Hamsi Karadeniz'den, Lahana Bahçemizden, 'Lahana Soslu Hamsili' Mantı
'Hepimize Afiyet Olsun' sloganıyla Ümraniye Canpark AVM'de müşteriyle buluşuyor.
Mekan açılışını
Karadeniz'in yaşayan Efsane Tulum Üstadı Remzi Bekar 14 Mart 2015
Saat:14:00'deYapıyor.
Türk mutfağının en zor ve en özel anne ürünü mantı marka yolculuğuna
Ümraniye Canpark AVM'de açılan Mantı Keyfi ile devam ediyor.. Ümraniye Canpark
AVM'de Mantı Keyfi Şube Menüsünde çok sevilen ve bilinen klasik mantı, kızarmış
mantı, kepekli mantı, karidesli kızarmış mantı, dana etli buharlı mantı’nın
kıymalı ve ıspanaklı çeşitleri yanında Karadeniz Bölgesi için hazırlanan “Lahana Soslu Kızarmış Hamsili
Mantı” ile de müşterilere
lezzet ve heyecan yaşatılacak.. Ümraniye Canpark AVM'de Mantı Keyfi Menüsünde
mantılar yanında salata, etli yaprak sarma, güveç, gözleme, çiğbörek, sevgi
böreği, çikolatalı mantı, irmik helva gibi farklı özel lezzetler
olacak..
Karadeniz Bölgesinin en önemli Lezzet ve kültür özelliklerini taşıyan
Hamsili Mantı'nın sunulacağı mekan açılışı Karadeniz Bölgesinin en çok sevilen
bilinen Tulum Üstadı Remzi Bekar yapacak.
Tulum Üstadı Remzi Bekar Hakkında:
1937 yılında Hemşin'de doğdu.Nida Tüfekçi'nin 'Tulumu temiz çalan'
sanatçı diye tanımladığı Remzi Bekar 63 yıldır Tulum çalıyor.. Gurbete
Erzurum'da fırıncılık ve garsonluk yaparak başladı..Divan Otel'de garsonluk ve
şef garson oldu, İngilizce öğrendi.. Askerliğiniz Ankara Orduevi'nde Tulumuyla
birlikte yaptı.. TRT Ankara Radyosu ve İstanbul Radyosu'nda Tulum çaldı. Kültür
ve Turizm Bakanlığı' bünyesindeki pek çok çalışmada görev aldı...
Televizyonda ilk Tulum çaldı, ilk kez Tulum plağını yapan ve 8 kez
tekrarladı ve 6 adet Tulum kaseti yaptı, sazlarla ilk kez Tulum
çaldı...
Remzi Bekar Tulum, Hemşin ve Karadeniz kültürünü anlattığı "Hemşin
Kültürü" isimli bir kitabı yayımlanmıştır. Tulumla yaşayan ve bu kültürü yaşatan Remzi Bekar'ın sesi hep yükselsin,
uzaklara gitsin her yeri kaplasın isteriz..
Soslar hazırlandıkları bölge-ülkenin kültürel kimliği, o bölgede yetişen
bitki ve mutfak ürünlerinin aynası gibidir.
Markanın yeni hazırladığı 'Lahana Soslu Kızarmış Hamsili
Mantı' Karadeniz
bölgesinde en çok sevilen bilinen yiyecekleri hamsi, lahana ve mıhlamayı trend
bir ürünle tek tabakta sunuyor. Bu yeni ürün bölge ve için yeni bir simge ve
kimlik belgesi niteliği taşıyor. Mantı Keyfi’nin bu yeni ürünleri sadece karın
doyurmak ve lezzet sunmakla kalmayacak turistik ve kültürel anlamda da bir
ihtiyaca cevap verecek..
Kızarmış Hamsili Mantı: Izgara edilmiş taze Karadeniz Hamsileri’nin
ızgara edildikten sonra kılçıklarının çıkarılması ve karabiber, tuz, soğanla
yoğrularak incecik Mantı Keyfi hamuruna katlanması ile hazırlanıyor. Sağlıklı ve
Hızlı bir şekilde yağda kızartılıp servis ediliyor.
Lahana Sosu: İçinde lahana, yarma, mısır unu, biber,
tereyağı, tuz, barbunyadan oluşan Karadeniz’in efsane yemeği “Lahana”nın mantı
keyfi mutfağında şekillenmesi ile sos haline dönüşüyor.. her iki yemek bölgenin
beslenme özelliği ve lezzetini aynı tabakta trend bir ürünle
birleştiriyor..
Mantı Keyfi Canpark
AVM-Ümraniye
Şubemizin Açılışını Onurlandırmanızı Rica
Ederiz
TARİH:14 Mart 2015
SAAT:14:00'de
Tel:0216 5105242
Mantı Keyfi Canpark AVM Instagram:
Mantı Keyfi Canpark AVM Facebook:
Mantı Keyfi Merkez Ofis: www.mantikeyfi.com
e-mail: info@mantikeyfi.com