85 Mezunları 25. Yıl Pamukkale buluşması yapıldı.. 25 yıl sonra 50 kişilik arkadaş grubumuzla hasret giderdik, çevreyi gezdik.. Mutlu mesut anlar yaşadık.. Buluşmamız esnasında hepimizin içini acıtan iki ayrı durumu paylaşmak istedik.. Birincisi Buldan'da "CİN MALI BULDAN BEZİ SATŞI" diğeride "PAMUKKALEYE GİTMEYELİM, GEZMEYELİM DİYE YETKİLİLERİN KOYDUĞU KİŞİ BAŞI 20 TL GİRİŞ BEDELİ" idi.. Belki bu duruma çözüm sunmak sorumluluğunda olan yetkililerin dikkatini çekebiliriz diye paylaşmak duyurmak istedik..

Pamukkaleye intikalimiz esanasında Afyon Dinar'a bağlı Karahacılı Köyü'nde 23 Nisan Bayramı şenliklerine katıldık.. Yediden yetmişe tüm köy halkının katıldığı bayram çoşkusu bizide kapladı.. Hep birlikte çocukluğumuzu bayram sevinci ile yaşadık..

BULDAN'DA CİN'DEN İTHAL EDİLEN "BULDAN BEZİ" SATILIYOR...SORUMLULAR UYUYOR İŞİMİZ, AŞIMIZ AZALIYOR..
Arkadaş grubumuzla çevreyi gezerken:"-Buldan’a gidelim, Buldan bezi alalım, hem iyi bir alışveriş yapalım hem de çevreye esnafa katkımız olsun" dedik ama... Öğrendik ki “-BULDAN'DA CİN MALI BULDAN BEZİ SATILIYOR".. Bezi satan esnafı tespit ettik..Ama bir işe yaramaz ki..
ÖZETLE ŞU SONUCA VARDIK:
1-Buldan bezi satan esnaf yada tüccarı ibreti alem için bacağından ağaca asmak lazım..
2-Buldan Bezi ve benzer tekstil ve sanayi ürünlerini rekabet edebilir bir durum hazırlayamayan veya hazırlamayan KAMU VE ÖZEL İDARE SORUMLULARINI ifşa etmek, protesto etmek, kovmak kovalamak lazım..Bu makamlarda oturup da vergilerimiz ve ülke kaynaklarını har vurup harman savuranları bir şekilde alaşağı etmek lazım..
3-Güzel yurdumun havası, suyu, doğal su kaynakları yer üstü ve yer altı kaynaklarını yurdum insanı için kullandırmayan Ankara’daki “BÜYÜK DEVLET BİNALARINDA OTURAN BÜYÜK DEVLET ADAMLARI (!)”nın dikkatini çekmek lazım.. Bu ülke için çalışacak üretim, çözüm ve paylaşım yapabilecek yöneticileri iktidar yapmak lazım..

YETKİLİLER "PAMUKKALEYE GELMEYİN, BU YERLERİ GEZMEYİN, YÖREYE VE ÇEVREYE PARA KAZANDIRMAYIN" DİYOR
Arkadaş grubumuzla çevredeki tarihi ve turistik yerleri gezerken otobüsümüzle Travertenlerin bulunduğu HERAPOLİS bölgesine geldik.. Bölgeye giriş için konulan kişi başı 20 TL’lik müze giriş ücreti grupta şaşkınlık ve şok etkisi yarattı.. 3 veya 5 TL olması gereken rakam ANKARA’da oturan ve keyfi ve hesapsız uygulamalarıyla TURİZM ve KÜLTÜRÜ BALTALAYAN Kamu Yöneticilerine ve halimize üzüldük..
Daha önce pek çoğumuzun ziyaret ettiği Travertenleri eğer makul bir giriş ücreti olsaydı ikinci yada üçüncü kez tekrar ziyaret edecektik.. Üzerimizdeki “Kazıklanmak Duygusu”nu yaşamamak için bir otobüs dolusu arkadaşımızın sadece 3-5 tanesi bilet satın alıp ziyaret etti.. Bu kararı alanlar pek bir şey kaybetmedi, onlar maaşlarını tam ve eksiksiz alıyor.. Bu durumdan zarar gören ülke hazinesi ve bu alana kadar gelip de ziyareti gerçekleştiremeyen yurdum insanları oluyor…

ÖZETLE ŞU SONUCA VARDIK:
Güzel yurdumun havası, suyu, doğal su kaynakları yer üstü ve yer altı kaynaklarını yurdum insanı için kullandırmayan Ankara’daki “BÜYÜK DEVLET BİNALARINDA OTURAN BÜYÜK DEVLET ADAMLARI (!)”nın dikkatini çekmek lazım.. Bu ülke için çalışacak üretim, çözüm ve paylaşım yapabilecek yöneticileri iktidar yapmak lazım..

KARAHACILI KÖYÜ'NDE 23 NİSAN BAYRAM KUTLAMALARI ÇOK RENKLİ YAŞANDI..
Erzurum Atatürk Üni. İşletme Fak. 1984/85 Mezunları 25. Yıl Pamukkale Buluşması'na Giderken 23 Nisan Günü Afyon/Dinar Karahacılı Köyüne uğradık...
Yedinden yetmişe tüm köy halkı toplanmış bayram kutluyor.. Otobüsümüzden inip daha önce satınaldığımız yiyecek içeçekleri ikram edip bayrakları dağıttık..
Çocukluğumuzun geçtiği köy kasaba okullarının bayram çoşkusunu hepbirlikte yaşadık...
küçük ve sıradışı anlar, birliktelikler hayatın en renkli ve zevkli anlarıdır..
Başka yerleri bilemem ama en çok katılımın olduğu çok keyif aldığımız bir bayramdı bu bayram.. 23.Nisan.2010 Cuma.

KARAHACILI KÖYÜ-Dinar/Afyon
Afyonkarahisar iline 125 km, Dinar ilçesine 15 km Denizli iline 100 km uzaklıkta anayol üzerinde bir köydür.
Karahacılı Dinar ilçesinin büyük köylerinden birisidir.
2007 de nufus ıkı katına cıkarak tam 1253 kısı bu koyde yasamaktadır...
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarımda genelde kimyon,arpa,buğday ve nohut ekimi yapılmaktadır.Ayrıca köy halkı hububat biçim sezonunda köy dışında saman yaparak ekonomik gelir sağlarlar.geniş meralara sahip köyde son yıllarda büyük baş hayvancılığın yanında küçükbaş hayvancılığa da önem kazanmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Ayrıca taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca köyde iki camii de mevcuttur.