25 Ağustos 2010 Çarşamba

20 Plakalı Denizli’de 20. Mantı Keyfi Şubesi Başlıyor


Mantı Keyfi 20.Franchise Şubesini Denizli’de Kıbrıs Şehitleri Caddesinde acıyor. Anadolu’nun her yanından gelen taleplere cevap veren firma mantı’yı Mantı Keyfi markası ile Anadolu’da Kök’leriyle buluşturuyor. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun son görev yeri olan Denizli’de değer yaratma ve yönetim konusunda benzer vizyonu üstlenen Mantı Keyfi Kıbrıs Şehitleri Caddesinde Türk Mutfağı’nın yeni, farklı ve renkli lezzetlerini trend uygulamalarla sunacak.. Daha çok sebze ve zeytin yağlı yemekleri ile ünlü Denizli Mutfağı Mantı Keyfi ile daha da renklenecek.

Gülsüm ve Alpay Soyateş çifti Ege Mutfağı'nın hizmet ve ürünlerini Mantı Keyfi'nde müşteriyle buluşturacak.
Endüstir Mühendisi Alpay Soyateş ve eşi Biyolog Gülsüm Soyateş ev ürünü Mantı Keyfi konsept ürünlerini ev sıcaklığı ve ege mutfağının zeytinyağlı ve salata çeşitleriyle müşteriyle buluşturacak. Mantı Keyfi Denizli Şubesi Adresi:Kıbrıs Şehitleri Cad. No:137/A Tel:0258 212 64 66

Denizli’de yemek kültürü ve Mantı Keyfi menüsü
Denizli’de yemek kültürü daha çok sebzeli ve sonrada tandır başta olmak üzere etli yemeklerle çoğalmaktadır. Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıçaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir.

Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb. Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir. Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür. Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir. Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen "yat geber ekmeği"dir. Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir.

Mantı Keyfi yeni trend uygulamalarıyla Denizlide olmayan ve çok sevilecek ürün konseptini hizmete sunuyor.. Denizli’deki Mantı Keyfi Cafe & Restaurant konseptinde 8 çeşit Mantı (Klasik mantı, kepekli mantı, ıspanaklı mantı, kızarmış mantı, karidesli kızarmış mantı, dana etli buharlı mantı,, 4 çeşit Gözleme, Çiğbörek, Zeytinyağlı, Salata, İrmik Helva, Çikolatalı Mantı Hakiki Kemalpaşa, Sıçak ve Soğuk içecekler, Çorba, Güveç ve Etli Yaprak Sarmayı içeren seçilmiş,sağlıklı ve hızlı bir menüsü ile hizmet verecek. Menü içeriği, klasik, diyet, diyabetik, vejeteryan, diyet vejeteryan çeşitliliğindedir.

Mantı Keyfi Kurucu Ortağı Yakup Aksoy “Denizli’ye sıra dışı uygulamalarıyla değer katan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun vizyon, heyecan ve hatırasını Mantı Keyfi markamızın sıra dışı lezzet ve sunum farklarıyla da yaşatmak istiyoruz.” Diyor.
Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu gibi Trabzon-Köprübaşı’nda doğan Yakup Aksoy açılış ile ilgili olarak: “Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun en etkin ve sıra dışı uygulamalarını yaptığı Denizli’de bulunmak, benzer uygulamaları yapmak bana ayrı bir heyecan ve gurur veriyor.. Aynı bölge ve ilçenin iki insanı olmamızdan dolayı ve sağlığında yüz yüze görüşmüş heyecan ve sıcaklığını hissettiğimiz Vali’nin Kamu İdaresi’nde yaptığını bizde Mantı Keyfi markamızla yiyecek sektöründe global marka olma yolunda yapıyoruz.. O'nun vizyonu, heyecanı ve çalışkanlığı önünde saygı ve sevgiyle eğildiğimizi ve örnek aldığımızı belirtmeyi bu aşamada görev sayıyoruz” diyor..

Vali Recep Yazıcıoğlu Denizli'de görev yaparken yeni açılacak ticari işletmelere Türkçe dışında isim verilmesini yasaklamıştı.. 2007 yılında Denizli Belediye Meclisinde kabul edilen bir karar ve çoğunluk oyuyla; "İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile her türlü pano, levha, tabela ve afişlerde Türkçe kelime kullanılması zorunluluğu" getirilmişti.
Mantı Keyfi Anadolu ve Türk Mutfağı ürünü olmayan hiçbir yiyeceği menüsüne koymuyor, Türkiye ve Dünya'da “Türkçe Menü” ile büyümeyi hedefliyor..

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Denizli'deki sıra dışı uygulamaları hakkında birkaç kısa not.
Merhum Vali Yazıcıoğlu, Denizli-Sarayköy'de bir okul açılışında da çevresindekileri şaşırtmıştı. Törenin başlamasının hemen ardından, ayakta bekleyen öğrencilere, yerini vermek için ayağa kalkınca, diğer protokol üyeleri de mecburen kendisini izlemek zorunda kalmıştı. Yazıcıoğlu, boşalan koltuklara öğrencileri oturtmuştu. Böylece öğrenciler töreni, protokol koltuklarından izlemişti.

İşte Yazıcıoğlu uygulamalarından bir demet daha :
Vilayette ve vali konağında polis nöbet tutmayacak.
* Yazın kravat takma mecburiyetleri bulunan müze memurları isterlerse takmayacak.
* Geçtiğim yol güzergahlarında polis eskortu olmayacak.
* Ehliyet alımı sırasında vatandaştan bağış alınmayacak.
* Tüm kahvehanelere en az iki gazete girecek.

Turizmin önemi ve bu konudaki uygulamalar:
Denizli ve Pamukkale'ye gelen turistlerin yüzde 90'dan fazlasının günübirlikçi olduğu gerçeğinden hareketle, turistleri bu bölgede eğleyecek tesislerin önemini kavrayan Yazıcıoğlu, kentin tüm değerlerini sergileyecek adımlar atmış sonraki yıllarda bölge bu anlamda gelişmeyi sürdürmüştü..

Merhum Vali Denizli’deki sanayi hakkında şunları söylüyordu:
"Denizli burada sağlanan gelişmeden çok büyük heyecan duyuyorum. Buna öncülük yapan, sanayii bu noktaya götüren insanlara da teşekkür ediyorum. Milliyetçilik de budur zaten. Yani üretmek, katma değer yaratmak, ihracat yapmak, Bunların hepsi burada var. Denizli bu yönüyle örnek bir model."
Yazıcıoğlu, Denizli'de kaldığı kısa süre içinde, kentin gelişmesi bir ufuk hattı da çizmişti.

Mantı Keyfi Denizli Şubesi: Kıbrıs Şehitleri Cad. No:137/A Tel:0258 212 64 66 Denizli
http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com
http://www.dailymotion.com/yakupaksoy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder