1 Mart 2011 Salı

Ayşen Laçinel’le Perakende Buluşmasında Mantı Keyfi: "İş kurmak ve bulmak için akıl, yürek, bilgi, sabır, sevgi lazım."


İş Bulmak, İş Kurmak, İş Yönetmek, İş Geliştirmek, Pazarlama, Satış, Marketing Ve İnsan kaynakları konuları akdemisyenler, marka sahipleri ve sektör profeyonellerinin sunumu ile katılımcılarla paylaşıldı..

Marka ve İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanı Ayşen Laçinel, istihdam yaratan perakende sektörünün İnsan Kaynakları yöneticileri ile Üniversite son sınıf öğrencilerini ve sektörde mağazalarda çalışmakta olanları “Senede Bir gün” adını verdiği ve katılımın ücretsiz olduğu etkinliği Arel Üniversitesi Sefaköy Kampüsünde gerçekleştirdi.

Kariyer net Genel Müdürü Yusuf Azoz'un verdiği sektörel bilgiler, Prof. Dr. Cemal Yükselen'in Pazarlama trendleri sunumu, De Facto 'nun marka başarı öyküsünün anlatımı, Mantı Keyfi'nin markalaşma hikayesinin anlatımı, İnsan Kaynakları yöneticilerinin perakende sektöründeki kariyer fırsatları ve işe alımda dikkat edilen unsurların paylaşımıyla zenginleşen program katılımcıların sorularıyla interaktif olarak gerçekleşti.


Mantı Keyfi Kurucu Ortaklar Mukadder ve Yakup Aksoy Mantının markalaşma öyküsünü yaşadıkları İK ve İşletme Yönetimi deneyimlerini de katılımcılarla paylaştılar..

Benzer toplantı, festival, kültür ve spor etkinlikler ve Cafe&Restaurant uygulamaları ile yükselen Mantı Keyfi ve kurucu ortaklar önce görsel materyaller etkinlik alanında pişirilip ikram edilen mantılar ve sonrasında Marka Başarı öyküsünün sunumu ile etkinlik de heyecan ve sinerji ve lezzet yarattı..

Mantı Keyfi Kurucu Ortakların gündeminde şu konular vardı:
"-İş kurmak ve bulmak için bize sadece akıl, yürek, bilgi, sabır, sevgi lazım."
"-üretimdeki personelimize restaurantımız da pişirdiğimiz yemeği beğendiremedik.. Şimdi sırayla kendi yemeklerini yapıp yiyorlar."
"-Önceleri maaşla çalışan personel ile üretim yapıyorduk günde 8 Kg'dan çok mantı kapatamıyorlardı, performansa dayalı kg/tl ile üretime başladık maaş gelirleri iki kat; üretim 3 kart arttı."
"-Global markalar kendi kültürel kimlikleri ve dilleri ile yurdun her yerinde faaliyet gösteriyor.. Köylülerimiz bile hamburgeri "big mac menu istiyorum", "cıkın0nagıt istiyorum", whooper menü istiyorum" diye İngilizce konuşarak yiyor.. Öyleyse Avrupa'da ve dünyada kuracağımız Mantı Keyfi şubelerinde başkaları da TÜRKÇE KONUŞARAK mantı siparişi verebilir."
"-ABD'nin çirkin sakallı ihtiyarı benim çarşı ve AVM'lerimde olabiliyorsa Mantı Keyfi'nin anne annesi de ABD'ye gidebilir.."
"-Biz açık alanlar için mantı ve içecek taşıma kabını yaptık bir elde yemek ve içeceğimizi taşırken diğer el ile "rockforever" hareketi yapabiliriz rock'n coke festivallerinde.."


"12 Dev Adam" müziği eşliğinde kürsüye çıkan 12 dev firmanın İK yöneticilerinin deneyim ve tavsiyeleri ilgiyle dinlendi..
Perakende sektörünün en başarılı markalarının İK yöneticileri özellikle yeni mezun olmuş ve olacak öğrencilere, iş arayanlara iş bulmak ve kariyer yapmak konusunda deneyim ve görüşler paylaştılar..

Darty İnsan Kaynakları Müdürü Selda Bağlan, Süvari İnsan Kaynakları Müdürü Ali Arzuman, Hayat Holding İnsan Kaynakları Müdürü Süreyya Başal,Karaca İnsan Kaynakları Müdürü Derya Kortel, Onur Group İnsan Kaynakları Direktörü Hakan Yılmaz,
Üçler Süpermarket İnsan Kaynakları Direktörü Yasemin Parlak, AFM İnsan Kaynakları Müdürü Sena Aytan, Koton İnsan Kaynakları Direktörü Cengiz Gözükara, Kiğılı İnsan Kaynakları Direktörü Baybars Erdoğan, Aydınlı Group İnsan Kaynakları Direktörü Hatice Atmaca, PeraModa Kurucusu Engin Yıldırım bu bölümde konuşmacı olarak sunum yaptılar. De Facto İnsan Kaynakları Direktörü Oğuz Erdoğan, bilgi ve deneyimlerin paylaştılar..


Perakende sektörünün profesyonelleri ve trend markaları Arel Üniversitesindeki etkinliğe destek verdiler.

Arel Üniversitesi, Mantı Keyfi, Depozito Outlet, PeraModa, Starbucks, Perakende Tv ve Kariyer net’in sponsor olduğu; Ayşen Laçinel'le Senede Bir Gün Perakende Buluşması; 23 Şubatta Arel Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Üniversite öğrencileri ile istihdam yaratan sektörün İnsan Kaynakları Yöneticileri bir araya gelme imkanı buldu.

Katılımın ücretsiz olduğu imece usulü gerçekleşen seminere; Sektördeki gıda, moda-tekstil, telekominikasyon, sağlık, mücevher vb faaliyetlerde olan markalardan gelen katılımcılarla mağazalarda çalışmakta olan yönetici ve şefler ve üniversiteden mezun olacak gençler; marka ve İnsan Kaynaklarındaki güncel bilgileri alma şansı buldu.

http://www.mantikeyfi.com
http://www.aldanismanlik.com
http://www.arel.edu.tr/arel/index.html