"Hamsi Karadeniz'den, Lahana Bahçemizden, "Lahana Soslu Hamsili Mantı" Hepimize Afiyet Olsun" sloganıyla müşteriyle buluşuyor Mantı Keyfi'nin yeni inovatif ürünü..
Mantı Keyfi mantı ve erişteyi Türk Mutfağı kimliği ile farklı ve inovatif ürünlerle daha çok müşteriyle buluşturuyor. Markanın yeni hazırladığı “Kızarmış Hamsili Mantı”nın “Lahana Sosu” Karadeniz bölgesinde en çok sevilen bilinen yiyecekleri trend bir ürünle tek tabakta sunuyor.
“Kızarmış Hamsili Mantı” ızgara edilmiş taze Karadeniz Hamsileri’nin ızgara edildikten sonra kılçıklarının çıkarılması ve karabiber, tuz, soğanla yoğrularak incecik Mantı Keyfi hamuruna katlanması ile hazırlanıyor. Sağlıklı ve Hızlı bir şekilde yağda kızartılıp servis ediliyor.
Lahana Sosu: içinde lahana, yarma, mısır unu, biber, tereyağı, tuz, barbunyadan oluşan Karadeniz’in efsane yemeği “Lahana”nın mantı keyfi mutfağında şekillenmesi ile sos haline dönüşüyor.. her iki yemek bölgenin beslenme özelliği ve lezzetini aynı tabakta trend bir ürünle birleştiriyor..
Dünya Mutfağı’ndan pek çok sosun tüketildiği günümüzde “Lahana Sosu” mutfağımıza yeni bir lezzet ve heyecan katacak. Mantı Keyfi’nin bu yeni ürünleri sadece karın doyurmak ve lezzet sunmakla kalmayacak turistik ve kültürel anlamda da bir ihtiyaca cevap verecek..
Soslar hazırlandıkları bölge-ülkenin kültürel kimliği, o bölgede yetişen bitki ve mutfak ürünlerinin aynası gibidir.
Sos, aşçılıkta bir yemeğin hazırlanmasında kullanılan veya yemeğin servisi sırasında üzerine dökülen sıvı veya yarı katı (yoğun) haldeki yardımcı yemektir. Soslar tek başına tüketilmez, ana yemeğe lezzet, su veya görsel güzellik katma amacıyla kullanılır. Genellikle soslar sıvı bileşenler içerirken, makarna türü yiyeceklere ilave edilen soslar daha çok katı bileşenler içerir.
Aynı iklimde yaşayan ve yetişen tarım ve hayvancılık ürünleri o bölge insanın damak tadına da hitap eder. Dünya mutfağında yemekler ve soslar incelendiğinde bu nitelik çok net anlaşılır.. Yemek sos ve tarifleri gezginler, gurmeler, aşçılar ve benzer yolarla başka ülkelere uzak yerlere ulaşır.
MEKSİKA MUTFAĞI/Puebla: Mexico City’nin iki saat güneyinde bulunan Puebla, Mole sosuyla ünlüdür. Bu sosun hikayesi ise şöyle; Puebla’da bir rahibe, kralın ziyareti için bir ziyafet verecektir ve çok değişik bir yemek hazırlanmasını ister. Rahibeler, içinde çeşitli otlardan acılara ve çikolataya kadar birçok şey bulunan bir karışım hazırlarlar ve bunu birkaç gün boyunca kaynatırlar. Ortaya koyu ve tatlımsı bir sos çıkar, bu sosu krala ikram edilecek hindinin üzerine dökerler. Günümüzde de tavuk yemeklerinde Meksika’da en çok kullanılan sostur.
MEKSİKA MUTFAĞI/Veracruz: Deniz kıyısı olması nedeniyle buradaki mönülerde genellikle balık ve diğer deniz ürünlerinden oluşan yemekler yer alır. Balıklar için hazırlanan soslarda bol miktarda domates, zeytin ve acı biber kullanılır. Veracruz aynı zamanda kahve ve bazı egzotik meyvelerin yetiştiği yerdir.
MEKSİKA MUTFAĞI/Yukatan: Mayalar’ın yerleşim yeri olan Yukatan’da genellikle meyveli soslar kullanılır. Örneğin tavuk yemeklerinde portakal, mantar ve karabiberden oluşan bir sos kullanılırken, et yemeklerinde muzlu sosları kullanırlar.
FRANSIZ MUTFAĞI/Beşamel Sos/Malzemeler/4-6 kişilik: 2 ½ su bardağı kaynar süt, 1 kahve fincanı un, 1 çorba kaşığı margarin, az tuz’dan oluşuyor. Beşamel sos daha çok tavuk yemeklerinde kullanılan bir Fransız Mutfağı ürünü olup Fransa dışında da farklı coğrafya ve ülkelerde kullanılmaktadır.
İTALYAN MUTFAĞI/Kapari Sos/8-10 kişilik:½ su bardağı soğuk et suyu, 2 su bardağı kaynar et suyu, 1 kahve fincanı un, 1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari, 1 çorba kaşığı tereyağı, az tuz’dan oluşuyor. Kapari Sos’da Akdeniz’de yetişen kapari ve et suyu lezzeti daha çok hissedilir.
Kurucu Ortakların Trabzon-Güneşli Köyü'nde bölgede yaşayanlarla birlikte oluşturdukları "Lahana Sosu" tadım yapan bölge insanın %100 beğendiği bir ürün oldu..
"Güçümüzü kendi kültür ve coğrafyamızdan alıyoruz." diyen Kurucu Ortak Yakup Aksoy "Anne mutfağımız, baba ocağımızın en özel yemekleri lahana ve hamsiyi bu denli özel ve lezzetli bir ürün yapmaktan dolayı çok gururluyuz" diye devam ediyor.. "
Mantı Keyfi Kurucu Ortağı Mukadder Aksoy "Ben Eskişehir'de annemin mutfağında Kırım-Tatar yemekleri ve daha çok hamurlu ürünlerle büyüdüm.. Mutfağımızdaki hamur, lahana ve hamsiyi "mantı" konusu ile çalışmak bana büyük keyif ve heyecan verdi" diyor..
http://www.mantikeyfi.com
http://www.yakupaksoy.blogspot.com
http://www.dailymotion.com/yakupaksoy
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder